reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny mam pytanie odnośnie założenia passera
Czy można założyć jak są skurcze i twardy brzuszek ,
Czy wtedy nie zakładają. ?

reklama
Mi lekarz powiedzial ze nie bo macica jeszcze bardziej zacznie wariowac zeby pozbyc się ciala obcego. Dlatego zakladaja go u nas tylko w szpitalu, gdzie jestes pare dni najpierw pod obserwacją ktg, usg, posiew itp. Dodatkowo nie zaleca sie go zakladac po 30tc moj lekarz moei ze "grzebanie tam" moze spowodowac porod. Chociaz koleżanka z forum miala zakladany po 30tc. Ryzyko jest zawsze.

Dziewczyny kolejny dzień leżenia ciągłego!!!! Brzuch u dołu mnie boli bo Mały tak mnie kopie że co kopniak to w pęcherz i szyjkę... Chyba te kopniaki nie pomagają na szyjkę!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Dziewczyny a czy Wasze skurcze są bolesne ja mam takie ze czasami aż brzuch ciągnie w dół a czasem tylko stwardnieje brzuch na 10-15 sekund.

Dziewczyny a czy Wasze skurcze są bolesne ja mam takie ze czasami aż brzuch ciągnie w dół a czasem tylko stwardnieje brzuch na 10-15 sekund.
Mnie nie bolały tylko taki dyskomfort twardnienia czułam. A od piątku jak Mały się przekręcił miednicowo to może z 5 razy mi twardnial.

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Leżałam z dziewczyną w szpitalu, której założyli pessar przy skracającej się szyjce i skurczach. Dodam, że skurcze były odczuwalne przez nią a na ktg nie było ich widać.

Moje do tej pory były bezbolesne, tylko czułam taki dyskomfort w brzuchu. Od pt/sb pojawia się ból, ale niezbyt nasilony.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
odpoczywaj ile możesz. Ja od 18 tyg mialam brzuch jak kamień, od 22 skurcze po 20 dziennie...szyjka sie skróciła. Leżała teraz 31 t skurcze sa cały czas szyjka stoi w miejscu na 2.5. Bylam na Izbie Przyjęć ze skurczami w 24t to mi powiedzieli ze szyjka twarda zamknieta a na skurcze to wiecej mi nie dadza niz to co biorę. Musisz lekarza dorwać dobrego, dobrze żeby szyjkę Ci zmierzyli usg dopochwowo. ..

Do góry