reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, może wy poradzicie, brzuch mi twardnieje bardzo często, w ciągu cwoch tygodni zaliczyłam dwa szpitale, w każdym te same leki. Dzisiaj wyszłam, poszłam do swojego gina, a ten mi dał skierowanie do kolejnego szpitala, nie mam już sił. Jest w ogóle sens jechać? Szyjka się nie skraca, nie otwiera - 16 tc
Twardniec może i się nie skracać ale to tylko do czasu bo w końcu szyjka nie wytrzyma i poleci, jedz może w tamtym szpitalu podadzą coś innego

Zuzinka jak zechce wyjsc to wyjdzie :D widocznie nie jej dzień :) a skurczy żadnych nie masz? Rozwarcie jakies jest?
poskacz troche na piłce, mi sie rozwarcie z 1 cm zrobiło 6 cm po 10 minutach na piłce, moze akurat pomoże
Nie dali mi piłki. Jestem spowrotem na patologii ciąży. Rozwarcie 2 cm :(

Basia 100 lat 100 lat:-*
Zzzzzz powodzenia trzymam kciuki za Was :-)
Gratulacje dla Was dziewczyny co urodzilyscie!!!
Co do karmienia Szymuś jest brutalny i moje brodawki strasznie bola i sa cieple, nie mogę ich dotknac:-( Czasami myślę aby zaprzestac karmienia.

@PatiaS a co mówi lekarz o tym twardnieniu? Że to skurcze? Dotykał Twojego brzucha? Bo w 16tc to wcześnie, może od jakiegoś wzdęcia twardnieje? Ja tak mam ostatnio, ze brzuch jak skała, ale po espumisanie mięknie. Do szpitala oczywiście warto pojechać, niech się więcej lekarzy wypowie.
@Zzzzzz trzymam kciuki, zdawaj relację!
@BaskaW Sto lat!
@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie?

Szymek śpi w łóżeczku. Odkladam go po karmieniu, wielokrotnie wstaje do niego zanim zasnie, wypluwa smoczek i miągwi. W dzień też staram sie go nie nosic. Jak nie je to leży na łóżku. Czasami jak placze, chyba przez brzuszek to też kładę go na sobie to sie uspokaja.

reklama
@Kleo83 nie poddawaj się. Z czasem będzie lepiej. Spróbuj okladow z własnego mleka może pomogą. U mnie było kilka kryzysów w karmieniu ale jakimś cudem dałam radę.
@BaskaW wszystkiego najlepszego!
@Zzzzzz szczęśliwego rozwiązania! Nie ważne jaką drogą ;)

Do góry