reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Nursov nie bój się, wszystko na pewno będzie dobrze ❤️ trzymam mocno kciuki!

@daryloxd witamy na pokładzie 🙈 u nas dzisiaj 34+2, mocno wywalczone. Z szyjką mam przeboje od 18 tygodnia (wtedy moja szyjka przed szwem miała 1mm a w 23 tc znów 2-3mm, więc jak widać da się ogarnąć sytuację nawet w beznadziejnych przypadkach jak mój 🙈). Najważniejsze, że dostałaś leki. Co do ruchów malucha to też miałam wrażenie, że zaraz mi wyjdzie dołem, teraz odwrócił się pupą do dołu i chyba nie ma zamiaru wrócić… taki to przewrotny los. Kolejna wizyta już niedługo, szyjka ma jeszcze dobrą długość, więc trzymam kciuki, że wszystko będzie już dobrze ❤

@Lady Loka jejku ile taki maluszek musi się wycierpieć od samego początku… 🥺 jestem z Wami cały czas mocno myślami i trzymam kciuki żeby w końcu się wszystko ustabilizowało ❤️

reklama
Hej dziewczyny! Miło was poznać!

U nas pierwsza ciąża: 18tc szyjka była 4cm, w 21tc już 3,3cm. Aktualnie 22tc, zapisana luteina, magnez i nospa. Brzuch pobolewa, spina się, ruchy bobaska czuję bardzo nisko. Kolejna wizyta dopiero 18 kwietnia.

Jak u was mamuśki? Jak daleko już jesteście?

U mnie bylo podobnie a zaczynalam od 14tc z szyjka 4,3.
Aktualnie 32+2 i 20 mm. Sterydy juz za mna wlasnie i mam nadzieje dzis do domku wrocic ze szpitala :-)
Ale zalecenia te same - luteina i magnez i doraznie nospa.

Damy rade wszystkie 🤞💪

Ide do domku! Ponowne badanie po stanie lezacym w szpitalu nadal 30 mm wiec tez sie ciesze i moja koncowka bedzie plackiem lezaca 😎
Ale az szok ze roznica 1cm jest przy lezaczkach a po dojechaniu w pozycji polsiedzacej bo fotel mam zawsze polozony w miare wygody w aucie.

Sterydy odpuszczaja powoli i cukry wracaja w ryzy i to tez podbudowywuje.

Dzis sie ciesze zezjem jajo w domu na swieta z moimi Gargamelami 🥰

Ide do domku! Ponowne badanie po stanie lezacym w szpitalu nadal 30 mm wiec tez sie ciesze i moja koncowka bedzie plackiem lezaca 😎
Ale az szok ze roznica 1cm jest przy lezaczkach a po dojechaniu w pozycji polsiedzacej bo fotel mam zawsze polozony w miare wygody w aucie.

Sterydy odpuszczaja powoli i cukry wracaja w ryzy i to tez podbudowywuje.

Dzis sie ciesze zezjem jajo w domu na swieta z moimi Gargamelami 🥰
30 to jest świetna długość pamiętajcie dziewczyny ze pod koniec ciąży jak Wam się skróci czy będzie otwierać to możecie liczyć na szybszy poród przynajmniej w teorii😁

30 to jest świetna długość pamiętajcie dziewczyny ze pod koniec ciąży jak Wam się skróci czy będzie otwierać to możecie liczyć na szybszy poród przynajmniej w teorii😁

Przechodzilam przez to wszystko w pierwszej ciazy wiec jakies porownanie mam. Tyle ze mialam wtedy pessar.
I faktycznie moj porod trwal 6h co uznawane jest za bardzo szybciorem jak na pierworodke.

Licze ze teraz bedzie szybciej hihi:-))

Przechodzilam przez to wszystko w pierwszej ciazy wiec jakies porownanie mam. Tyle ze mialam wtedy pessar.
I faktycznie moj porod trwal 6h co uznawane jest za bardzo szybciorem jak na pierworodke.

Licze ze teraz bedzie szybciej hihi:-))
No kochana 6h to pięknie tak na pewno teraz będzie jeszcze szybciej. Ja to się cieszyłam mówię super będzie szybciej a tu mała usiadła tyłkiem i cóż poradzić

🤦‍♀️ ale Ci numer wykrecila!

Cc na cito? Czy jeszcze jestescie w dwupaku bo jakos mi umknelo ?
Ja już prawie 9 miesięcy temu miałam cesarkę. Po ściągnięciu szwu miałam 2 cm rozwarcia po tygodniu 3cm. Przy tym upale i po wymiotach zaczęły mi wody spadać i już mnie nie męczyli i zrobili w 37 +6

reklama
Do góry