reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
4dzień przeziębienia, już na antybiotyku i chyba się z tego wydłubuję. O ile temperatura zeszła(to było moje główne zmartwienie bo apap nie dawał sobie rady z 39C) to od wczoraj kaszlę jak gruźlik. Nie muszę wam chyba mówić że do jażdego kaszlnięcia się się ustawiam żeby tylko brzucha nie napinać a i tak mam wrażenie że nic to nie daje. Ehh zawsze coś...
Znam to - byłam chora chyba przez 3 tygodnie , a kaszel męczył mnie najgorzej nocami . Nic nie spałam chyba przez tydzień . Dziwnie akurat po chorobie a właściwie tym kaszlu nagle się ta szyjka skróciła - do teraz się zastanawiam czy to miało jakiś wpływ . Polecam syrop islandzki - trochę mi pomógł .

Ja jestem przeziebiona tez tylko nie mam antybiotyku. Ale straszny mam gesty katar. Musze sie wysilić aby wysmarkac nos. Do tego mimo diety bogatej w warzywa miewam problem z wyproznianiem się. Od tego napinania wydaje mi się ze pessar się obsunal bo czuję tam jakieś dziwne parcie.. nie może być dobrze tylko zawsze coś.

Spróbuj sobie przepłukać nos Irigasinem . Mi przy chorych zatokach pomógł .

Ja używam lactacyd plus on jest na uplawy i podrażnienia ale dedykowany jest dla kobiet w ciąży, uważam że jest ok a jestem pod tym względem wrażliwa i nie każdy płyn mi odpowiada. Wcześniej stosowałam ziaje ale to przed ciąża.

Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej u lekarza mały rośnie bo już 1100 (28tyg) ale niestety jadę dzisiaj też do szpitala aby podali mi sterydy Mimo szwu robi się już niewielkie rozwarcie więc zobaczymy co będzie w szpitalu

Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej u lekarza mały rośnie bo już 1100 (28tyg) ale niestety jadę dzisiaj też do szpitala aby podali mi sterydy Mimo szwu robi się już niewielkie rozwarcie więc zobaczymy co będzie w szpitalu
Trzymam kciuki za każdy kolejny dzień, sterydy na pewno dadzą lepszy start dziecku. Oby okazały się niepotrzebne.

Też jutro zaczynam sterydy, u mnie bedzie 24 tydz i 0 dni. Mam nadzieję że sterydy swoją drogą, a maluszki poczekają jeszcze sporo tygodni :)

reklama
Wróciłam z wizyty. Czekałam godzinę jak na ścięcie co z szyjką. No więc szyjka stabilnie- nadal miękka i krótka ale się trzyma swojej długości(2,7). Wypatrzyłam na usg że ostatnio jakby mniej widoczna ta szczelinka była, może się czepiam. Pytałam o leki ale lekarka mówi ze jak na 26+6tygodnia nie widzi wskazań, po prostu mam się maksymalnie oszczędzać. Lekarka jest chyba większą optymistką niż ja: mówi że 3tygodnie bez zmian było, teraz mam wytrzymać kolejne 3 tygodnie i teren bedzie bezpieczny, potem następne 3 tygodnie i właściwie jak młody się urodzi to krzywdy dużej nie będzie a po kolejnych 3 będzie prawie w terminie. No dobrze proszę pani ale dla mnie to ponad 2 miesiące leżenia 😉

A teraz z pozytywów: szyjka przez 3 tygodnie się nie zmieniła. Przez te 21dni, 9dni byłam fizycznie w biurze, 6dni przechorowałam z czego 4z kaszlem gruźlika. Może teraz jak będę więźniem w domu będzie jeszcze lepiej 💪

Także leżymy dalej..

Do góry