reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuchata galeria

Powiem jak to bylo u mnie...
Ja normalnie to nosilam B zawsze ale do samego porodu co niektore byly dobre i tak je sobie nosilam mimo ze urosly prawie o numer...Jak wyciagnelam poduszki bylo calkiem dobrze...Kupilam tylko jeden C rozmiar...

Ale jak urodzilam i zaczela sie produkcja na maxa to D byl za maly prawie!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok:

Myslalam ze dwa staniki do karmienia wystarcza-ale z moich balonow tak lalo sie mleko ze mimo tego ze mialam wkladnki mleko przeciekalo i stanik byl mokry...Wiec dwa staniki bylo mi za malo...Czasami w ciagu 3 godzin mialam dwa staniki do prania...:eek:
I w koncu sie wkurzylam i zaczelam ubierac stanik od stroju kapielowego...Mam taki co nie ma normalnych miseczek tylko jaknby takie trojkaty...I to byla rewelka bo nawet jak przecieklo to szybko przepralam a jak to lajkra szybko wyschla...Na noc tez taki ubieralam bo jak chcialam karmic to tylko cyk odkrylam cycka i mala juz pila...

Trudno w sumie cos doradzic...Bo na poczatku duze D ,potem po krotkim czasie laktacja sie unormowala i byly juz takie ladne C...

Na codzien wtedy juz tez normalnie na wyjscia zakladalam normalny stanik...Bo te dla kobiet karmiacych z deka dziwnie pod bluzka wygladaja...

reklama
dziewczyny wklejcie jakies fotki stanikow do karmienia bo ja widzialam tylko jeden typ i wydawal mi sie jakis babciny:-D :szok: :-D

Ja na razie pojde za rada Sorgi i sie wstrzymam ze stanikami do karmienia.
Bo to nie wiadomo jak ci te balony urosna...
Moja kolezanka to miala B przez caly czas ciazy - teraz to d i to duuuzzee.

Wiec, poczekam.

Kochasek dzieki! No faktycznie ten nie jest zly ale jak ja nie lubie takich zabudowanych stanikow:wściekła/y: Ja nie wiem jak ja zniose takie.... moze bede robic jak patrycja i nosic stroj kapielowy:-D

hmmm... myślę, że faktycznie będzie ciążko z niezabudowanymi... bo one wszystkie są takie, ale pomysł Patrycji nie jest zły:tak:

Ja kupiłam sobie póki co 2 staniki - obydwa z opcją "karmienia".
Przed ciążą bywałam u dobrej gorseciarki i dobrała mi rozmiar 70C. Teraz kupiłam rozmiar 75D (nie było 70) i jest idealny. Ale obawiam się, że na tym się nie skończy ;-) Zamierzam jeszcze kupić 2-3 sztuki ale już większe. Szkoda mi kasy na firmowe, więc kupuję na Allegro - ceny znacznie niższe niż w sklepach a towar ten sam (sprawdzałam). Tylko miseczka DD występuje jedynie przy 80... Będę musiała jakoś przeszywać...
Co do wklejonych przez Kachasek - nie polecam tego kolorowego. Kupiłam - jest dość sztywny i podrażnia sutki :baffled:

reklama
Esia dzięki za opinię tego kolorowego... i tak z kupnem chyba poczekam do porodu, a na 100% nie będę kupować na odległość (bluzka czy spodnie to co innego, ale stanika bym się bała kupić w ciemno)

Do góry