reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Dziewczyny 😊
@mamatrojeczki ja też tak liczę do 28 tygodnia, potem 30 i 32 itd😊z ogromną nadzieję 😊

Ja to coś czytam i słucham muzyki. Oglądanie TV to już popołudniu, bo mąż od rana pracuje w domu i nie chce mu przeszkadzać 😁 aczkolwiek mam dni, gdy czas wolno leci i już sama nie wiem co robić...

reklama
Ja spisuję wyprawkę ale tak kijowo mi to idzie eh. Zaczełyście coś w tym temacie? Czy zastanawiałyście się, lub któraś może korzystała z łóżeczka Chicco baby hug 4in1? Tak się nad tym zastanawiam, bo jest mobilny i można dostosować wysokość, a przy dwuletnim dziecku dobra była by to opcja np w salonie lub w kuchni ustawić i żeby mu nie dokuczała hehe tylko kurcze cena powala na kolana eh czy może to zbyt drogi i mało użyteczny wydatek?

Ja spisuję wyprawkę ale tak kijowo mi to idzie eh. Zaczełyście coś w tym temacie? Czy zastanawiałyście się, lub któraś może korzystała z łóżeczka Chicco baby hug 4in1? Tak się nad tym zastanawiam, bo jest mobilny i można dostosować wysokość, a przy dwuletnim dziecku dobra była by to opcja np w salonie lub w kuchni ustawić i żeby mu nie dokuczała hehe tylko kurcze cena powala na kolana eh czy może to zbyt drogi i mało użyteczny wydatek?
Hej , widziałam coś takiego w smyku też chciałam kupić aby mieć w salonie na nią oko a na górze łóżeczko. Kurde nie pamiętam firmy ale było bardzo podobne badziewie że hej , dziwne to takie bujalo sie na wszystkiw strony i tez cos 7 stow. Ale nie powiem Ci na 100% że to ta firma.

Hej , widziałam coś takiego w smyku też chciałam kupić aby mieć w salonie na nią oko a na górze łóżeczko. Kurde nie pamiętam firmy ale było bardzo podobne badziewie że hej , dziwne to takie bujalo sie na wszystkiw strony i tez cos 7 stow. Ale nie powiem Ci na 100% że to ta firma.
Ja sobie wymyśliłam łóżeczko w naszej sypialni, a na dole w salonie kosz Mojżesza na nóżkach on kosztuje górę 200zł 😊 bo nie chce trzymać w salonie wózka bo i tak nie mam dużo miejsca.

Ja wyprawkę już mam, tzn musiałam tylko uzupełnić to czego brakowało, bo będzie 2 córa to dużo mogę wykorzystać po pierwszej. Łóżeczko mam zwykle białe tzn lizeczko-tapczanik, bo drugiej funkcji nigdy nie wykorzystaliśmy. Jak miała 1,5 roku to z łóżeczka przeprowadziła się do wiekszego lozka.

Ja wyprawkę już mam, tzn musiałam tylko uzupełnić to czego brakowało, bo będzie 2 córa to dużo mogę wykorzystać po pierwszej. Łóżeczko mam zwykle białe tzn lizeczko-tapczanik, bo drugiej funkcji nigdy nie wykorzystaliśmy. Jak miała 1,5 roku to z łóżeczka przeprowadziła się do wiekszego lozka.

A to nie jest bujane i też się nad tym koszem Mojżesza zastanawiałam, może nawet lepszy. No mi tylko takie pierdoły zostały, bo wózek mam po córce akurat rok użytkowany hehe a co do apteki to ja z Gemini trochę zamawiam ale i kiedyś ktoś tu pisał o jeszcze takiej jednej i też ok. Macie może pojęcie kiedy mniej więcej i czy w ogóle przywrócą porody rodzinne? W sumie jeszcze trzy miesiące ale nic nie wiadomo. Mam laktator elektryczny po córce ale ktoś tutaj wspominał o jakiejś magicznej buteleczce żeby się mleko z drugiej piersi pod czas karmienia lub odciągania nie marnowało. Co to takiego?

Ja jeszcze nic nie mam. Tak jak w poprzedniej ciąży nie kupuje nic do około 30tc, mimo, E strasznie mnie korci. Ale boję się... Takie to głupie, ale cóż.. Psychika...

Coś mnie głowa dzisiaj boli, nie mocno, ale cmi.

Grzeje obiad dla dzieci i siebie, nastawiłam ciasto i czytam książkę na tarasie.

Już dzisiaj 3 razy czułam jakby lekkie trwadnienie brzucha, nie całego ale pod pępkiem, nie wiem czy to nie mały, bo ustawil się w poprzek brzucha, więc może to on. Wzięłam teraz nospe na wszelki wypadek. Ech no i wczoraj bylam u lekarza, mówiłam, że ok. A tu już tuż po wizycie schiza... Masakra

reklama
Ja mam trochę ubranek dla małego...ale więcej boje się kupować...mam stracha tak jak Ty @mamatrojeczki ...na razie czekam.
Może odpocznij więcej 😊 ja już z 3 razy miałam, raz jak posprzeczalismy się z mężem o pierdoły a on jest dość czasami w gorącej wodzie kąpany 😂

Do góry