Ja muszę zapytać lekarza o zastrzyki... Nic na razie mi nie mówił o tym ale widzimy się już za tydzień więc podpytam... A jak u Ciebie sprawa uwypuklonego pęcherza, nadal jest?Tak musimy wytrzymać, też się modlę chociaż o 28, później 30, 32... Dziś niepotrzebne zaczęłam czytać o wcześniakach bardzo wcześnie urodzonych czas wrócić do literatury. Ja już po jednym zastrzyku dziś. Spokojnego dnia dziewczyny!
reklama
Ja muszę zapytać lekarza o zastrzyki... Nic na razie mi nie mówił o tym ale widzimy się już za tydzień więc podpytam... A jak u Ciebie sprawa uwypuklonego pęcherza, nadal jest?
Miałam badanie w piątek, ale już nie chce zeby mi go sprawdzali, jeżeli nie mam jakiś niepokojących wydzielin itd. Jedynie przez usg przez powłoki, inaczej będę odmawiać badania. W tamtym tygodniu miałam aż trzy badania więc wystarczy...
Magdalenka16
Fanka BB :)
A jakie to są te niepokojące wydzieliny? Masz nakaz ciaglego lezenia czy do wc można wychodzić ?Miałam badanie w piątek, ale już nie chce zeby mi go sprawdzali, jeżeli nie mam jakiś niepokojących wydzielin itd. Jedynie przez usg przez powłoki, inaczej będę odmawiać badania. W tamtym tygodniu miałam aż trzy badania więc wystarczy...
Femka84
Zaciekawiona BB
Leżę w szpitalu i wczoraj podali mi już sterydy, przeciwzakrzepowe i na noc magnez dożylnie a od rana pompa z kolejnym lekiem Niestety cukry wariują bardzo. Szew trzyma, ale szyjka krótka i mały napiera główką oraz brzuch spina się a po wczorajszym badaniu doszły plamienia. Staram się trzymać i zaciskać nogi ale noc nieprzespana niestety
A jakie to są te niepokojące wydzieliny? Masz nakaz ciaglego lezenia czy do wc można wychodzić ?
Z krwią, albo jakieś brązowe to trzeba alarmować no i oczywiście bóle i skurcze. Chodzę do łazienki i jeden mini spacer w ciągu dnia.
KundaKunda
To dołączam się że skracającą szyjką
W 21 tygodniu miałam piękną 49,5 mm. Po zaledwie 4 tygodniach skróciła mi się do 30 mm.
Lekarz powiedział, że jest to dolna granica, ale ze względu na to, że tak szybko mi się skróciła, w tak krótkim czasie, przepisał mi luteinę dopochwowo i nakazał polegiwanie.
Tylko ja i tak jestem na zwolnieniu i oszczędzałam się na maksa - tylko gotowałam obiady, czasami spacer i lekkie zakupy, raz w tygodniu lekkie sprzątanie - więc teraz zostaje mi tylko oddychanie
W 21 tygodniu miałam piękną 49,5 mm. Po zaledwie 4 tygodniach skróciła mi się do 30 mm.
Lekarz powiedział, że jest to dolna granica, ale ze względu na to, że tak szybko mi się skróciła, w tak krótkim czasie, przepisał mi luteinę dopochwowo i nakazał polegiwanie.
Tylko ja i tak jestem na zwolnieniu i oszczędzałam się na maksa - tylko gotowałam obiady, czasami spacer i lekkie zakupy, raz w tygodniu lekkie sprzątanie - więc teraz zostaje mi tylko oddychanie
Feline88
To dołączam się że skracającą szyjką [emoji15]
Tylko ja i tak jestem na zwolnieniu i oszczędzałam się na maksa - tylko gotowałam obiady, czasami spacer i lekkie zakupy, raz w tygodniu lekkie sprzątanie - więc teraz zostaje mi tylko oddychanie [emoji12][emoji23][emoji23][emoji23]
A i to oddychanie jest czasami ciężkie witaj [emoji1]
Pszczoła2020
Zastanawiałam się czy też tu zawitaszTo dołączam się że skracającą szyjką
Alleksandra20
Ale też nie poślą Cię w ciąży na ortopedię..Hej Kochane, ide dzis na usg brzucha i przykregoslupia, dalej w szpitalu bo nie chca mnie wypuscic przez ta noge, chociaz nie wiem czemu bo przeciez ginekologicznie to nic ze sprawa nie ma :/ i przeciez nie beda mnie na kregoslup leczyc
reklama
Alleksandra20
Ja mam tak samo, byle do 30go. Ja jestem tydzień po Tobie. Też dziś straszna noc, mało spałam, dużo skurczy. Jak się dziś powtórzy taka ilość i częstotliwość to jadę do szpitalaDziewczyny moje marzenie to przynajmniej 30 tydz później czas już chyba biegnie szybciej... Ja dopiero albo aż 24 tydzień i dzisiaj zaczynam 25...a dzisiaj w nocy tak dziwnie się czułam,ze myślałam że urodzę, niby nie było żadnych skurczy ale dziwne uczucie tam w dole miałam... Ale to chyba dzięki dziecku, które zamiast spać, postanowiło robić fikolki i to takie konkretne góra dół, dopiero jak się chłopak uspokoił, spokojnie zasnęłam.
Podziel się: