reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Caly czas spi w kocyku opatulony w rozek..

Co do budzenia na karmienie to nie mam z tym.problemu moj w nocy nigdy Tak długo nie spal i sam sie budzi co 3 - 4 godz na cyca. Ale pare razy w dzien spal 4 godz ponad i sie balam ze za dlugo. Rozne opinie co do tego wybudzania. Ja musze pilnować karmien Patryk i tak jest za chudy. Wiec ja karmię często. Ok 10 cyckow dziennie.
No ale rożek to co innego. Jedna znajoma mi mówiła ze na jej córkę działało tylko ciasne owijane tą chustą. Jakoś to się specjalnie robi ale nie zaglebialam się w temat.

reklama
Baska spoko, ja tez spie w lozku z Ignasiem, jak go w nocy odloże to oka nie zamknie :) a jak spi wtulony to po 4 godziny moze spać :)
Co do kolek to podobno mogą się zacząć już w 3 dniu życia :(
Na sutki mi pomógł medela purelan, bardzo ładnie je wyleczył i teraz już nie bolą :)

Dziewczyny a stosujecie jakieś probiotyki dla maluszków?

Dziewczyny, własnie wróciłam z wizyty. Marceli waży 2250g, mamy 40 percentyl! Mamy też 2 terminy cesarki, zależnie od wagi - 5 lub 12 kwietnia. Wygląda na to, że mój lekarz chce mnie ciąć osobiście. No, ale żeby nie było za pięknie - dziś odstawiłam tokolizę i progesteron, także się okaże, jak ta moja macica się będzie zachowywać.

Ja od 11 jestem na oksytocynie. Nic sie nie dzieje poza tym ze nawalaja mnie krzyże. Zdaniem położnych to nie skurcze i dzis nie urodze. Poddaje się.

Dziewczyny, może wy poradzicie, brzuch mi twardnieje bardzo często, w ciągu cwoch tygodni zaliczyłam dwa szpitale, w każdym te same leki. Dzisiaj wyszłam, poszłam do swojego gina, a ten mi dał skierowanie do kolejnego szpitala, nie mam już sił. Jest w ogóle sens jechać? Szyjka się nie skraca, nie otwiera - 16 tc

reklama
Dziewczyny, może wy poradzicie, brzuch mi twardnieje bardzo często, w ciągu cwoch tygodni zaliczyłam dwa szpitale, w każdym te same leki. Dzisiaj wyszłam, poszłam do swojego gina, a ten mi dał skierowanie do kolejnego szpitala, nie mam już sił. Jest w ogóle sens jechać? Szyjka się nie skraca, nie otwiera - 16 tc

Jest sens, bo takie twardnienia mogą powodować skracanie się szyjki nawet z dnia na dzień, jeśli lekarz daje skierowanie to nie ma co tego bagatelizować. Moja szyjka poleciała z dnia na dzień i szew miałam już zakładany na rozwarcie

Do góry