reklama
Juz temat mnie nie dotyczy . 2 cc, trzeciej bym się już bała .@Święta92 I masz wybór - nie musisz rodzić w domu
Mamafasolki
Fanka BB :)
Ma. Bo ktoś musi ten procent pociąć, znieczulić, obsłużyć po operacji.@Mamafasolki No i co z tego ile procent? Czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Bo dla psychiki każdej kobiety, która nie ma prawa wyboru na pewno.
A porodu naturalnego odebrać nie musi ;-) I zadbać o kobietę potem też nie.
CC to jakieś 30 minut pracy 4-5 osób. Poród naturalny to często cała doba. I tam tych ludzi potrzeba zdecydowanie więcej... Pokusiłabym się o stwierdzenie, że CC jest tańsza niż SN.
CC to jakieś 30 minut pracy 4-5 osób. Poród naturalny to często cała doba. I tam tych ludzi potrzeba zdecydowanie więcej... Pokusiłabym się o stwierdzenie, że CC jest tańsza niż SN.
Kasjopejja
Tak jest !! NFZ zwraca szpitalowi mniej za cc niż SN.Pokusiłabym się o stwierdzenie, że CC jest tańsza niż SN
kasiaa91
Dla mnie nie bo same badania pokazują plusy i takich porodów w ciążach fizjologicznych, nieskomplikowanych i z przygotowaną kobietą.Porod w domu, ehhhh.. Dla mnie powinno być zakazane...
Przy czym sama gdyby nie możliwość CC nie zdecydowałabym się na dziecko. Ale dla niektórych kobiet to porody naturalne są najlepsze, jeśli są ich świadomym wyborem.
kasiaa91
Więc może dyskusja powinna tyczyć się zapewnienia w szpitalach odpowiedniego personelu a nie decydowania za kobietę jak chce urodzić…Ma. Bo ktoś musi ten procent pociąć, znieczulić, obsłużyć po operacji.
reklama
B
BBP
Gość
To, że nie ma wyboru to też jest fikcja.Więc może dyskusja powinna tyczyć się zapewnienia w szpitalach odpowiedniego personelu a nie decydowania za kobietę jak chce urodzić…
Chciałaś rozwiązać ciążę operacyjnie i tak rozwiązałaś, podobnie jak wiele innych znanych mi kobiet. Nie znam takiej, która chciała mieć cięcie i odmówiono jej skierowania (co oczywiście nie znaczy, że takich przypadków nie ma).
Poza tym, nawet na zwykłą morfologię czy do specjalisty potrzebujemy skierowania, żeby zrealizować świadczenie nieodpłatnie. Z chirurgią plastyczną jest podobnie - operacje uzasadnione medycznie zrobisz na NFZ a te, estetyczne odpłatnie.