reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę być mamą po raz trzeci

-Aia- dla mnie stara osoba to taka po 80tce :) a tak serio to myślę że do 40 kobieta może urodzić dziecko.
Jesli nie znajdę w ciążę/nie zaplanuje dziecka w przeciągu 3 lat to sobie odpuszczę (z wielu względów)

reklama
@kitqa witaj :) wątek się rozkręca, super:)
@-Aia- ja też mam wrażenie że w porównaniu do tego co było sześć lat temu , jak rodziłam starszą córkę minęły wieki i już stara jestem :) ale dam radę ... i Ty też.
@natala95 co tam u Ciebie ?
My wczoraj cały dzień byliśmy w Chochołowie, na krokusach. Starsza córka dała radę, młodsza - no cóż.. ręce bolą mojego męża i to bardzo. Głowa mi pęka, migrena przylazła.. @ ma być jutro, miałam dziś testować ale jakoś rano nie umieliśmy się ogarnąć :)

@kitqa witaj :) wątek się rozkręca, super:)
@-Aia- ja też mam wrażenie że w porównaniu do tego co było sześć lat temu , jak rodziłam starszą córkę minęły wieki i już stara jestem :) ale dam radę ... i Ty też.
@natala95 co tam u Ciebie ?
My wczoraj cały dzień byliśmy w Chochołowie, na krokusach. Starsza córka dała radę, młodsza - no cóż.. ręce bolą mojego męża i to bardzo. Głowa mi pęka, migrena przylazła.. @ ma być jutro, miałam dziś testować ale jakoś rano nie umieliśmy się ogarnąć :)
U mnie po woli córka w nocy spać nie daje trójki wychodzą no cóż taki urok damy radę [emoji8] [emoji3] [emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123]

Ewusia1986 trzymam [emoji1307] za kolejny cykl.
Dużo znacie rodzin z 3dzieci?
Bo ja tylko dwie :/ w szczególności zagranica widać wielodzietne rodziny z min 3dzieci a taki standard to 2+4,5 a nawet 6!

Bardzo mało... wiem że istnieją oczywiście ale wśród znajomych jeśli już jest trzeci maluch to to zwykle wpadka. Ja sama byłam jedynaczką, na dodatek wychowywaną w dość specyficznej rodzinie, bo miałam Mamę i mieszkałyśmy z Dziadkami i Wujkiem (bratem Mamy), który był wtedy jeszcze kawalerem. Póki było ciepło to masa dzieciaków ganiała po podwórku i było ok, ale jesienią, zimą w deszczu... nudy niezmierzone. I do dziś w zasadzie jestem sama, bez bliższych relacji rodzinnych z rówieśnikami.

U mnie też, u tych dwóch rodzin z trojka dzieci to trzecie dziecko jest z wpadki właśnie ...
Znajomy kolega z dwójką małych synów już zapowiedział że będą starać się o 3 dziecko ale m.in dlatego że marzy im się córeczka : )

reklama
Ewusia1986 właśnie twój przypadek dobrze pokazuje że jedno dziecko jest samotne. Dlatego zawsze chciałam rodzeństwo dla mojej córki : ) ma teraz siostrę, tylko musi jeszcze troszkę poczekać aby razem bawić się w chowanego : )
Mnie najbardziej podoba się model rodziny: 2+4 czyli rodzice i dwie dziewczynki i dwóch chłopców [emoji7] aby każdy 'mial siebie' bo wiadomo że dwie dziewczynki czy dwóch chłopców lepiej się dogadują niż brat z siostrą.

Do góry