reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe plamienia w 2 trymestrze

Hej Dziewczyny! Piszę do Was ze szpitalnego łóżka. Trafiłam tu w ubiegłą środę z takim dziwnym plamieniem-wyglądało to jak ostatniego dnia okresu. Dostaje luteinę pod język, w razie potrzeby nospe. Wczoraj było już ok przez cały dzień a dzisiaj rano nie dość że wymioty to jeszcze znowu coś mi się pojawiło w trakcie oddawania moczu. Jestem w 26 tc. Przy przyjmowaniu mnie na oddział badało mnie dwóch lekarzy i nie stwierdzili skąd to może być, a ja po prostu wariuje. Boję się iść do toalety, śpię jak na igłach. Tym bardziej że jest to tak bardzo wyczekana i wymarzona ciąża. Trzymajcie się Dziewczyny! Może któraś z Was miała podobne „przygody” jak ja?
Ja trafiłam do szpitala w 21 tc z krwawieniem, potem juz tylko plamienie. Po dwoch dniach ustało. Bylo podejrzenie ze łożysko jest nisko ale okazało sie ze jest ok. Szyjka długa, zamknięta, z dziećmi wszystko ok. W sumie do teraz nie wiem do końca co było przyczyną. Mój lekarz prowadzący stwierdził, że mogły pęknąć jakies naczynia krwionosne w macicy bo tam wszystko teraz bardzo ukrwione jest. Obecnie zaczynam 28 tc. Takze jestes pod opieka, bedzie dobrze.

reklama
Jestem właśnie po badaniach. W USG wszystko ok. Lekarz mówi że naprawdę nie ma pomysłu skąd to może się brać. Trochę kamień z serca, ale niepokój pozostanie chyba do samego końca :(

Dziewczyny! My🤰🏻 już w domu. Rano w śluzie pojawiło się coś takiego lekko brązowego ale jak pokazałam lekarzowi to stwierdził że to nic. W ogóle wczoraj w trakcie badania lekarz stwierdził że ten taki brązowawy śluz wynikać może ze stanu zapalnego. Dostałam nystatyne vp dopochwowo. Miałyście coś podobnego?

Ponoć czasem się zdarza. Ja miałam plamienia w 4 miesiącu ciąży z winy autobusu. Resory miał do dupy. Śluzu brązowego nie miałam, ale jeśli nie ufasz ginekologowi, to może skonsultuj się z innym? Zrobił Ci wymaz, aby zrobić badania?

Dziewczyny Hit! My znowu w szpitalu z tym samym :( ledwo dobę pobyliśmy w domu. Znowu to samo-w badaniach nie widać co to i skąd może być. Z pozytywów to szyjka zamknięta i długa, łożysko się podnosi…

Dziewczyny Hit! My znowu w szpitalu z tym samym :( ledwo dobę pobyliśmy w domu. Znowu to samo-w badaniach nie widać co to i skąd może być. Z pozytywów to szyjka zamknięta i długa, łożysko się podnosi…
To czemu do szpitala skoro szyjka zamknięta i długa?

reklama
To czemu do szpitala skoro szyjka zamknięta i długa?
Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna, ja wylądowałam w lutym, ona już leżala od listopada. Odklejala jej się owodnia. Lekarze nie wiedzieli, czemu krwawi, dopiero jeden profesor odkrył, co się dzieje.

Nie ma w ciązh bezpiecznego plamienia czy krwawienia. Zwłaszcza takiego niewiadomego pochodzenia.

Do góry