reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam(dosłownie!) pol rodziny lekarzy z czego w mojej czesci polski tylko tatę i zamierzam to wykorzystać chociaż żeby mi luteinę przepisał. Chociaż prosiłam żeby nie dzwonił do wujka ginekologa bo potem oni wszyscy debatują, nakręcają się a potem mnie to oczywiście zadzwonił. No trudno... Wujo ginekolog mówi że luteina nie zaszkodzi, 2tygodnie 2razy dziennie a potem raz dziennie. Chcę tylko z wami skonsultować coś co mnie w internecie zaniepokoiło: jak się zacznie brać to już do końca ciąży?

reklama
Miałam niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam(dosłownie!) pol rodziny lekarzy z czego w mojej czesci polski tylko tatę i zamierzam to wykorzystać chociaż żeby mi luteinę przepisał. Chociaż prosiłam żeby nie dzwonił do wujka ginekologa bo potem oni wszyscy debatują, nakręcają się a potem mnie to oczywiście zadzwonił. No trudno... Wujo ginekolog mówi że luteina nie zaszkodzi, 2tygodnie 2razy dziennie a potem raz dziennie. Chcę tylko z wami skonsultować coś co mnie w internecie zaniepokoiło: jak się zacznie brać to już do końca ciąży?

Nieeee , ja brałam na początku ciąży . Później cały drugi trymestr bez, a teraz od 33 znowu mam 🤦🏻‍♀️ ale lekarz mówił , że mam brać dwa tygodnie .

Do końca to nie ale do 34/36 tc tak. Niektórzy odstawiają wcześnie ale to pewnie zależy od powodu brania. Ja w mojej ciąży bym się nigdy nie odważyła odstawić do 34tc.

A mi hemoglobina spadła na 10,9 i zastanawiam się czy kupić żelazo w aptece czy poczekać do poniedziałku do wizyty ? Jak uważacie ?

Luteina nie zaszkodzi a pomaga szyjce, dobrze że weźmiesz. Teraz biorę 3x2 po 200 pod język. No i magnez możesz też wziąć na spięcia brzuszka.

Luteina nie zaszkodzi a pomaga szyjce, dobrze że weźmiesz. Teraz biorę 3x2 po 200 pod język. No i magnez możesz też wziąć na spięcia brzuszka.
Magnezu biorę dużo od początku drugiego trymestru. W sumie to w domu brzuch mi się praktycznie wcale nie spina więc chyba są jakieś efekty tego aresztu😊

reklama
Do góry