reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To ja nazywam to skurczami nóg i mi pomogł magnez, ogromne nawadnianie i chłodna sypialnia, bo wcześniej kopałam nogami jak żuczek.

O widzisz czyli jednak ten syrop to magiczna mikstura. A tak w ogóle to co ile macie wizyty? Oczywiście przy pesarze i szwie lub bez.
Ja mam co 3 tygodnie. Chciałam co 2 ale lekarz mówi że nie ma takiej potrzeby 🤔

reklama
To ja nazywam to skurczami nóg i mi pomogł magnez, ogromne nawadnianie i chłodna sypialnia, bo wcześniej kopałam nogami jak żuczek.

O widzisz czyli jednak ten syrop to magiczna mikstura. A tak w ogóle to co ile macie wizyty? Oczywiście przy pesarze i szwie lub bez.
Może jeszcze nie jest idealnie, ale znacznie lepiej 😊
Co 2 tygodnie-jesli coś się nasila, a tak zazwyczaj to co 3 tygodnie. Ale jestem pod stałym kontaktem mailowym i telefonicznym z moim lekarzem

Ja już jestem umówiona co dwa tyg do maja i już na cały czerwiec. Trochę lepiej mi z tym, że wizyty są częste, a z drugiej strony wolałabym aby lekarz był zawsze taki optymistyczny chociaż mam świadomość, że z każdym tygodniem będzie coraz więcej schodów, bo maluch rośnie.

Ja już jestem umówiona co dwa tyg do maja i już na cały czerwiec. Trochę lepiej mi z tym, że wizyty są częste, a z drugiej strony wolałabym aby lekarz był zawsze taki optymistyczny chociaż mam świadomość, że z każdym tygodniem będzie coraz więcej schodów, bo maluch rośnie.
Musisz zarazić się jego optymizmem 😉 będzie dobrze, może być pod górę, ale każda z nas tutaj da radę dla naszych maluszków 😊

Jak mnie cieszy ten spokój na forum, bo to oznacza, że u każdej z Was jest w miarę ok albo i lepiej.

Witam się z Wami w piątym tygodniu leżenia. Ale zleciało. Tak sobie myślę, że skoro przez te tygodnie nic się nie wydarzyło, to i moooooże.... dociągnę do końca. Chociać do 37tyg jeszcze kawałek. Eh nawet aplikacje wykasowałam z telefonu żeby tych dni i tygodni nie liczyć. Czy Was też bolą czasami powłoki brzuszne od ruchów malucha? Ja mam wrażenie, że zaczęłam skrzypieć jak stare łóżko 😖

Jak mnie cieszy ten spokój na forum, bo to oznacza, że u każdej z Was jest w miarę ok albo i lepiej.

Witam się z Wami w piątym tygodniu leżenia. Ale zleciało. Tak sobie myślę, że skoro przez te tygodnie nic się nie wydarzyło, to i moooooże.... dociągnę do końca. Chociać do 37tyg jeszcze kawałek. Eh nawet aplikacje wykasowałam z telefonu żeby tych dni i tygodni nie liczyć. Czy Was też bolą czasami powłoki brzuszne od ruchów malucha? Ja mam wrażenie, że zaczęłam skrzypieć jak stare łóżko 😖
Ja też 5 tygodni leżenia ale tydzień do tyłu bo u mnie 27🤔 ja się nie odzywam bo jestem strasznie zła na siebie, w tygodniu staram się jeść lekko a teraz w weekend przesadziłam z tym zarciem kurde tak jak bym jedzenia nie widziała !!!! Brzuch boli do tego mała tak strasznie się dziś wypina co chwilę wielkie górki na brzuchu 😔 . Kurczę dziewczyny miała któraś tak ???? Takie górki mysle że to ona bo jak dotykam tej górki to się rusza. Bo już wkrecam sobie że to skurcze !

Ja też 5 tygodni leżenia ale tydzień do tyłu bo u mnie 27🤔 ja się nie odzywam bo jestem strasznie zła na siebie, w tygodniu staram się jeść lekko a teraz w weekend przesadziłam z tym zarciem kurde tak jak bym jedzenia nie widziała !!!! Brzuch boli do tego mała tak strasznie się dziś wypina co chwilę wielkie górki na brzuchu 😔 . Kurczę dziewczyny miała któraś tak ???? Takie górki mysle że to ona bo jak dotykam tej górki to się rusza. Bo już wkrecam sobie że to skurcze !

U mnie też 27+2 ale mówię, że 28 bo mi lżej na sercu heh oj tam, trochę sobie chciałaś dogodzić w tym leżeniu i nie ma się co złościć. Na zdrowie 😉 no właśnie ja też tak mam aż mnie powłoki brzuszne bolą. Na razie szaleją, bo mają jeszcze dużo miejsca ale za dwa lub trzy tygodnie będzie coraz ciaśniej. W pierwszej ciąży już pod koniec gdy chodziłam to tak mi się córka wierciła głową po kościach łonowych, że musiałam nagle siadać bo tak bolało. Także teraz jeszcze mamy lajcik 😊

reklama
Do góry