reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe mamy

gaja masz racje że każde dziecko reaguje inaczej.Ja wczoraj dałam Nince jedną miarke kleiku do mleka i masakra była:wściekła/y::wściekła/y:.kolki to pikuś przy tym co miałam,ryk,prężenie,darcie,spazmy i jeszcze nie zasnęła o zwykłej porze i nocka do du.y.Jeszcze ja wściekła na siebie że taka głupia i eksperymenty na dziecku robie.
Nigdy więcej!!!

reklama
Magdzik dzięki.
Ja mam zamiar dawać małej po czwartym miesiącu jakieś inne pokarmy niż mleko, bo ile można jeść to samo. Z resztą ja uważam, że po to są inne rzeczy dla dzieci niż mleko, żeby im dawać ;)

Ksiulka my jedziemy na Hipp od 2 tygodnia zycia i jest ok ,stosuje ten z probiotykami bo Kasiulec miala problemy z kupka teraz jest ok po Hipp robi kupke raz dziennie :)

ksiulka ja hipp ten z probiotykiem 300g kosztuje niecałe 13 zeta

Ja ostatnio kupilam mleko z rosmanna babydream bo jak porównałam skład to samo co bebilon i bebiko a nawet ma mniej laktozy - co u nas jest ważne , dałam małemu na sprobowanie i jest ok nic sie nie dzieje. Myślę że każde dziecko inaczej reaguje na dane mleko i trzeba nieraz trochę popróbować żeby znaleźć te które maluszkowi najbardziej podpasuje.

Kinia ja też uważam tak jak ty:) zresztą wprowadziłam nowe pokarmy za zgodą lekarza choć na razie staram się ograniczyć do marcheweczki i jabłuszka ale od 4 msc mam mu zupki gotować :) małemu nic się nie dzieję a wręcz przeciwnie jest wielki płacz jak już jest miseczka pusta:-) a kleik wprowadziłam dlatego że mleko wystarczało mi tylko na 2 dni :/ a teraz dodaje kleiku tylko na noc

A ja się wstrzymam z kleikami do 4 miesiąca. Tak w lutym zamierzam mu już troszkę kleiku na noc. Bo teraz wytrzymuje w nocy 4 godziny bez jedzenia więc jak będzie większy to chyba się bez kleików nie obejdzie. Poza tym teraz nie ma co wprowadzać bo jeszcze się borykamy z kolką.

Mój łobuziak jest na Bebilonie Comfort bo ma nietolerancje laktozy i zaczęłam mu zagęszczać mleczko klekiem. Póki co bardzo mu zasmakowało więc super bo samo mleczko mu już nie wystarcza ;-)
Dietę mam plan rozszerzyć jak mały skończy 4 miesiące.

Wy zageszczacie bebilon comfort kleikiem, a ja zwykly bebilon zageszczam comfortem:))))moje dziecko ma smaczki..dzisiaj kuipilam glukoze, bo herbatki sa beee...moze woda z glukoza bedzie ok?tylko ile jej sie daje?nie mam pojecia...
a czy przy bebilonoe comfort zdarzaja sie zielone kupki?Filip ma kupki dosc rzadkie i miejscami zielonkawe?calosc zolta, tylko ciapki zielone:)tak opisowo..ale nie wiem czy sie tym martwic?

reklama
Czy ulewanie może byc przyczyna zmiany mleka (tyle , że owa zmiana była miesiąc temu a ulewanie od kilku dni) i często coś wyleci kilka godzin po jedzeniu taki juz serek......

Do góry