reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jeszcze parę miesięcy temu modliłam się, żeby dociągnąć i zobaczyć 3 z przodu, a dziś jest 40+0 🎊🎉. O skończonym 40tym tygodniu, to ja nawet nie śmiałam marzyć 🥰 i że przyjdzie taki moment, że będę myśleć, " no kiedy w końcu i ja urodzę"🤩🤦‍♀️🤷‍♀️😀.
Suuuperowo gratulacje 🥰🥰 chociaż wiem że teraz to już takie oczekiwanie kiedy wkooooncu :)))))

Jeszcze parę miesięcy temu modliłam się, żeby dociągnąć i zobaczyć 3 z przodu, a dziś jest 40+0 🎊🎉. O skończonym 40tym tygodniu, to ja nawet nie śmiałam marzyć 🥰 i że przyjdzie taki moment, że będę myśleć, " no kiedy w końcu i ja urodzę"🤩🤦‍♀️🤷‍♀️😀.
Ale numer Ci wycina ta Twoja szyjka😁 żebyś chociaż te 3-4 miesiące temu wiedziała o tym że skończysz 40tc to ile mniej nerwów by było... A to co się działo w Twojej głowie wtedy było zapewne przerażające, zwłaszcza że swoje przeszlaś... Gratulacje!!! Już trzy tygodnie bez szwu a mieszkanka Twojej macicy się tam okopała i ani myśli wychodzić😉 to jest niewiarygodne!
A pamiętam jak napisałaś po wizycie następnej po tym wyciszaniu skurczy ok. 26-27tc jak miło i ciepło Cie przyjął personel bo bali się że wkrótce wrócisz znowu że skurczami.... To ja się zastanawiam jak oni Cie teraz witają😉 aż się łza w oku kręci...

Ale numer Ci wycina ta Twoja szyjka😁 żebyś chociaż te 3-4 miesiące temu wiedziała o tym że skończysz 40tc to ile mniej nerwów by było... A to co się działo w Twojej głowie wtedy było zapewne przerażające, zwłaszcza że swoje przeszlaś... Gratulacje!!! Już trzy tygodnie bez szwu a mieszkanka Twojej macicy się tam okopała i ani myśli wychodzić😉 to jest niewiarygodne!
A pamiętam jak napisałaś po wizycie następnej po tym wyciszaniu skurczy ok. 26-27tc jak miło i ciepło Cie przyjął personel bo bali się że wkrótce wrócisz znowu że skurczami.... To ja się zastanawiam jak oni Cie teraz witają😉 aż się łza w oku kręci...
No powiem Ci, że masz rację😀. Moja pani doktor w szpitalu, co prawda, nie kręci jej się łezka w oku, ale ma zawsze tak szerroki uśmiech jak mnie widzi i powtarza, że ona nie wierzy w to co ciągle jeszcze widzi... 🥰🤩. Ja mam nadzieję, że w ciągu tego tygodnia naprawdę urodzę i że już nie dojdzie do konsultacji 25.02 i potem wywoływania porodu...
Wczoraj poczytałam o sposobach wywoływania porodu i mam dreszcze jeszcze do dziś, choć masażu szyjki macicy np. to mi raczej nie zrobią, bo takowej to ja już raczej nie mam🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.
Ja nie wiem co to moje dziecko jeszczce trzyma w brzuchu, chyba tylko nasza miłość do niej...❤❤❤. Ja jej kilka miesięcy temu tłumaczyłam, że musi tam jeszcze spokojnie posiedzieć trochę i ona chyba za bardzo to do siebie wzięła, a e jest maleńka i nie ma poczucia czasu...🥰🥰🥰😍

Suuuperowo gratulacje 🥰🥰 chociaż wiem że teraz to już takie oczekiwanie kiedy wkooooncu :)))))
Boję się tego porodu, ale już jestem zmęczona rym brzuchem i martwieniem się czy mała się rusza, czy ma jeszcze miejsce, czy nie okręciła się pępowiną.... teraz już mniej się rusza, więc ja mam takie teraz zmartwienia🤷‍♀️

Ja miałam wcześniej robione ogtt bo raz mi na czczo wyszedł podwyższony cukier, ale później krzywa wyszła ok. Niemniej jednak przez jakieś 2 tygodnie myślałam, że mam cukrzycę. Pierwszy dzień przepłakałam, a później ogarnęłam dietę, a poźniej okazalo się, że całe zamieszanie niepotrzebne. Teraz lekarz nie kazał mi powtarzać, ciekawe czy zapomniał czy nie trzeba 🤔 a miałaś jakieś objawy cukrzycy?
A duzo miałaś podwyższony? Ja nie mam żadnych objawów 🤷‍♀️ Więc się zdziwiłam. Zapytałam czy będziemy powtarzać badanie to stwierdziła że nie .Ze mam uważać na jedzenie i mierzyć cukier .Nie wiem czy synek nie jest za duży. Waży 880 gr.w 26 tygodniu.

Nie martw się na zapas, ja też mam cukrzycę ciążową i początkowo moja reakcja była taka sama „Co mi się jeszcze przypałęta w tej ciąży?!”. Ale teraz z perspektywy czasu gdy mam ją od miesiąca, to naprawdę można z tym dobrze funkcjonować, po prostu trzeba sobie wyrobić pewne nawyki. Polecam Ci grupę na Fb „Cukrzyca ciążowa bez strachu”, naprawdę kopalnia wiedzy :) Dietę wprowadź od razu, przykładowe jadłospisy i podstawowe informacje znajdziesz na stronie szpitala na Karowej.
Trzymam kciuki! :)
Dziękuję bardzo .Napewno poczytam 🤗 Ja ogarnęłam sobie dietetyka i jestem już na diecie ale jestem mega głodna 😋 Chce mi się słodkiego! Nie najadam się tym a wiem ze więcej nie mogę. Masakra dla mnie

reklama
Do góry