Monikacyganiocha
Fanka BB :)
Dzięki, już pomalutku głowa odpuszcza i zaczynam wracać do siebieGratulacje! Jestem z Ciebie mega dumna, wspaniałe wieści![]()
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
![Pensive face :pensive: 😔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f614.png)
![Smiling face with hearts :smiling_face_with_3_hearts: 🥰](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f970.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki, już pomalutku głowa odpuszcza i zaczynam wracać do siebieGratulacje! Jestem z Ciebie mega dumna, wspaniałe wieści![]()
Super wiesciHejka , jestem po wizycie mała waży 1,5kg jest malutka ale mieści się w normie przepływy w główce oraz pepowinie idealne. przytuła mi 400 gram w niespełna 2 tygodnie , Jednak chyba coś w tym jest bo i ja też wzięłam się za jedzenie i przytylam łącznie 6kgmamy już prawie 32 tydzien i za 2 tygodnie wstaje z wyra i mam zacząć normalnie funkcjonować!!! Jej ale się cieszę pojadę Od razu kupić wózek ❤ pessar trzyma idealnie i mój lekarz powiedział że będzie go wyjmować w 37tyg. Więc jeszcze 2 tygodnie i łącznie leżałam 14 tygodni
od 20 tygodnia.
Rewelacyjne wieściHejka , jestem po wizycie mała waży 1,5kg jest malutka ale mieści się w normie przepływy w główce oraz pepowinie idealne. przytuła mi 400 gram w niespełna 2 tygodnie , Jednak chyba coś w tym jest bo i ja też wzięłam się za jedzenie i przytylam łącznie 6kgmamy już prawie 32 tydzien i za 2 tygodnie wstaje z wyra i mam zacząć normalnie funkcjonować!!! Jej ale się cieszę pojadę Od razu kupić wózek ❤ pessar trzyma idealnie i mój lekarz powiedział że będzie go wyjmować w 37tyg. Więc jeszcze 2 tygodnie i łącznie leżałam 14 tygodni
od 20 tygodnia.
30 mm w 32 tc to chyba całkiem dobrze. Na tym etapie juz może sie skracać - tak mi mówił w pierwszej ciąży, ale wartości nie znam, jakie byc powinny na tym etapie. Powyżej 25 mm to caly czas niby norma. Przemeczanie w ciąży w ogóle nie jest wskazane, ale spacery myślę, ze spokojnie. Sądzę, ze gdyby uważał, ze masz leżeć to by powiedziałCześć dziewczynyjestem po wizycie u lekarza. Wczoraj na badaniu szyjka miała 30mm a 3 tyg temu 35mm. Obecnie skończony 32tc. Trochę się skrocila, ale niby jest zamknieta. Mój gin mówi, że po 30tyg ma prawo się skracac. Nie mam szwu ani krążka a też nic nie mówił że mam się jakoś szczególnie oszczędzać, nie mówiąc o lezeniu. Stąd moje pyt. Wasi lekarze też mówią, że po 30 tyg może się szyjka skrócić? Nie wiem czy ta długość jest ok. Następna wizyta za 3 tyg.
Zapomniałam zapytać, czy mogę spacerować a z moja 2,5 latka nie mam za bardzo jak zwolnić tempa
Masz idealną szyjkę - jak dla mnie to możesz funkcjonować normalnie, w ramach rozsądku, jak w normalnej ciąży dbać o siebie i się nie forsować, nie dźwigać. Treningi po 2 razy dziennie w ciąży to chyba są dobre tylko dla Lewandowskiej, i to tylko na zdjęciach na InstaCześć dziewczynyjestem po wizycie u lekarza. Wczoraj na badaniu szyjka miała 30mm a 3 tyg temu 35mm. Obecnie skończony 32tc. Trochę się skrocila, ale niby jest zamknieta. Mój gin mówi, że po 30tyg ma prawo się skracac. Nie mam szwu ani krążka a też nic nie mówił że mam się jakoś szczególnie oszczędzać, nie mówiąc o lezeniu. Stąd moje pyt. Wasi lekarze też mówią, że po 30 tyg może się szyjka skrócić? Nie wiem czy ta długość jest ok. Następna wizyta za 3 tyg.
Zapomniałam zapytać, czy mogę spacerować a z moja 2,5 latka nie mam za bardzo jak zwolnić tempa
Jakby ciąża nie byla wystarczająco męcząca, zeby sobie jeszcze treningi dokładaćMasz idealną szyjkę - jak dla mnie to możesz funkcjonować normalnie, w ramach rozsądku, jak w normalnej ciąży dbać o siebie i się nie forsować, nie dźwigać. Treningi po 2 razy dziennie w ciąży to chyba są dobre tylko dla Lewandowskiej, i to tylko na zdjęciach na Insta![]()
Długość szyjki mnie nie martwi tak bardzo jak to, że jednak się skrocila a do terminu jeszcze prawie 2mies.Masz idealną szyjkę - jak dla mnie to możesz funkcjonować normalnie, w ramach rozsądku, jak w normalnej ciąży dbać o siebie i się nie forsować, nie dźwigać. Treningi po 2 razy dziennie w ciąży to chyba są dobre tylko dla Lewandowskiej, i to tylko na zdjęciach na Insta![]()
Za 3 tyg, ale nie wiem czy nie przesune o tydz. Mój gin jakoś nie przejął się tym, że się skrocila. Poza lekami, które biorę nie dał mi żadnych zaleceń.@Ola2017 wiem, ze sie martwisz. Ja w 17 tc miałam 26 mm, a tydzien pozniej 30. Przy tych 26 mm byla mowa, ze jeszcze milimetr i będzie pessar. Dostałam leki i lezalam. Oszczędny tryb życia nie zaszkodzi, nawet w ciąży zdrowej. Nie dźwigaj, duzo odpoczywaj i sie nie stresuj, bo stres moze zaszkodzić bardziej niz sama skracająca się szyjka. Kiedy masz następna wizyte?