reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie martw się, nie Ty to będziesz sprzątać:) Pomyśl, że ja uwięziona w Krakowie do końca ciąży, bez niczego, dopiero dziś mi maż kosmetyki podstawowe dowiezie z Warszawy. I tak do końca ciąży w samotności.
Takie rozchodzenie kości to chyba na szczęście normalne co? Mój Marceli też dziś spokojny, pewnie w nocy pokaże, na co go stać.

Ja mam tak samo, mamy taki bałagan ehh nie mogę na to patrzeć.
Ojejku czemu sama tak długi czas? :-(

reklama
Szczerze to tesciowa troche sie przydaje. Choc wszystko co robi to gada do siebie az brakuje mi ciszy. Kurcze ale posprzatala takie zakamarki ktorych dawno sciera nie widziala bo mezowi doby by zabraklo. I co chwile sie pyta co moze jeszcze zrobić. Wiec jakis plus marudzenia jest.

Dziewczyny, wyjaśnijcie mi proszę. Posiew z pochwy, posiew z szyjki, posiew z cewki - czy te rzeczy czymś się różnią? Ostatnio robiłam na posiew z pochwy i pobrano materiał z cewki moczowej - lekarz powiedział, że bakterie, które są w pochwie będą też w cewce. No dobra, wierzę na słowo. A posiew z szyjki? Czy coś takiego się robi w ciąży i czy może wyjść w szyjce coś innego niż w pochwie? Swoją drogą, zaraz będę dzwonić po wynik, strrrresik.
Tak jak @Zzzzzz napisała to są różne rzeczy ale z własnego doświadczenia wiem, że jak bakteria jest w cewce to może być i w pochwie. Miałam w cewce i wtedy były silne objawy zapalenia dróg moczowych, potem niby posiew moczu był jałowy a ta sama bakteria pojawiła się w szyjce.
No to nieciekawie, że musisz zostać sama w Krakowie. Lekarz zabronił Ci podróży do końca ciąży?

Dziewczyny nie wiem czy tez tak macie ale ja czasami mam wrazenie jakbym ta szyjke miala nisko w pochwie, moze na 0,5 cm jest tam jakby jakis wzgorek. Ciezko to opisac bo jednego dnia jest dobrze innego czuje jakby to cos bylo nizej. Nie wiem czy to jakis miesien czy co. Zglupialam zupelnie, bo z drugiej strony gdy badal lekarz mi szew to wkladal palce bardzo gleboko. Wychodzi na to ze nie znam swojej anatomi :\ na wypisie ze szpitala nie ma o tym wzmianki

Szczerze to tesciowa troche sie przydaje. Choc wszystko co robi to gada do siebie az brakuje mi ciszy. Kurcze ale posprzatala takie zakamarki ktorych dawno sciera nie widziala bo mezowi doby by zabraklo. I co chwile sie pyta co moze jeszcze zrobić. Wiec jakis plus marudzenia jest.
Zazdroszczę takiej pomocy. U mnie była mama w tamtym tygodniu i trochę pomogła

Dziewczyny nie wiem czy tez tak macie ale ja czasami mam wrazenie jakbym ta szyjke miala nisko w pochwie, moze na 0,5 cm jest tam jakby jakis wzgorek. Ciezko to opisac bo jednego dnia jest dobrze innego czuje jakby to cos bylo nizej. Nie wiem czy to jakis miesien czy co. Zglupialam zupelnie, bo z drugiej strony gdy badal lekarz mi szew to wkladal palce bardzo gleboko. Wychodzi na to ze nie znam swojej anatomi :\ na wypisie ze szpitala nie ma o tym wzmianki
Ja też tak mam. Jak aplikuje luteine to ledwo włożę palec i ja czuję a czasami jest wysoko j nie czuje jej wcale. Zauważyłam że to zależy też od tego czy jestem wyróżniona czy nie.

No bardzo ciężki :hmm: oni właśnie maja dosyć często do czynienia z bliźniaczymi, dlatego wlasnie tam poszłam. Tam najwięcej bliźniaków w moim mieście się rodzi, a koleżanki siostra tam też czworaczki rodziła. Także myślałam, że lepiej trafić nie mogłam... a jednak nadal tkwię w niepewności.
No ale dzięki dziewczyny za rady i wszystkie słowa. Będę dawała na bieżąco znać, co lekarze mówią dalej. Mam nadzieję, że Wy będziecie miały większe wsparcie, dzięki czemu będzie mniej stresu. Tego Wam życzę!
Melduj na biezaco co u Was ;) Trzymamy mocno kciuki

Ja też tak mam. Jak aplikuje luteine to ledwo włożę palec i ja czuję a czasami jest wysoko j nie czuje jej wcale. Zauważyłam że to zależy też od tego czy jestem wyróżniona czy nie.
Mam nadzieje ze to normalny kolej rzeczy w ciąży, dzieki troche odetchnelam..ale wczoraj sobie nawkrecalam glupot do glowy.. Rozkraczylam sie przed mama i kazalam zobaczyc co to :/

A to pewnie nie szyjka;) Ja tak się boję tam dotykać, że macmiror chyba aplikuję zbyt płytko ze strachu. Ogólnie czuję nisko takie jakby opuchnięcie.

reklama
Do góry