reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczyny! Miło was poznać!

U nas pierwsza ciąża: 18tc szyjka była 4cm, w 21tc już 3,3cm. Aktualnie 22tc, zapisana luteina, magnez i nospa. Brzuch pobolewa, spina się, ruchy bobaska czuję bardzo nisko. Kolejna wizyta dopiero 18 kwietnia.

Jak u was mamuśki? Jak daleko już jesteście?

Dziewuszki trzymajcie jutro kciuki - jade na badania III trymestru i już mam ciśnienie 200/200🤦🏼‍♀️
@Alexis124 u mnie ogólnie Ok, choć wczoraj miałam trochę takiej garalety i nie wiem na ile to lekko czop odszedł a na ile sluz po macmiror complex 500 mi schodzi. Także po prostu oszaleje. Poza tym byliśmy dzisiaj z partnerem USC ogarnąć - tzn. uznać ojcostwo, o czym totalnie zapomniałam, ze przy pierwszym dziecku tez to odgarnialiśmy - także mózg typowo ciążowy 🤪dobrze ze mi się teraz przypomniało, a nie po porodzie…
@daryloxd witamy Cię serdecznie. Ja obecnie 29+1🙂

Hej dziewczyny! Miło was poznać!

U nas pierwsza ciąża: 18tc szyjka była 4cm, w 21tc już 3,3cm. Aktualnie 22tc, zapisana luteina, magnez i nospa. Brzuch pobolewa, spina się, ruchy bobaska czuję bardzo nisko. Kolejna wizyta dopiero 18 kwietnia.

Jak u was mamuśki? Jak daleko już jesteście?
Hej kiedy następna wizyta? Trzymam kciuki żeby się dalej nie skracała

Lady Loka - jak się macie ze Staszkiem?
ja stresowo i nerwowo.
Staszek z jednej strony spoko, bo już oddycha sam, ma otwarty inkubator i uczy się jeść z butelki, ale jednocześnie ma anemię, której póki co nie są w stanie ogarnąć, a po przetoczeniu krwi wymiotuje, więc wtedy go badają, więc pobierają krew i znowu wpada w anemię. I tak się bujamy trochę. Liczę na to, że się ogarnie, ale obawiam się, że na dniach nas czeka trzecie przetaczanie. Ostatnie miał 10 dni temu i nie doszedł jeszcze do siebie po pogorszeniu, które wtedy złapał. Wymiotował, na dobę mu wyłączyli jedzenie, potem zmniejszyli porcje, wprowadzili Nutramigen, potem mu zwiększali te porcje, ale i tak ma mniej niż wcześniej i moje mleko tylko na 2 porcje na dobę. W piątek mu odpięli kroplówkę, a tu znowu jest problem. Boję się, że po toczeniu znowu wróci kroplówka, a widziałam, jak bardzo jemu z tym było źle. Więc mi też jest źle.

reklama
Do góry