reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Byłam w dosłownie takiej samej sytuacji jak Ty. Dostałam skierowanie do szpitala z szyjka 1,8, tam usg gdzie szyjka wynosiła 2,4. Dostałam luteine, nakaz leżenia i pobrali mi posiew po czym wysłali do domu.
Oooo to to samo u mnie... Może ten sam szpital. I co i co!? Leżysz i co twój lekarz na to!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
no rozwarcie to juz poważna sprawa i dają sterydy i włączają tokolize... ale szyjką twardą zamkniętą nawet skróconą do 1,5 po 30 tyg to się nie przejmują...
No właśnie moja dr mówiła że dość miękka i 1.89 cm a w szpitalu że twarda i 31 mm i tak mam na karcie info...

@Joko86
Ja w czwartek mialam usg yo bylo 32t6d i waga corki 1800 wiec u Ciebie jest w normie. Po prostu dziecko nie bedzie duze.
Ja corke urodzilam o czasie z wagą 2800 (38t3d) i porównywalne na usg z tą ciązą waga podobna. Nie doszukuj się.

@Joko86
Ja w czwartek mialam usg yo bylo 32t6d i waga corki 1800 wiec u Ciebie jest w normie. Po prostu dziecko nie bedzie duze.
Ja corke urodzilam o czasie z wagą 2800 (38t3d) i porównywalne na usg z tą ciązą waga podobna. Nie doszukuj się.
Nie doszukuje tylko jak byłam 3 tyg temu to mały miał 1430 i boję się że do tego jeszcze źle przybiera...

Nie doszukuje tylko jak byłam 3 tyg temu to mały miał 1430 i boję się że do tego jeszcze źle przybiera...

mówią że ok 150 -200 tyg powinno przybierać ale to orientacyjnie...narazie bym sie tym bardzo nie spinała. Do następnego usg. Nie stresuj się wiem ze ciężko...ja czekałam teraz 4 lata....z pozamacuczna i z poronieniem po drodze....

Oooo to to samo u mnie... Może ten sam szpital. I co i co!? Leżysz i co twój lekarz na to!?

Moj lekarzy był bardzo zly, ze mnie wypuscili, ale cóż.
A szpital na Karowej w Warszawie.
Leże już 6 tygodni bez pessara czy szwu ze względu na infekcje, a z szyjka różnie raz jest 3,00 raz 2,8 , tydzień temu było 2,26 z tym że twarda. Obecnie jestem w 30 tc. W środę mam wizytę więc zobaczymy ile będzie teraz.

Moj lekarzy był bardzo zly, ze mnie wypuscili, ale cóż.
A szpital na Karowej w Warszawie.
Leże już 6 tygodni bez pessara czy szwu ze względu na infekcje, a z szyjka różnie raz jest 3,00 raz 2,8 , tydzień temu było 2,26 z tym że twarda. Obecnie jestem w 30 tc. W środę mam wizytę więc zobaczymy ile będzie teraz.
Ja nie Karowa ale też stolica. Moja nie jest bardzo zła bo powiedziała że porod i tak wytrzymują przeważnie do 34 tc a u mnie 32+1 tc więc oby jeszcze chociaż 4-5 tygodni... Zobaczymy co będzie w czwartek..

Ja nie Karowa ale też stolica. Moja nie jest bardzo zła bo powiedziała że porod i tak wytrzymują przeważnie do 34 tc a u mnie 32+1 tc więc oby jeszcze chociaż 4-5 tygodni... Zobaczymy co będzie w czwartek..

Będzie dobrze, dużo już Ci nie zostało ;)

reklama
Do góry