reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Byłe słomiane wdowy

wlasnie wiem,ze w Dublinie jest polska przychodnia,ale to od nas jakies 2 godz.drogi..moze za rok jak polecimy do pl.to pojde z mlodym i poprosze o jakis fachowy zestaw cwiczen..a na razie cwicze z nim sama.

reklama
A gdzie dokladnie mieszkasz bo w Tipperary jest i to nie jest polska przychodnia tylko irlandzka i tam pracuje polka
w polnocnej ;-)
dziewczyny ło matko te wasze dzieci beda szprechac,,ale oby o polskim nie zapomnieli..ojczystym jezyku,,...
to tylko zalezy od rodzicow,jak do tego podchodza,znam polskie rodziny,gdzie dzieci swojego jezyka nie znaja i takie,gdzie mowia po polsku,ja zaliczam sie do tej drugiej grupy ;-)
glowa mi dzisiaj peka,juz wzielam tabsa ale nic nie pomaga,wrrr

w polnocnej ;-)

aaaaaaaaa to kawalek bys miala :-)

moje tez mowia po polsku i mowic beda od 7 lat mozna zapisac dziecko do polskiej szkoly zajecia sa tylko raz w tygodniu w niedziele dzieci ucza sie tam jezyka polskiego ( gramatyka , ortografia, ) geografa polski i historia wszystko co powinni wiedziec o polsce moja corke zapisze za rok bo mimo ze zostajemy tu na stale to kto wie moze beda chcieli studiowac w polsce albo sami tam mieszkac:tak:

moje dzieci tam nie chodzily,ale sporo znajomych poslalo swoje dzieci i szkoda gadac,wiecej dziecko nauczylo sie w domu od rodzicow,niz od tych nauczycieli,a poza tym zajecia czesto byly odwolane..porazka u nas ta szkola..tylko kase chcieli brac..chyba ,ze teraz sie cos zmienilo,ale nie sadze .

A no to zeczywiscie nie wypal na bank chodzilo im tylko o kase
naszych sasiadow syn chodzi juz 2 rok do tej szkoly u nas i jest wpozadku zobaczymy za rok jak Emlka pujdzie

reklama
hejki wam
Ja z kawusia..

madlen alex to dobrze,ze wasze dzieci o polskim jezyku nie zapomna,,ale to dziwne tak,ze lepiej angielski niz polski kumaja,niedlugo wy bedziecie z tlumaczami chodzic,,a wasz jezyk jak tam??

Do góry