reklama
Ja właśnie dziś pojechałam na izbę przyjęć ze względu na plamienia brązowe , żadnych boli a dziecko po USG zdrowe i nic się nie dzieje. Jedynie co zostało mi przepisane to lek oraz dużo odpoczywania , zakaz sprzątania oraz wykonywania różnych innych czynności jednak zero stwierdzenia co dokładnie było przyczyną lekarka mówiła, że jest wszystko ok ale trzeba się oszczędzać (19 tydzień ciąży).
Mi mówili dziś , że jesli upławy są czerwone i jest ich sporo to natychmiast będą brali na oddział by robić badania natomiast jeśli upławy są brązowe i nie ma ich za wiele to nie jest to powód do strachu chyba że towarzyszy temu duży ból brzucha to wtedy też trzeba szybko udać się do szpitala. Ja o każdej sytuacji powiadamiam lekarkę prowadząca bo lepiej dmuchać na zimne
Mi mówili dziś , że jesli upławy są czerwone i jest ich sporo to natychmiast będą brali na oddział by robić badania natomiast jeśli upławy są brązowe i nie ma ich za wiele to nie jest to powód do strachu chyba że towarzyszy temu duży ból brzucha to wtedy też trzeba szybko udać się do szpitala. Ja o każdej sytuacji powiadamiam lekarkę prowadząca bo lepiej dmuchać na zimne
Goodka
Moderator
jaki lek dostałaś?Ja właśnie dziś pojechałam na izbę przyjęć ze względu na plamienia brązowe , żadnych boli a dziecko po USG zdrowe i nic się nie dzieje. Jedynie co zostało mi przepisane to lek oraz dużo odpoczywania , zakaz sprzątania oraz wykonywania różnych innych czynności jednak zero stwierdzenia co dokładnie było przyczyną lekarka mówiła, że jest wszystko ok ale trzeba się oszczędzać (19 tydzień ciąży).
Dostałam Duphaston 10 mg 3x dziennie mówiła lek podtrzymuje ciążę i zapobiega poronieniu jednak z tego co wiem to ten lek zalecił ordynator z oddziału z którym się kontaktowała czy mają mnie wziasc na oddział czy niejaki lek dostałaś?
Też dołączę się do dyskusji bo wiele rzeczy mnie męczy wylądowałam w szpitalu 08.02.24 z krwawieniem bez bólu brzucha było dość mocne i bordowe ale na USG nic nie znaleźli nie mogli powiedzieć co to było 2 doby na obserwacji z krwawienia zrobiło się plamienie i wysłali mnie do domu z „poronieniem zagrażającym „ po 2 dniach znowu trafiłam do innego szpitala bo wieczorem znowu zaczęło więcej krwawić w tym szpitalu niby lekarz coś widział ale nie wiedział czy to krwiak po 2 dniach też wyszłam. Po tygodniu brania luteiny duphastonu i magnezu poszłam do swojego lekarza prowadzącego (przypomnę dalej plamię raz mniej raz wcale ale gdzieś zawsze coś się pojawia ) mój lekarz na USG powiedział że nic nie ma dziecko okej 14 tydzień i że pewnie podczas seksu doszło do mechanicznego uszkodzenia macicy pytałam o te plamienia mówił że mogą się utrzymywać i mam je kontrolować dał mi nawet relanium bo jestem osobą przeżywającą no i dalej brać leki . Z informacji jeszcze jakich uzyskałam to że łożysko jest nisko ale ma prawo i że będzie szło do góry z następnymi tygodniami ciąży . Ale najgorsze że martwie się bo 2 tygodnie już to trwa że jeden dzień papier mam czysty a drugiego brązowy zaś innego bordowy . Nikt mi nic nie chce tłumaczyć a informacje zbieram właśnie z forum, że są panie które tak plamiły pozytywnie myślały i ciążę donosiły .
Ostatnia edycja:
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
No nie wiem, ja bym tego aż tak chyba nie łączyła z myślami :/ciągle słyszę że głowa jest połączona z macicą więc jak w głowie wbijam krwawienie to krawie coś w tym jest bo jak mam zajęcie to faktycznie papier staje się czystszy
Asiaxz
Fanka BB :)
Dokładnie tak, ale rzeczywiście jest tak że mogą być plamienia nie wiadomego pochodzenia. Trzeba się oszczędzać w miarę możliwości, nie narażać szyjki na otarcia i kontrolować ta szyjkę czy nie dochodzi do przedwczesnego skracania czy też rozwierania.No nie wiem, ja bym tego aż tak chyba nie łączyła z myślami :/
reklama