reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny! Właśnie się dowiedziałam, że znajoma rodziła pod koniec maja..i musiała rodzić w maseczce! Tak jakby bez maseczki poród nie był wystarczająco męczący.. 🙄 może warto się zorientować jak wygląda kwestia w waszych szpitalach, jeśli mają też taką zasadę to może warto chociaż wynegocjować przyłbice 🤔
Myślę że to będzie w większości szpitali. A nie wiem czy przyłbica nie zaparuje podczas pierwszej serii oddychania... Ale to moje domysły tylko.

reklama
Jeszcze rękawiczki gumowe-ogrdowe powinni dać i gumiaki 😟
Dziewczyny pijecie kawę obecnie? Nie wiem czy to przez hormony, czy małemu nie smakuje ale od dwóch dni robiąc kawę z ekspresu zaczęło mnie mdlić od samego zapachu, więc spróbowałam fusiastej i też to samo tylko po rozpuszczalnej nic ale nie chcę jej pić, bo mam cukrzycę ciążową więc po co ryzykować starzejącym się łożyskiem i moje kolejne pytanie jest takie czy któraś z Was pije jakąś inną kawę? Tylko nic zbożowego z racji cukrzycy. Piję filiżankę dziennie, bo moje ciśnienie to 80/67. Wiem jak umarlak, ale jak nie wypiję, to leżę i też umieram. Macie coś sprawdzonego?

Dziewczyny pijecie kawę obecnie? Nie wiem czy to przez hormony, czy małemu nie smakuje ale od dwóch dni robiąc kawę z ekspresu zaczęło mnie mdlić od samego zapachu, więc spróbowałam fusiastej i też to samo tylko po rozpuszczalnej nic ale nie chcę jej pić, bo mam cukrzycę ciążową więc po co ryzykować starzejącym się łożyskiem i moje kolejne pytanie jest takie czy któraś z Was pije jakąś inną kawę? Tylko nic zbożowego z racji cukrzycy. Piję filiżankę dziennie, bo moje ciśnienie to 80/67. Wiem jak umarlak, ale jak nie wypiję, to leżę i też umieram. Macie coś sprawdzonego?
Ciężko mi coś doradzić, bo ja w ogóle nie pije kawy. Jedynie zbożowa baaaardzo rzadko, ale może dziewczyny coś Ci poleca.

Dziewczyny, takie informacje to ja lubię : dołączam jutro do mamusiek leżących w domu 😁 ufff

A ja przed ciąża nie lubiłam kawy, a teraz codziennie bym mogła pić. Moja mama mówiła, że w ciąży ze mną nie mogła przestać jeść fusów od kawy. Czasami specjalnie robiła kawę, wylewala ja i zjadala fusy xD

A ja przed ciąża nie lubiłam kawy, a teraz codziennie bym mogła pić. Moja mama mówiła, że w ciąży ze mną nie mogła przestać jeść fusów od kawy. Czasami specjalnie robiła kawę, wylewala ja i zjadala fusy xD
A jak sytuacja u Ciebie? Szew trzyma? Jak po połówkowych badaniach? Bo my chyba mniej więcej w podobnych tyg ciąży jesteśmy

Hejka , jestem po wizycie mała waży 1,5kg jest malutka ale mieści się w normie przepływy w główce oraz pepowinie idealne. przytuła mi 400 gram w niespełna 2 tygodnie , Jednak chyba coś w tym jest bo i ja też wzięłam się za jedzenie i przytylam łącznie 6kg😊 mamy już prawie 32 tydzien i za 2 tygodnie wstaje z wyra i mam zacząć normalnie funkcjonować!!! Jej ale się cieszę pojadę Od razu kupić wózek ❤ pessar trzyma idealnie i mój lekarz powiedział że będzie go wyjmować w 37tyg. Więc jeszcze 2 tygodnie i łącznie leżałam 14 tygodni 😱 od 20 tygodnia.

Hejka , jestem po wizycie mała waży 1,5kg jest malutka ale mieści się w normie przepływy w główce oraz pepowinie idealne. przytuła mi 400 gram w niespełna 2 tygodnie , Jednak chyba coś w tym jest bo i ja też wzięłam się za jedzenie i przytylam łącznie 6kg😊 mamy już prawie 32 tydzien i za 2 tygodnie wstaje z wyra i mam zacząć normalnie funkcjonować!!! Jej ale się cieszę pojadę Od razu kupić wózek ❤ pessar trzyma idealnie i mój lekarz powiedział że będzie go wyjmować w 37tyg. Więc jeszcze 2 tygodnie i łącznie leżałam 14 tygodni 😱 od 20 tygodnia.
Gratulacje! Jestem z Ciebie mega dumna, wspaniałe wieści :)

reklama
A jak sytuacja u Ciebie? Szew trzyma? Jak po połówkowych badaniach? Bo my chyba mniej więcej w podobnych tyg ciąży jesteśmy
U mnie w porządku jak na razie. Byłam w zeszłym tygodniu na wizycie. Szew się trzyma, ale dopadła mnie w weekend jakas infekcja. Ciągle szczypie i swedzi. Dostałam globulki i maść i mam nadzieję że szybko przejdzie. Na usg w 24+1 mała miała 886g 🤭🤭 dzisiaj 25+3 leci. 25 czerwca idę na krzywą cukrową, cykam się, bo mnie odrzuciło od słodkiego i co rano mam mdłości :O

Do góry