reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, ja również po wizycie. Pessar zalożony w 32 tc siedzi na miejscu, przy krążku mój gin już nie mierzy szyjki. Pytałam o to założenie (dlaczego 32 skoro zaleca się założenie tylko do 29-30) - powiedział, że robimy wszystko żeby urodzić po 37 tc. Mój maluszek 33+3 waży 2310 g +/- granica błędu. Luteina do 36 tc, w 37/38 tc będziemy ściągać pessar. Z zaleceń oszczedzamy się, ale nie leżymy non stop.
Jeśli chodzi o dł. Szyjki, to podczas badania na ip lekarka powiedziała, że szyjka może pracować i dlatego czasami wychodzą różne dł. , ale zapewne sprzęt też ma znaczenie. A co do wagi dziecka,to również podają różną wagę, jedni z granica błędu (+/-)inni już zazwyczaj po zaokrągleniu w dół. Spotkałam się z tym również w szpitalu.

reklama
Dziewczyny, ja również po wizycie. Pessar zalożony w 32 tc siedzi na miejscu, przy krążku mój gin już nie mierzy szyjki. Pytałam o to założenie (dlaczego 32 skoro zaleca się założenie tylko do 29-30) - powiedział, że robimy wszystko żeby urodzić po 37 tc. Mój maluszek 33+3 waży 2310 g +/- granica błędu. Luteina do 36 tc, w 37/38 tc będziemy ściągać pessar. Z zaleceń oszczedzamy się, ale nie leżymy non stop.
Jeśli chodzi o dł. Szyjki, to podczas badania na ip lekarka powiedziała, że szyjka może pracować i dlatego czasami wychodzą różne dł. , ale zapewne sprzęt też ma znaczenie. A co do wagi dziecka,to również podają różną wagę, jedni z granica błędu (+/-)inni już zazwyczaj po zaokrągleniu w dół. Spotkałam się z tym również w szpitalu.
No to kochana cudownie!!! Dobrze że masz tą szyjkę zabezpieczona!!!
No ciekawe z tą szyjką!!! Ciekawe czy w szpitalu na lepszy sprzęt czy w prywatnym gabinecie

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Suuper, duzy dzidzius!

Ja nie Karowa ale też stolica. Moja nie jest bardzo zła bo powiedziała że porod i tak wytrzymują przeważnie do 34 tc a u mnie 32+1 tc więc oby jeszcze chociaż 4-5 tygodni... Zobaczymy co będzie w czwartek..

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
ja leżę na Żelaznej i zadowolona jestem...

Dziewczyny a co może oznaczać jak mnie pół dnia boli w pachwinie i promieniuje do plecow? Nie jest to mocny ból i taki uścisk, nie kucie.

reklama
@Doris90 przepraszam w błąd Cie wprowadziłam ta dziewczyna co zemna lezy miala kwasy na przyjeciu 24...a do 7 jej zbili.
No wlasnie sie wystraszylam troszeczke ta wiadomoscia bo ja mam 17 kwasy i nie kazal isc do szpitala, moze faktycznie zmienily sie standardy. Powiedzial ze leki wystarcza. Oby dotrwac do kolejnej wizyty, a potem w razie jakby chcial mnie polozyc do szpitala to ide bo to zostana juz tylko 2 tygodnie do zdjecia pessara wiec to juz bedzie takie wyczekiwanie na dzidziusia :)

Do góry