reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Być Mamą po raz drugi (i trzeci...i czwarty)

To zazdroszcze tym dziewczynom, których dzieci bawiły się byle czym, Maja nigdy się reklamówkami, opakowaniami, butelkami nie interesowała..... Tak samo jak nigdy nie zasnęła w czasie zabawy, na huśtawce.

monika - a u mnie same dziewczyny! Mój brat ma dwie plus jeden chłopczyk rodzynek, moja siostra ma dwie córki, ja mam Majkę i Maleństwo ;-) Ja też rodziłam naturalnie i teraz też tak chcę, tylko czuję że mała wciąż sie nie obraca.....O porodzie myślę, dość intensywnie, boję się dość mocno - pewnie dlatego że po prostu wiem co mnie czeka. Na dodatek przy drugim porodzie, przy ułożeniu miednicowym nie ma wskazań do cesarki, ale taki poród jest trudniejszy, dłuższy, bardziej męczący dla mamy i dla dziecka......

em_ka - no.....taaa.......ja myślałam tak samo ;-) Ale ból mnie przerósł - całe szczęście był akurat anestezjolog na dyżurze i przy 4/5 rozwarcia dostałam ZZO. Wtedy oczy mi się otwarły i mogłam dalej rodzić i poszło spokojniej....Po prostu się rozluźniłam. Ale mam koleżankę, która mówi, że woli urodzić trzecie dziecko niż iść do dentysty...Każdy ma inny próg bólu, ale jak ja będę miała możliwość, to teraz też chcę ZZO. Na pewno

Corin - ja nie mam jeszcze żadnej listy. W ogóle nie myślałam jeszcze o zakupach! :-/ Na całe szczęście mam dużo rzeczy po Majce, jak miło, że wielu rzeczy nie muszę kupować.

reklama
A ja zazdroszczę dziewczynom, które maja pewność , ze dostaną zzo u mnie w szpitalu jak nie będę rodzić między 8-14 tą to szans nie ma. Paranoja wiem.
Kasiulka ja własnie taki przewijak chcę myślałam, że piszesz o takim kombajnie z wanienką. Oglądałam takie ale mnie nie przekonują. Ani cena ani funkcjonalnośc.

Poród to dla mnie wyrzucona z mysli na razie sfera. Boję sie i tyle.

Jutro mam to Usg, bez ustalonej godziny. Idzie się i czeka od 15tej do 18tej robia. Oby szybko udało nam się wejść.

Miłej nocki

Corin no moja lista utknęła w punkcie ubrankowym i czekamy na rzeczy od kuzynki. Chyba w majowy weekend się wybierzemy.
Z zabawek kupimy na poczatek karuzelkę z uspokajaczem bo reszta jest porozpisywana po gościach.

witam was porannie

corin jak możesz wklej może swoją listę. mam takie wrażenie że zapomnę najważniejszych rzeczy , osttanio mi się nawet przyopomniało że kupowaliśmy do szpitala wodę mineralną - wpisałam na listę .
wiśienka trzymam kciuki za usg odezwij się po
ja maszeruję do gina w piątek
05 maja mam ostatnie 4 d . mam nadzieję że synuś ładnie się pokaże .
kkasiulka mała ma jeszcze czas żeby fiknąć jak trzeba - Tego się musimy trzymać

znikam do pracy :cool2:
pogoda super a ja za biurkiem :-(

wisieńka, jaka to jest karuzela z uspokajaczem?
Madzia, nie za wczas na ostatnie usg? A może później planujesz jeszcze jakieś? Ja planuje iść na usg 4d ale wlasnie już to ostatnie..aby też sprawdzili przy okazji łożysko i inne rzeczy przed porodem..

konwalianka ostatnie 4 D ( bo u nas na płatne 250 zł z nagraniem :wściekła/y:) pózniej planuje jeszcze ale normalnie w ramach kontrolnych wizyt
wisienko ja chętnie też bym zobaczyła może jakis link?

Witajcie dziewczyny.
Madzia ja myslę, ze to usg teraz i tak powinno być bo w 30tc robi się takie wymiarowe. Ja takie mam a ostatnie bedzie juz na koncówce.

Jesli chodzi o tą karuzelę z uspokajaczem to ja tak mówię o tych które mają projektor na sufit, lampkę, muzykę uspokajającą elektroniczną a nie mechaniczną. Jest ich sporo na rynku.

Ja szykuję się pomału na usg.

Kkasiulka nie martw sie jeszcze pozycja dzieciatka ,maly od siostry D byl do samego 9,5 miesiaca byl ulozony posladkowo i 2 tyg wczesniej zmienil pozycje i juz tak zostal. To wszystko sie okaze przed porodem. Ja mala czuje jakby byla poprzecznie ulozona, bo non stop mnie wali po bokach, jak na arzie nie mysle o tym ze moge miec cesarke, ale to juz ode mnie nie zalezy. zobaczymy jak to bedzie :-)

kkasiulka-u mnie tez pozytywne myślenie to za mało heheh myślałam pozytywnie do pierwszych skurczy a później powtarzałam M ,że to nasze pierwsze i ostatnie dziecko z czego położna się śmiała. Teraz jeśli się uda pojadę do szpitala troszkę dalej tylko dla znieczulenia bo w moim nie ma(nawet jeśli chcesz kupić)!
em-ka- mój nie dość ,że wielki to jeszcze w trakcie porodu źle się ułożył i podczas nastawiania najwięcej ucierpiałam:(Najciekawsze ,że waga oszacowano ok.3800 o ile dobrze pamiętam a jak urodziłam zdziwieni byli ,że przy tak małym brzuchu tak duże dziecko. Podobno maluśka lokatorka też nie jest drobniutka więc może stad ten strach?
wisienka-u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia-nawet jeśli chcesz kupić. Tzn do zabiegów planowanych tak no ale to oczywiste a te które SN mogą marzyć.Łagodzą ból czopkami przeciwbólowymi(na zasadzie paracetamol)
KONIECZNIE NAPISZ CO I JAK PO USG:)
KONWALIANKA-widzę ,że z pod Wawy rodzisz w Piasecznie czy w Wawie??

Ostatnia edycja:
Hej Moniko zauwazylam ze twoj synek ma urodziny w ten sam dzien co ja czyli 24 kwietnia ,w tym roku na wielkanoc wypadaja nasze urodzinki ,dwa SWIETA:)zodiakalne byczki:)

reklama
Hej kochane. A więc wróciłam przeszczęśliwa. Pomimo mojego nikłego przyrostu wagi Emilka rosnie dokładnie tak jak powinna. Wymiary, przepływy, narządy, wody wszystko w porządku. Termin wychodzi tak jak powinien czyli 9 lipca. Waga księzniczki 1240g. Mamy zdjęcia i filmik. Postaram się wrzucić do netu i wkleje link.

Do góry