reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam(dosłownie!) pol rodziny lekarzy z czego w mojej czesci polski tylko tatę i zamierzam to wykorzystać chociaż żeby mi luteinę przepisał. Chociaż prosiłam żeby nie dzwonił do wujka ginekologa bo potem oni wszyscy debatują, nakręcają się a potem mnie to oczywiście zadzwonił. No trudno... Wujo ginekolog mówi że luteina nie zaszkodzi, 2tygodnie 2razy dziennie a potem raz dziennie. Chcę tylko z wami skonsultować coś co mnie w internecie zaniepokoiło: jak się zacznie brać to już do końca ciąży?

reklama
Miałam niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam(dosłownie!) pol rodziny lekarzy z czego w mojej czesci polski tylko tatę i zamierzam to wykorzystać chociaż żeby mi luteinę przepisał. Chociaż prosiłam żeby nie dzwonił do wujka ginekologa bo potem oni wszyscy debatują, nakręcają się a potem mnie to oczywiście zadzwonił. No trudno... Wujo ginekolog mówi że luteina nie zaszkodzi, 2tygodnie 2razy dziennie a potem raz dziennie. Chcę tylko z wami skonsultować coś co mnie w internecie zaniepokoiło: jak się zacznie brać to już do końca ciąży?

Nieeee , ja brałam na początku ciąży . Później cały drugi trymestr bez, a teraz od 33 znowu mam 🤦🏻‍♀️ ale lekarz mówił , że mam brać dwa tygodnie .

Do końca to nie ale do 34/36 tc tak. Niektórzy odstawiają wcześnie ale to pewnie zależy od powodu brania. Ja w mojej ciąży bym się nigdy nie odważyła odstawić do 34tc.

A mi hemoglobina spadła na 10,9 i zastanawiam się czy kupić żelazo w aptece czy poczekać do poniedziałku do wizyty ? Jak uważacie ?

Luteina nie zaszkodzi a pomaga szyjce, dobrze że weźmiesz. Teraz biorę 3x2 po 200 pod język. No i magnez możesz też wziąć na spięcia brzuszka.

Luteina nie zaszkodzi a pomaga szyjce, dobrze że weźmiesz. Teraz biorę 3x2 po 200 pod język. No i magnez możesz też wziąć na spięcia brzuszka.
Magnezu biorę dużo od początku drugiego trymestru. W sumie to w domu brzuch mi się praktycznie wcale nie spina więc chyba są jakieś efekty tego aresztu😊

reklama
Do góry