reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Oh.. dziewczyny też bym chciała już być w jakimś "bezpiecznym" tygodniu, ale jak Wy donosiłyście Maleństwa o ja też dam radę :) tylko co będzie z szyjką jak dziecko będzie ważyć, teraz to maleństwo 300 gram już szyjka ma problem :( Dziewczyny jaką dawke magnezu bierzecie? mi lekarz nic nie powiedział a jak czytam wątek to jednak o magnezie piszecie :)
Asmag forte brałam 3 razy po 2 tabletki

Oh.. dziewczyny też bym chciała już być w jakimś "bezpiecznym" tygodniu, ale jak Wy donosiłyście Maleństwa o ja też dam radę :) tylko co będzie z szyjką jak dziecko będzie ważyć, teraz to maleństwo 300 gram już szyjka ma problem :( Dziewczyny jaką dawke magnezu bierzecie? mi lekarz nic nie powiedział a jak czytam wątek to jednak o magnezie piszecie :)
Ja też nie sądziłam, że dotrwam do 35 tc. Biore aspargin 3x2

Ja biorę Aspargin 3*2 tabletki

Hej dziewczyny! Mam nadzieję, że dobrze trafiłam [emoji848]

Kończę dzisiaj 34 tc, byłam dzisiaj u przpadkowego gin z Medicover po różne skierowania i przy okazji zostałam zbadana i moja szyjka macicy ma obecnie 23 mm.
Dwa tygodnie temu gdy byłam na wizycie u mojego gin prowadzacego, szyjka miała 30 mm.

Czy taka zmiana nie jest zbyt duża? Czy powinnam skonsultować się z moim gin prowadzacym? Doradźcie proszę [emoji1317]

Hej dziewczyny! Mam nadzieję, że dobrze trafiłam [emoji848]

Kończę dzisiaj 34 tc, byłam dzisiaj u przpadkowego gin z Medicover po różne skierowania i przy okazji zostałam zbadana i moja szyjka macicy ma obecnie 23 mm.
Dwa tygodnie temu gdy byłam na wizycie u mojego gin prowadzacego, szyjka miała 30 mm.

Czy taka zmiana nie jest zbyt duża? Czy powinnam skonsultować się z moim gin prowadzacym? Doradźcie proszę [emoji1317]
Hej
Moja 24 mm ma od 18 tyg
Lekarz dał Ci jakieś zalecenia że masz się oszczędzać ?
Moim zdaniem w twoim tyg ciąży to chyba normalne ze zaczyna się wszystko skracać
Ale jeśli masz możliwość to odpoczywać jak najwięcej i będzie ok
Szyjka mierzona przez innych lekarzy na innym sprzęcie też może być błąd w pomiarach
Wystarczy że zaznaczy inaczej niż twój lekarz

reklama
U mnie odkąd wkroczylam w 30 tydzień to pojawiają się bole takie jak na okres. Bol jest raczej delikatny, ciągły i przechodzi sam gdzieś po pół godzinie lub godzinie. Do tego czasami jak wstanę zrobić sobie jedzenie, lub w nocy pójdę do toalety to pojawia się taki ból w szyjce, takie pieczenie. Dobrze że lekarz w poniedziałek.

Do góry