reklama
Hausfrau
Fanka BB :)
Ja Maxowi nie daję w ogóle herbatki. Kiedyś troszkę pił ale potem już nie chciał.
Za to w dzień w południe i przed snem już wypija 200 ml
Poza tym wprowadzamy powoli mleko Pre a nie HA Pre bo w sumie nikt z nas nie ma alegrii i to HA to tylko tak ze szpitala przejęliśmy.
Za to w dzień w południe i przed snem już wypija 200 ml
Poza tym wprowadzamy powoli mleko Pre a nie HA Pre bo w sumie nikt z nas nie ma alegrii i to HA to tylko tak ze szpitala przejęliśmy.
onionek
happy mama
dziewczyny mam pytanie czy przeszłyście już na większe smoczki "dwójki"? czy cały czas dajecie tymi dla noworodków??
ja w pewnym momencie zauwazylam, ze maly sie wkurza podczas jedzenia i doszlam do wniosku, ze moze za slabo mu leci. kupilam smoczki trojprzeplywowe, ustawia sie je pod katem 1,2,albo 3 i wybiera tym samym sile przeplywu. jednak nawet przy kacie 1 lecialo strasznie szybko, wiec kupilam znowu smoczki mini. chyba po prostu te stare mini sie juz zuzyly i trzeba je bylo wymienic. a te trojprzeplywowe zostawie na pozniej.
ja mam butelki z aventu, tomme tippe i nuk i moj najlepiej je z nuka wlasnie bo smoczek jest gumowy i mimo ze rozmiar 1 to mleko szybko plynie i maly sie nie zlosci jak bywalo przy tamtych butelkach..tymbardziej ze ja zageszczam mleko..
kasialle jak pil z tamtych butelek to nawet 40min a teraz nawet 10 nie.
kasialle jak pil z tamtych butelek to nawet 40min a teraz nawet 10 nie.
Ja mam butle aventa a smoczki lovi bo są miększe i łatwiej mu się piję:-) a jakiś msc temu przeszłam na 2 i to przez przypadek bo źle na rozmiar smoczka spojrzałam ale małemu zbytnio to nie przeszkadza czasami zdarzy sie że się zakrztusi ale to bardzo rzadko i raczej dlatego że strasznie łapczywie je :/ a co do czasu karmienia to jak już długo nie jadł szczególnie rano to butla 180 to 5-10 minut a tak najdłużej to chyba z 15 min więc nie jest tak źle teraz mam problem bo z mężem zajmujemy jeden pokój a teściowie drugi i jak oglądam tv i go karmię to mały zamiast jeść to się wpatruje w ekran czasami nawet jak chce się z nim pobawić to ma mnie gdzieś bo woli się w tv patrzeć :-(
Dzisiaj jak robiłam mleczko to wspominałam sobie jak to było na początku gdy wcinał po 30 ml a teraz po 280 potrafi ale te nasze cudaczki kochane szybko rosną ;-)
Dzisiaj jak robiłam mleczko to wspominałam sobie jak to było na początku gdy wcinał po 30 ml a teraz po 280 potrafi ale te nasze cudaczki kochane szybko rosną ;-)
Joasia M
Ja mam butelki z aventu i zmieniłam smoczek na dwójkę 2 tygodnie temu. Olek dobrze sobie radzi herbatkę też z dwójki pije. Mam jedną butlę canpolu lovi ale niecierpi jej. Strasznie się złościł jak dostawał w niej jeść więc zrezygnowałam z niej. Smoczki zamówiłam przez internet bo w sklepach nie mogę spotkać w aptece też więc hurtowo zamówiłam już nawet te do kaszek i trój i cztero przepływowe.
Czy któraś z Was daje maluszkowi bebiko? Czy też Wam się tak strasznie pieni?
Czy któraś z Was daje maluszkowi bebiko? Czy też Wam się tak strasznie pieni?
reklama
Ania_86
kasialle,my mamy butle z aventu.Póki co używamy nadal smoka 1. Próbowałam podać małej mleko z 2-ki, ale ten smok jest twardszy niz mini i mniej elastyczny. Niuńka tylko się zdenerwowała.:-(
joasiu,moja mała dostaje bebiko i pieni się, ale nie zawsze. nie wiem od czego to zależy, ale sposób przygotowania i temperatura wody jest zawsze taka sama:-)
joasiu,moja mała dostaje bebiko i pieni się, ale nie zawsze. nie wiem od czego to zależy, ale sposób przygotowania i temperatura wody jest zawsze taka sama:-)