reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

butelkowe mamy

Magdzik Nadia też ma zachwiania co do jedzenia i czasami je jak najęta, a ma dni, że zjada po 50-60ml z 5 razy na dobę, także myślę, że nie masz czym się martwić. Mnie pediatra powiedziała, że to zupełnie normalne, póki widać po dziecku, że się najda widocznie tyle potrzebuje akurat.

reklama
Butelkowe mamusie ja mam takie pytanie do was;-) mój maluch jak zawsze zjadał 5-6x 150-200 ml tak teraz je 3 posiłki po 150-180 ml i na noc koło 21.00 180 + kleik śpi do 7-8 i boję się że to może troszkę za mało Co wy o tym myślicie?? zastanawiam się czy nie iść jutro do przychodni zważyć małego. Moja mamcia mówi że może tyle potrzebuję i żeby nie wciskać mu więcej jak nie chce bo jak był mniejszy to b. dużo jadł (od urodzenie przybyło mu nie całe 5 kg) i może teraz to się jakoś unormuję i będzie jadł mniej ale ja się strasznie denerwuję :-(

jejku magdzik kochana nie denerwuj się!!!! Kacperek je bardzo ładnie!! moja Daria to maksa jak jej wcisnę 5* dziennie koło 600ml łącznie!! :-(

Dzięki dziewczyny żeście mnie naprawdę bardzo uspokoiły :-) 3 stycznia mam szczepienie to się podpytam co i jak z tym jedzonkiem a teraz dam sobie spokój i nie będe szła z małym do lekarza Dzięki wielkie już myślałam że może naprawdę coś mu jest ale może musiał nadrobić trochę wagi i teraz się uspokoił z tym wcinaniem :-)
wstrentamalpo mój też je teraz około 600 ml na dobę coż może teraz na mleku zaoszczędzę bo wcześniej pudełko starczało mi 2 dni :-)

Magdzik mój też jest wcześniaczkiem i też wcześniej nadrabiał jadł dużo więcej niż w tej chwili. Narazie jestem spokojna bo jak ostatnio mówiłam to pediatrze to stwierdził że jeśli jest taki przyrost wagi miesięcznie to widocznie tyle potrzebuje. Martwi się wtedy jeśli dziecko przybiera bardzo mało czyli ok 200 gr na miesiąc. Teraz idę w środę i znów o to zapytam bo od dwóch dni w południe odmawia mi mleka tylko zaspokoi pierwszy głód a potem nie chce. Chyba jest już sam gotowy na to żeby spróbować innych smaków.

Moja Nadka spróbowała przedwczoraj banana i jej bardzo zasmakował, choć robiła komiczne minki przy jedzeniu ;] Ale teraz czekamy ze 2 tygodnie i spróbujemy powoli jakieś obiadki zacząć wprowadzać.

my już mamy za sobą marchewkę, marchewkę z ziemniakami, dynie z ziemniakami,jabłuszko z brzoskwinką, i zupkę jarzynową a teraz będziemy próbować marchewkę z ryżem podajże i banana... Oczywiście zgodę lekarza już mam tak więc pomalutku będziemy rozszerzać dietę maluch ;-)

ehh ja tylko czekam tak ze 3 tyg i spróbuje dynię małemu zaserwować- mam zamrożony cały kilogram w kosteczkę ładne pokrojoną specjalnie z myślą o dzieciaczku.

reklama
ja już też poczęstowałam młodą jabłuszkiem i marchewką, cięzko to idzie bo więcej wypluwa niż zjada;-):-D ale jestem dobrej mysli!! jak przyzwyczai się do pojedynczych smaków i nic jej nie będzie to działam z obiadkami przy drugim już się nie boję rozszerzania diety!!!:tak:

Do góry