reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe mamy

Ja też mam butelki z Aventu i zastanawiam się nad kupnem smoczka 2, choć w sumie 1 jeszcze daje rade.. Kiedy postanowie zagęszczać mleko kaszkami lub kleikiem podam chyba Nuka, mają specjalny smoczek do kaszek, lateksowy, są po prostu świetne!!

reklama
Ja mam butelki z aventu i zmieniłam smoczek na dwójkę 2 tygodnie temu. Olek dobrze sobie radzi :) herbatkę też z dwójki pije. Mam jedną butlę canpolu lovi ale niecierpi jej. Strasznie się złościł jak dostawał w niej jeść więc zrezygnowałam z niej. Smoczki zamówiłam przez internet bo w sklepach nie mogę spotkać w aptece też więc hurtowo zamówiłam już nawet te do kaszek i trój i cztero przepływowe.
Czy któraś z Was daje maluszkowi bebiko? Czy też Wam się tak strasznie pieni?

A Avent ma smoczki do kaszki?

witam,
dziewczyny czy któraś z was dawała mleko Hippa możecie coś o nim powiedzieć ??bo mamy problem techniczny małemu chyba BEBILON przestał smakować bo mało mi wypija, po NAN mamy zatwardzenie,po BEBIKO wymiotuje .... chciałam spróbować Hippa bo ma małą zawartość żelaza mniej więcej tyle co Bebilon... pediatra mojego syna to dziwna kobieta i nie lubi mam karmiących butlą ;/ i zapytana jakie mleko mam mu dać usłyszałam odpowiedź że obojętnie przecież dziecko musi jeść... ;/

ksiulka twoja pediatra to z d.... lekarz nie jej sprawa jak karmisz:wściekła/y:
Hipp jest ok bo obecnie znów wprowadzam po bebilonie comforcie.

Akderk kochana jak karmiłam piersią to do rany przyłóż a jak pokarmu brakło to mi powiedziała że ona nie rozumie jak tak można i że teraz mały będzie chorował bo na MM lecimy ona wie że dzieci na piersi mniej chorują a po MM częściej... gadanie moja siostra tylko bebikiem była karmiona i jak choruje 1 w roku to wszystko. Wiktor też jakoś nie choruje nawet kataru nie miał...
A powiedz mi którego hipka używacie tego plus czy bio?? gdzie kupujesz, i jak to cenowo wygląda w porównaniu z bebilonem ja za 800g. płaciłam ok 37 -39 zł??

Ostatnia edycja:
Jak tak czytam co już jedzą Wasze dzieciaczki to mnie trochę dziwi... bo mówi się, że do pół roku na mleku ma taki bejbiś być... a tu już kleiki i marchewki??? Czy to nie za wcześnie?
W ogóle tutaj polecają na przykład w ogóle do roku nie wprowadzać dzieciom butelkowym następnego mleka (czyli mleka nr 1 od pół roku) tylko na Pre jechać ile się da oprócz dodatkowych posiłków, żeby jak najdłużej unkać zagęszczonego mleka bo tam więcej cukrów.
Ja do pół roku mam zamiar zostać wyłącznie przy mleku Pre no i ze smoczkiem 1. To że pije 20 minut a nie 10 nie jest aż takie ważne. W końcu nigdzie się nam nie spieszy...

reklama
Hausfrau ja np będę musiała wcześniej wprowadzic jakieś jabłuszko itp bo chyba wracam do pracy i mały bez cysia nie wytrzyma 8 godzin :/ A z butli to jak wiatr mu zawieje :/ Generalnie ja uważam, że po skończonym 4 miesiącu można spróbować ale jeśli mama nie musi podawać bo siedzi z dzieckiem w domku to niech jak najdłużej chroni brzuszek dziecka, choć nie jest powiedziane, że źle zareaguje na wcześniejsze wprowadzanie posiłków innych niż mleko, w końcu każde dziecko jest inne.

Do góry