reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam wizytę dzisiaj. Dziś 31+4 tc . Pessar trzyma szyjke mimo tego że mam bolesne kłucia w pochwie. Nie mogłam na fotel ginekologiczny wejść i zejść. .. i tyle dobrego. Chciałam się wypytac o poród to nie powiedział za wiele wzorów sam nie wie. Tylko jak będę miała objawy wirusa czy nawet zwykłe przeziębienie to musze rodzic w innym sPitalu który ma fatalne opinie . Nikt tam nie chce rodziczyzny bo ciągle jakieś afery . Pozwania do sądu bo błędy lekarskie albo śmierć matki i dziecka! ! Jestem załamana bo zawsze coś! Jak z szyjka w miarę ok to jakiś wirus który wszystko mi miesza. Dodatkowo dziecko jest duże wg lekarza. Zawsze był tydzień do przodu a teraz 2 tygodnie. Waży 2 kg juz. Główka i brzuszek są na 33 tc a nóżki na 31 tc. Mialyscie takie różnice w pomiarach?
Jak bylam ostatnio to moj ma wszystko starsze prawie o tydzien a nogi ma o 2tygodnie starsze prawie 😁 takze to nic takiego lepiej ze sie dzieci rozwijaja :).

Btw jutro mam wizyte u Ginekologa przez tego koronoawirusa boje sie tam isc ;////

reklama
Jak bylam ostatnio to moj ma wszystko starsze prawie o tydzien a nogi ma o 2tygodnie starsze prawie 😁 takze to nic takiego lepiej ze sie dzieci rozwijaja :).

Btw jutro mam wizyte u Ginekologa przez tego koronoawirusa boje sie tam isc ;////
Moj maluszek nozki ma wlasnie na 31 a reszta o 2 tygodnie wieksza ...Ale mój nie ma po kim być duży. Ja mam 160 cm i ważę 54 teraz. Mąż 178 i waży 75 kg. Maluszki z nas . Może to przez cukrzycę ciążową... niby pomiary cukru sa w normie i jem dietetycznie ale może coś nieświadomie robię :/ zwariuje przez to wszystko.

Moj maluszek nozki ma wlasnie na 31 a reszta o 2 tygodnie wieksza ...Ale mój nie ma po kim być duży. Ja mam 160 cm i ważę 54 teraz. Mąż 178 i waży 75 kg. Maluszki z nas . Może to przez cukrzycę ciążową... niby pomiary cukru sa w normie i jem dietetycznie ale może coś nieświadomie robię :/ zwariuje przez to wszystko.

Moja tez ma rozbieżności teraz pod koniec . I tez mam cukrzyce , a wcale nie wazy dużo - bo 2700 . Nie ma co się martwić . Dzieciaki różnie rosną - maja rożne wymiary . A na jakim jest percentylu ?

Miałam wizytę dzisiaj. Dziś 31+4 tc . Pessar trzyma szyjke mimo tego że mam bolesne kłucia w pochwie. Nie mogłam na fotel ginekologiczny wejść i zejść. .. i tyle dobrego. Chciałam się wypytac o poród to nie powiedział za wiele wzorów sam nie wie. Tylko jak będę miała objawy wirusa czy nawet zwykłe przeziębienie to musze rodzic w innym sPitalu który ma fatalne opinie . Nikt tam nie chce rodziczyzny bo ciągle jakieś afery . Pozwania do sądu bo błędy lekarskie albo śmierć matki i dziecka! ! Jestem załamana bo zawsze coś! Jak z szyjka w miarę ok to jakiś wirus który wszystko mi miesza. Dodatkowo dziecko jest duże wg lekarza. Zawsze był tydzień do przodu a teraz 2 tygodnie. Waży 2 kg juz. Główka i brzuszek są na 33 tc a nóżki na 31 tc. Mialyscie takie różnice w pomiarach?
Moja była o 10 do 14 dni mniejsza niż wiek ciąży i urodziła się tylko drobniejsza, ale zdrowa. 52 cm to raczej standard a wagowo nadrobiła teraz 😉
Zresztą mój lekarz mówił od początku że max 3 kg dziecko urodzę, bo zgrabny brzuszek mam i sama tęga nie jestem.
2700g "uhodowałam" w 39tc. Usg dzień przed porodem wskazywało 2800g

Moja tez ma rozbieżności teraz pod koniec . I tez mam cukrzyce , a wcale nie wazy dużo - bo 2700 . Nie ma co się martwić . Dzieciaki różnie rosną - maja rożne wymiary . A na jakim jest percentylu ?
Moja też raczej z tych drobniejszych. Chociaż ja jestem dość wysoka 172 cm, mąż 180. Ale lekarz pociesza, że poród będzie łatwiejszy.
Dziewczyny chciałam zapytać o ktg. Lekarz u którego byłam dzisiaj twierdzi, że powinno się je wykonywać koniecznie raz w tygodniu po 36 tc. Ale placówka do której chodzę takich pomiarów nie robi :/ I że mam sobie znaleźć jakąś przychodnie w której robią ktg. Jak to było/jest u Was? Miałyście robione regularnie ktg?

Moja też raczej z tych drobniejszych. Chociaż ja jestem dość wysoka 172 cm, mąż 180. Ale lekarz pociesza, że poród będzie łatwiejszy.
Dziewczyny chciałam zapytać o ktg. Lekarz u którego byłam dzisiaj twierdzi, że powinno się je wykonywać koniecznie raz w tygodniu po 36 tc. Ale placówka do której chodzę takich pomiarów nie robi :/ I że mam sobie znaleźć jakąś przychodnie w której robią ktg. Jak to było/jest u Was? Miałyście robione regularnie ktg?

Mi wręcz przeciwnie - ja jeździłam do położnej na ktg , bo sama chciałam, ale lekarze twierdzili ze nie robi się tak szybko ktg . A jak raz dziecko szalało i tętno jej szalało to położna kazała jechać do szpitala . Pojechałam zestresowana a tam lekarze się pytają po co przyjechałam jak zapis w porządku i , że nie robi się tak szybko ktg . Teraz już nie jeżdżę . Byłam tydzień temu , bo wydawało mi się , ze mała się mniej rusza . A poza tym dałam sobie spokój . Mam mieć we wtorek przed wizyta u gina.

Ja właśnie szukam położnej środowiskowej która ma przenośne ktg. W szpitalu inna pani mi powiedziała że jej położna w innym mieście miała. Sceptycznie do tej informacji pideszłam... Z mojej przychodni położna nie ma i nie zna innej położnej która ma. Wypytam ginekolog na wizycie, ona też wspominała o położnej środowiskowej, przecież na ktg chodzić nie mogę

Ja właśnie szukam położnej środowiskowej która ma przenośne ktg. W szpitalu inna pani mi powiedziała że jej położna w innym mieście miała. Sceptycznie do tej informacji pideszłam... Z mojej przychodni położna nie ma i nie zna innej położnej która ma. Wypytam ginekolog na wizycie, ona też wspominała o położnej środowiskowej, przecież na ktg chodzić nie mogę
Ja znalazłam taka usługę ktg z dojazdem do domu. 100 PLN :O

reklama
Dziewczyny od wczoraj m jakoes dusznosci 😲😲jestem przerazona najpiere zlapalo mnie po wiekszym sniadaniu, a potem na noc!! Teraz nie wiem czy to od dziecka, serca czy pluc 😫 tak mi ciezko i teraz sobie wkrecam ze caly czas mam taki plytki oddech. Boje sie dzis isc do swojego ginekologa a co mowic zeby pojechac do szpitala i zbadali co sie dzieje? A moze to normalne? Czytalam ze w ciazy tak jest? Nie wiem w Niedziele zaczne 27+0(28tc) to juz chyba 3trymestr? Wczesniej mi sie nic takiego nie dzialo..., a moze t od tych nerwow przez ta cala sytuacje 😥😐

Do góry