reklama
Moja też by ciągle spala na mnie, tylko ja odłożę go się wierci i stęka bo wszyscy uczą ją nosić.. i już się boje co to będzie jak będzie większa i wróci jej siostraMoj za to spi w nocy ladnie ale nie w kolysce tylko u mnie na klatce piersiowej. Jak go odlzoe to sie wybidza od razu. A u mnie np dzisiaj spal caly czas w nocy tylko wstawal co 3.5 godz na cyca. W dzien spi mniej i twz u mnie na rekach albo czasami w wozku go uspie dobrze ze mam duzy salon. Widocznie potrzebuje bliksoci mojej..
natalia91k
Zaciekawiona BB
U nas coraz gorzej. Niby skurczy nie ma, leki nadal dostaje ale Staś nadal kopie w szwie. Żadnym sposobem nie chce wpaść wyżej.. tylko kieruje się do wyjścia.. Szyjka 1.4cm.. zagrożenie ogromnie. Na 99% bedemusiala urodzić na dniach...
Nie mam siły.
Póki co odpadam....
Powodzenia dla wszystkich.
Nie poddawaj się! Lekarze o Was walczą, Ty też walcz o każdy dzień. Sama wiesz jaka teraz jest kolosalna różnica między kolejnymi tygodniami dla Maluchów. Musisz jeszcze wytrzymać! Moja szyjka ma 9 mm, Mała też często kopie mnie na dole a potem przechodzi wyżej, może i Staś tak zrobi.
BaskaW
Fanka BB :)
Prawda! Mnie Patryk twz czesto kopal w szyjke. W dni tam siedzial później wyzej. I znowu powtorka i tak caly czas. Pozniej jal byla wyzsza ciaza ten problem sie skończył.Nie poddawaj się! Lekarze o Was walczą, Ty też walcz o każdy dzień. Sama wiesz jaka teraz jest kolosalna różnica między kolejnymi tygodniami dla Maluchów. Musisz jeszcze wytrzymać! Moja szyjka ma 9 mm, Mała też często kopie mnie na dole a potem przechodzi wyżej, może i Staś tak zrobi.
olamakota
Właśnie też mi się wydawało, że za wcześnie. Karmię dalej, mam nadzieję, że to się jakoś unormuje. Smaruję, zamówiłam takie kompresy multi mam, na jedno nocne karmienie odciągam mleko żeby trochę podleczyć.Tez tak miałam z sutkami w 1 ciazy. Bardzo dlugo to leczylam jakies 3 msce bo corka caly czac byla na piersi i jak ja przykladalam to doslownie płakałam z bolu..takie dziury mialam w sutkach..ze 2 razy corka przez moje rany miala czarne kupki od krwi z sutkow..ale karmilam dalej. Na kolki za wcześnie. Placze i tyle tak noworodki maja albo chce spac i nie mzoe zasnac albo chce cyca. Moj ma za to baki o one go cZęsto budza. Ale to dobrze ze je puszcza bo inaczej bolal by go brzuch. Co do kupki to one sa takie po karmieniu piersia wodniste i zolte..pozniej dojda takie drobne grudki.
olamakota
Budzicie dziewczyny w nocy na karmienie? U mnie dziś Ewa spała 6 godzin a próba budzenia skończyła się fiaskiem. Położna w szpitalu mówiła żeby nie budzić ale wszędzie czytam, że u noworodka nie można robić tak długich przerw...
olamakota
Dziecku nic nie będzie chociaż wystraszyłam się, jak ulało jej się z krwią. Gorzej same to znosimy. Żałuję, że nie zaczęłam się smarować profilaktycznie.Właśnie, dziewczyny, zastanawia mnie, jak to jest z karmieniem, gdy sutki krwawią?
Magdalenams
Basiu a może go otulaj pieluszka bambusowa? To czasem pomaga na takie przylepy małe.Moj za to spi w nocy ladnie ale nie w kolysce tylko u mnie na klatce piersiowej. Jak go odlzoe to sie wybidza od razu. A u mnie np dzisiaj spal caly czas w nocy tylko wstawal co 3.5 godz na cyca. W dzien spi mniej i twz u mnie na rekach albo czasami w wozku go uspie dobrze ze mam duzy salon. Widocznie potrzebuje bliksoci mojej..
Magdalenams
Ja swojego nie budzilam. 6 godz to jeszcze nie jest zle.Budzicie dziewczyny w nocy na karmienie? U mnie dziś Ewa spała 6 godzin a próba budzenia skończyła się fiaskiem. Położna w szpitalu mówiła żeby nie budzić ale wszędzie czytam, że u noworodka nie można robić tak długich przerw...
Na bolace sutki sprobuj jeszcze smarować wlasnym mlekiem. Lub na wacik i przykładać taki oklad jak najczęściej.
reklama
BaskaW
Caly czas spi w kocyku opatulony w rozek..
Co do budzenia na karmienie to nie mam z tym.problemu moj w nocy nigdy Tak długo nie spal i sam sie budzi co 3 - 4 godz na cyca. Ale pare razy w dzien spal 4 godz ponad i sie balam ze za dlugo. Rozne opinie co do tego wybudzania. Ja musze pilnować karmien Patryk i tak jest za chudy. Wiec ja karmię często. Ok 10 cyckow dziennie.
Co do budzenia na karmienie to nie mam z tym.problemu moj w nocy nigdy Tak długo nie spal i sam sie budzi co 3 - 4 godz na cyca. Ale pare razy w dzien spal 4 godz ponad i sie balam ze za dlugo. Rozne opinie co do tego wybudzania. Ja musze pilnować karmien Patryk i tak jest za chudy. Wiec ja karmię często. Ok 10 cyckow dziennie.
Podziel się: