reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pocieszające w Twojej sytuacji jest to, że luteina działa. Ja codziennie aplikuję 6 globulek po 200mg i do tego zjadam 2 kolejne i efektu nie widzę :(
No wlasnie ja odkąd mam szew to nie biore luteiny. Wcześniej brałam przed szwem i mi bardzo pomogła, ale potem organizm szybko się przyzwyczaił i szyjka szybko zaczęła się skracać. Teraz jadę na samych duphastonach.

reklama
@Audia20 z tego co wiem to crp w ciazy samoistnie nie powinno rosnac dlatego je sie bada. W ciazy nie bada sie OB bo ono wychodzi zakłamane. I ja bym szukala przyczyny i zwrocila uwage tez na leukocyty jezeli za juz powyzej 14 tys to zle. Moze jakos zab? Moze pecherz albo w szyjce bakterie? Moze bylas ostatnio przeziebiona bo crp po chorobie wolno spada. Szukaj. Ja mam zle doswiadczenia z takimi wynikami. I ze szpitala mnie z crp 10 nie chcieli wypuścić. Zbili mi do 5.5

Kobiety co za noc! Jestem w szoku ze nie urodzilam. Juz dawno takich boli nie miałam :( teraz jest ciut lepiej ale czuje jakby moja macica zostala przejechana czołgiem. Jest taka obolala i zmęczona. Ciezka noc, bardzo ciezka.

Dziewczyny, co do Mamyginekolog, to tak jak piszecie - w którymś z artykułów przyznała, że owszem, jest przeciwniczką leżenia, ale sama w ciąży, którą poroniła, położyła się do łóżka. Niestety nie pisze, jaki był tego powód, a szkoda. W ogóle szkoda, że nie opisuje bardziej szczegółowo swoich ciąż, bo tu akurat dużo by mogła pomóc, sama po poronieniu i porodzie przedwczesnym. Ja myślę, że ona ma duże doświadczenie i pasję, ale trzeba brać pod uwagę, że jest młoda i jeszcze nie skończyła specjalizacji. Przyznam, że mnie też trochę denerwuje to jej promowanie swojej marki, te wszystkie gadżeciki i pierdołki, które sprzedaje. Choć sama idea sklepu mi nie przeszkadza, bo fajnie, że można u niej dostać porządne ciuszki dla dziecka, które da się wyprać w 90%.

@Zzzzzz miałam dokładnie tak jak Ty z tym polajkowaniem Mamyginekolog, z tym że ja zamiast lajkowania skomentowałam coś na temat aminiopunkcji i nagle połowa moich znajomych z FB do mnie wysłała wiadomości prywatne, co się dzieje, czemu będę mieć to badanie. Każdemu się to wyświetliło, dosłownie każdemu!

@Wiewióreczka87 Po przeczytaniu Twojego posta sama zaczęłam się zastanawiać, czy moje skurcze nie są spowodowane operacją, miałam usuwanego dużego mięśniaka i też mi powiedzieli, że kategorycznie nie mogę rodzić SN, bo macica może pęknąć. Plus nikt mi się powie, jakie i gdzie zrosty mogą być w obrębie jamy brzusznej, a to wszystko może pobudzać czynność skurczową. Też dostałam kategoryczny zakaz dotykania brzucha i niestety już mi skóra złazi od braku pillingu :(
Co do CM, to sprawdziłam i ja nie mam w ogóle tego parametru na połówkowym. Coś czułam, że to badanie było jednak za krótkie, no ale cóż - na razie nic z tym nie zrobię, dopóki moja macica się nie uspokoi raczej się nie będę wybierać na kolejne.
Dziewczyny leżcie jak tylko możecie. Ja leżałam od 12 tygodnia do 37. Miałam szew i pessar. W 24 sterydy bo miałam skurcze co 30 min.
Brzuch stawiał mi się okropnie prawie całą ciąże byłam hospitalizowana, ale nagroda jaka jest po tym wszystkim jest najważniejsza. Dużo przeszliśmy z mężem bo straciliśmy już syna w 20 tyg.
Mam wrażenie, że po ciąży tak problemowej jak moja mam więcej siły. Nie narzekam na nieprzespane noce bo wiem, że każdym dniem walczyłam o córkę. Życzę Wam siły i spokoju bo wiem, że przed każdym badaniem jest dużo stresu.

Dziewczyny a czy CRP 5.6 przy normie do 5 to powod do paniki?
Zrobilam przy okazji morfologii i sie glowie czy ok...
Leukocyty we krwi w normie (8.5 )
Ja bym sie 5.5 nie przejmowała taki mam caly czas 5- 5.5. I z takim wynikiem mnie wypisali ze szpitala. Masz ladne leukocyty. Ja o takich marze. Ja przewaznie mam 11- 14 tys.

@Zzzzzz ja takie bóle mialam na początku pp szwie i po takiej nocy bolala mnie szyjka. Dobrze ze wytrzymałas i ze przeszlo.

@Oczekujaca123 ja bym kontrolowala za 2 tyg np czy nie rosną.
@Supermami dzięki za motywacje i słowa wsparcia :*
Ja gdzies wyczytalam, ze jak infekcja to rosnie szybko - no i myslalam jutro jechać powtorzyc i jak urosnie to skonsultowac z gin.
Miesiac temu robilam tez crp to bylo ok 3 ale teraz tez gorzej sie czuje jestem oslabiona mialam.opryszczke wiec mam nadzieje, ze to dlatego.

reklama
Do góry