reklama
witam butelkowe mamy więc i ja do was dołączyłam chciałam by mały cycka sobie cycał ale nie da się bo się krztusi a potem pić nie chce i musze odciągać mu do butelki i potem podaje troszkę to uciążliwe ale czego się nie robi dla takiego brzdąca kochane a powiedzcie mi ile wasze szkraby wypijają bo mój 120;/ jak daje moje mleczko to budzi się po godzinie max 2 i znowu głodny w nocy brakuje mi pokarmu tym samym i zdarza się podać butle Nan i też wypija 120 tyle że potem je za 4 godz.
ksiulka u nas czy cyc czy mieszanka zawsze max 2 godziny przerwy.
u mnie Maks też sie dławi jak mocno leci i wścieka się ale próbuje kilka razy go przystawić albo przybieram pozycję w której on leży mi na brzuchu wtedy wolniej leci mleko lub pozycje gdzie ma główke o wiele wyżej niż resztę ciałka.
u mnie Maks też sie dławi jak mocno leci i wścieka się ale próbuje kilka razy go przystawić albo przybieram pozycję w której on leży mi na brzuchu wtedy wolniej leci mleko lub pozycje gdzie ma główke o wiele wyżej niż resztę ciałka.
Kinia1
Wrześniowa mama '10
mam pytanie, czy waszym maleństwom zdarza się wymiotować po jedzeniu? Jak tak to jak często? Moja Nadka ostatnio potrafi w ciągu dnia ze 3-4 razy wymiotować i to tak porządnie. Pediatra stwierdziła, że to normalne u takich maluchów, ale ja i tak się niepokoję, bo niestety mała zwraca wszystko co zjadła i pod dużym ciśnieniem... Boję się jej zostawiać samej, a w nocy ciągle się budzę i sprawdzam czy wszystko jest w porządku.
onionek
happy mama
Mam pytanie o rozmiar smoczka do butelki.. czy na tym etapie dalej uzywac tego z najmniejsza dziurka i najmniejszym przeplywem? Czy moze zmienic juz na nieco wiekszy?
W ogole to, co ile wymienia sie smoczek w butelce?
Mam pytanie o rozmiar smoczka do butelki.. czy na tym etapie dalej uzywac tego z najmniejsza dziurka i najmniejszym przeplywem? Czy moze zmienic juz na nieco wiekszy?
onionku najlepszy ten z najmniejszą dziurką, większe są od 3-go m-ca Może mały się dławić bo szybko leci wtedy. Smoczek niby się wymienia co 1,5-2 m-ce ale ja tam póki dobry użytkuję. Acha i zauważyłam że np z Lovi smok Mini to jeden mam z wolnym przepływem a ostatnio kupiłam do drugiej butli ten sam rozmiar i szybko leci :/ I mały nie chce zniego pić, to nie wiem o co kaman? Czyżby jakiś felerny sort tych smoczków wyszedł? Bo naprawdę dużo szybciej leci z niego i widac gołym okiem różnicę w dziurce :/
onionek
happy mama
onionku najlepszy ten z najmniejszą dziurką, większe są od 3-go m-ca Może mały się dławić bo szybko leci wtedy. Smoczek niby się wymienia co 1,5-2 m-ce ale ja tam póki dobry użytkuję. Acha i zauważyłam że np z Lovi smok Mini to jeden mam z wolnym przepływem a ostatnio kupiłam do drugiej butli ten sam rozmiar i szybko leci :/ I mały nie chce zniego pić, to nie wiem o co kaman? Czyżby jakiś felerny sort tych smoczków wyszedł? Bo naprawdę dużo szybciej leci z niego i widac gołym okiem różnicę w dziurce :/
Dzieki :-)
Ja mam wlasnie Lovi 3 sztuki. Tez mam wrazenie, ze z jednego leci szybciej z innego wolniej..
tosia1
zakochana mama
Onionku, Gaja my smoczki tez tylko Lovi... inne Gwieździe sie nie podobaja... tylko ostatnio nie moge dokupic... nigdzie nie ma mini... te Aventu maja za duza dziurke i połowa mleka była na brodzie no a mleczko w nocy tak jak Onionek bebilon pepti... niby po nim miały przejsc bóle brzusia, bo myslała lekarka, ze sa spowodowane nietolerancja laktozy a tu zonk...
reklama
onionek
happy mama
Onionku, Gaja my smoczki tez tylko Lovi... inne Gwieździe sie nie podobaja... tylko ostatnio nie moge dokupic... nigdzie nie ma mini... te Aventu maja za duza dziurke i połowa mleka była na brodzie no a mleczko w nocy tak jak Onionek bebilon pepti... niby po nim miały przejsc bóle brzusia, bo myslała lekarka, ze sa spowodowane nietolerancja laktozy a tu zonk...
i co? dalej brzusio boli Twoja mala?