reklama
kb.karola90
Fanka BB :)
Jak słyszę mamaginekolog to mi się nóż w kieszeni otwiera
Wiewióreczka87
Basia, oczywiście, że po CC ma prawo tak się dziać, a co dopiero po dwóch. To na tej samej zasadzie, co po mojej operacji przegrody. Jest blizna, jakieś zrosty w środku i się dzieje.
Ja czytałam artykuł o leżeniu - gdy jeszcze miałam piękną szyjkę 45 mm i już wtedy uznałam, że kobieta bzdury pisze. A o szyjce nie czytałam...ale po Waszych reakcjach widzę, że nie ma sensu?
Więc mam brać Luteinkę, magnez z potasem koniecznie, np. Aspargin. Leżeć, ale pochodzić 10 min, żeby nie zanikły mięśnie w nogach. Nie dotykać brzucha. I nie stresować się, bo obkurczają się naczynia krwionośne wtedy i dziecko na tym cierpi.
Ja czytałam artykuł o leżeniu - gdy jeszcze miałam piękną szyjkę 45 mm i już wtedy uznałam, że kobieta bzdury pisze. A o szyjce nie czytałam...ale po Waszych reakcjach widzę, że nie ma sensu?
Więc mam brać Luteinkę, magnez z potasem koniecznie, np. Aspargin. Leżeć, ale pochodzić 10 min, żeby nie zanikły mięśnie w nogach. Nie dotykać brzucha. I nie stresować się, bo obkurczają się naczynia krwionośne wtedy i dziecko na tym cierpi.
Basia, oczywiście, że po CC ma prawo tak się dziać, a co dopiero po dwóch. To na tej samej zasadzie, co po mojej operacji przegrody. Jest blizna, jakieś zrosty w środku i się dzieje.
Kurcze ale musialach przejsc stresu z tymi wynikami, aż Ci nie zazdroszczę :-(
A powiedz mi jak rozpoznajesz te stawianie macicy w nocy skoro spisz? Ja ogolnie za kazdym razem jak wstaje - rank czy w nocy na siku to czuje jakbym miała kamienie a nie brzuch. Ale dopiero jak wstane, albo się przekrece na inny bok, nie wiem czy to jest spowodowane przeniesieniem cięzaru?
A jeszcze z innej becxki Crp na poziomie 10? Mam sie przejmowac? Ordynator stwierdzil ze badania wszystkie sa okej. Hmm
Ja tez zapisałam się na konsultacje do innego lekarza, kurde jakoś po rozmowach z bliskimi doszlam do wniosku, że jakiś powod musi byc, i cos sie dzieje nie tak, a nikt nie wie co. I chcialam skonsultowac ta szyjke z kims innym, bo moj dr prowadzacy dopiero ostatnio pierwszy raz mi zbadał szyjke! W 28 tc nawet na polowkowych nie mialam badanych ehh
@Wiewióreczka87 nie stresowac sie- tylko jak? Skoro wszystko sie tak dzieje, a nie inaczej. Ja ostatnio jestem jeden wielki kłebek nerwow. A tak placzliwa nie bylam nigdy, nie wiem czy do psychlogoa sie nie wybrac. Sama nie radze sobie z tym co sie dzieje w mojej glowie. A jeszcze u nas remont to wszystko pieknie wyknacza.
Zzzzzz
@Audia20 crp10 wedlug mnie jest wysokie ale wedlug mojej ginekolog norma w ciazy do 17. Nie wiem sama co o tym myslec. Goraczkujesz?
@Wiewióreczka87 ojaciekrece ale musialas sie stresowac. Ja nawet nie analizuje tych wynikow. Lekarz mowi ze ok to mysle ok.
@Wiewióreczka87 ojaciekrece ale musialas sie stresowac. Ja nawet nie analizuje tych wynikow. Lekarz mowi ze ok to mysle ok.
Zzzzzz
Kurdeeee ja sie tak bardzo mama ginekolog nie interesowalam ale po waszych wpisach postanowilam ja przejrzeć i zerknelam na jakis live na fb i oczywiście obsunęła mi sie komórka i polajkowalam to i moj misterny plan ukrycia ciazy poszedl w las. Teraz wszyscy mysla ze jestem fanką mamy ginekolog '-.-
reklama
*Dorota*
Hej @*Dorota* Ja też mam rozwarcie wewnętrzne i tzw. lejek. Masz jakieś zdjęcie jak wygląda Twój? U mnie typowe "Y", z tym że od miesiąca część zamknięta się nie zmniejsza. Leżę baaardzo dużo, większość dnia. U mnie szyjka miała 45 mm i nagle na następnej wizycie lejek i szyjka miała już 33.
Biorę Luteinę i dużo magnezu. Mam całkowity zakaz dotykania brzucha, smarowania go balsamem.
Rozwarcie wewnętrzne często jest od skurczów. To twardnienie brzucha u Ciebie, to właśnie skurcze. O ile w dzień można mieć kilka razy, to ponoć w nocy, gdy człowiek leży i odpoczywa, nie jest to normalne na naszym etapie ciąży. I właśnie z tego powodu mi również odmówili założenia szwu. Leczeniem jest leżenie. U mnie działa, trzymam za Ciebie kciuki. Jutro kończe 24 tc, więc podobnie jak u Ciebie
No to faktycznie bardzo podobnie u nas. Tyle, ze u Ciebie zatrzymało się na 33mm, a u mnie na 20mm. No ale mimo tego sam ordynator wypisał mnie że szpitala. Sama już nie wiem, co o tym myśleć. Leżę cały czas, od 22+4 jakoś i biorę luteine, magnez i nospe. Jutro kończymy 25 tydz. To nadal mało ale muszę wierzyć, że się uda, zwłaszcza ze dużo historii dziewczyn jest że szczęśliwym zakończeniem. I u nas też tak musi być we wtorek idę na wizytę i jeszcze się wypytam dokładnie, co dalej. Czy może zwiększyć leki, czy może już czas na sterydy na wszelki wypadek, no i co z tymi skurczami. Aaaa, zdjęcia niestety nie mam. Nawet w szpitalu mi nie dali. Ale w 22 tyg ten lejek miał 13mm i był chyba bardziej w kształcie V, z tego co kojarzę
Podziel się: