reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

centymetry i kilograny na "+"

jaipur moja przyjaciólka po 2 tyg i sn wrocila powoli na silownie i do tanca...a ze miala fantastyczna rodzinę na ktora mogla liczyc to i maluch mial z kim zostawac. Karmila piersia i nie bylo zadnego problemu.
co do kg to lekarz powiedzial ze skoro dotychczas nie utylam drastycznie to juz nie utyje jesli nie potroje porcji jedzeniowych a apetyt mi nie wzrasta i calą ciąze jest tak samo wiec mysle i caly czas trzymam sie swoich 12-13kg przed porodem :)
zaczelam sie znow wazyc i po tyg od wizyty na szczescie nie ma przyrostu ;-)

reklama
Po porodzie spada dość dużo kilogramów , nie tylko dziecko wychodzi ale i wody i łożysko i macica się obkurcza , a potem to już nawet leci . Ja do wagi z przed ciąży wróciłam z pół roku a nie ćwiczyłam i nie stosowałam diety ( a przytyłam 16 kg ) . Natomiast dwa miesiące po już właziłam w ciuchy z przed ciąży .
Teraz myślę żeby jednak pochodzić na jogę po porodzie bardziej ze względu na kondycję ale nie wiem czy fizycznie dam radę . Zależy czy dziecko będzie z tych spokojno-śpiących czy tez nie bardzo :-)

MaMicurina ja ćwiczyłam prawie całą ciążę pilates(oprócz 1trym bo leżałam na podtrzymaniu), ale uwierz mi nie chciało mi się nic przez pierwszy miesiąc po porodzie.Też przed myślałam,że będzie trzeba zintensyfikować ćwiczenia,ale po ćwiczenia,basen czy rower traktowałam jako odpoczynek/chwilę dla siebie.O wyglądzie, wadze nie pomyślałam chyba ani razu w ciągu 1 mca.Tzn oczywiście zrobiłam sobie foto, jak człowiek wygląda po cc,żeby mieć pamiątkę,bo bym nie uwierzyła co było.A po samym porodzie schodzi 5-7kg.A w ciągu mca dalsze 10kg.A ważyłam sie zazwyczaj u lekarza, tak więc jak się zważyłam na kontroli po 6tyg to się przestraszyłam,bo mizernie było.Potem i tak zeszło dalsze 3kg,na kontroli po pierwszej@ było 55/177(minus 2kg na biust),więc za mało jak dla mnie.
Nie ograniczałam się w ciąży(zreszta nigdy się nie ograniczałam i nigdy nie byłam na diecie), myślałam jedynie aby jeść zdrowo,bo to dla dziecka.A waga i tak będzie Wam rosnąć, chociażby z zatrzymania wody w organiźmie, więc nie ma co się przejmować tym.
Także spokojnie, będzie dobrze, do 20kg spokojnie bez bólu,samo się zrzuci:) i to nie żarty

Ostatnia edycja:
No ja od poczatku ciazy tez mam tylko 10 kg na plusie:-)bylo 9 ale po ostatniej wizycie gdzie tak wyskoczylam z waga jest prawie 10:-)

ja juz powoli zaczynam wkraczac w okres ciązy kiedy nie chce mi sie totalnie jeśc za to wypiłabym wszystko co mokre w moim zasiegu. jem z rozsądku i tyle. czasem mnie tylko zaciągnie na coś z czekolada, ale bardziej mam wrażenie, że magnezik sie kłania. musze sobie kupic jakis suplement.

reklama
ja juz powoli zaczynam wkraczac w okres ciązy kiedy nie chce mi sie totalnie jeśc za to wypiłabym wszystko co mokre w moim zasiegu. jem z rozsądku i tyle. czasem mnie tylko zaciągnie na coś z czekolada, ale bardziej mam wrażenie, że magnezik sie kłania. musze sobie kupic jakis suplement.

oooo to tak jak ja, jesc to nieeee, az doprowadzam sie do stanu, ze mi niedobrze, na wymioty nie wiadomo czym ciagnie, masakra, maz mnie opieprza, ale co zjem to zgaga.
ale pic, pic, pic i to tak nagle, bo wczesniej to znowu moglam wcale nie pic.
czasem cos czekoladowego, ale tez slabo w sumie, az czasem mysle czemu ja durna nie korzystam poki moge ;-):-D

mini- piekna waga!

ja mam 13, 5 na plusie na swojej wadze, ale zobacze w srode na wizycie u gina, bo wole zawierzyc jednej wadze i spokoj, zeby sie nie nakrecac niepotrzebnie.

Do góry