reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aha i w wymazie miałam wcześniej bakterie enteroccocuos feacalis ! Nie wiem skąd, stąd ten antybiotyk, a teraz wypisali mnie z candida albicans Czyli teraz jest grzyb Do tego na wypisie zobaczyłam jaki mocz to leukocyty od 15-20wpw Więc nie jest dobrze. Wyisywal mnie mój własny ginekolog więc już nie wiem co robić :( przepraszam za moje żale, ale niewiedza i strach mnie zaczynają dobijac. Zdrowia wszystkim życzę.

@mania30 feacalis - to niestety z kupki - zalecane jest używanie chusteczek nawilzanych zamiast papieru.

Spokojnie widzę ze podobny przypadek jesteś do mnie- przy czym u mnie w Twoim wieku ciąży było duuuzo gorzej, a jestem już w32.

Przede wszystkim jak dziewczyny pisały regularna nospa; mi w szpitalu luteinę zmienili na doustną Bo cierpie na infekcje od początku lutego już 8 antybiotyk biorę. Dużo wody z cytryna i probiotyków

I przede wszystkim lez, lez, wstawaj tylko na chwile do toalety. Skoro nie masz ani szwu ani pessara tzn ze szyjka jest odpowiednio długa. A podskakiwania brzucha jesli są regularne np co 2 sęk to mały człowiek ma po prostu czkawkę ;)

Głowa do góry!!! Aktualny stan jest przed alarmowym żebyś na poważnie leżała nie wstawała itp

Ja skurcze i twardnienie mam od początku ciąży! Brałam nospe, magnezu ogromne ilości Ok 500mg na dzień tj 11-12 tabl magne b6 i 3 razy dziennie czopki scopolan/ buscopan później doraźnie.

Dasz radę! Musisz tylko w to uwierzyć!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba tak. Już tu jestem. Kolejne Ktg.

Gdybys była na karowej to doczlapalabym do Ciebie z woda ;)

Może koleżanki zgodzą się na otworzenie okna? Ja to otwierałam na chwile by przewietrzyć i zamykałam - czasem to same położne kazały i lekarze otworzyć.
Jak warunki lokalowe?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj mania jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży. Mi brzuszek napina się od 15 tygodnia ale max kilka razy dziennie także nie mam zaleconego leżenia. Też biorę asmag. A te pulsowania i podskoki to może ruchy dzidzi? Trzymaj się będzie dobrze[emoji3]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Mania, witaj.
Ja tez mam skurcze, od początku ciazy. Wladnie wylądowałam w szpitalu przez to. Pulsowania i podskoki w dole to na moje oko czkawka dziecka, ja tak samo to odczuwam jak opisałaś :)

Kathleen, jestem w czwórce. Szału nie ma, ale przynajmniej duży pokój a my na razie 3.
Już mi przywieźli wszystko:)
Mam Ktg i mała ucieka ciagle, dziwne, nigdy tak nie było.
nudno tu:baffled:

Agus a jak skurcze? Wyciszyli troche? Co dostałaś? Szkoda, ze na majówkę akurat musiałaś tam wylądować, no, ale najważniejsze, ze jesteś pod opieka.

@nina 07.06 ja to wszystko rozumiem, rozumiem Twój żal do losu, ze tak sobie zakpil. Ale stalo sie, pamiętaj, ze Ty zrobiłaś wszystko, co w Twojej mocy, żeby Bartus byl zdrowy. Na pewno będzie z nim wszystko dobrze. Oddycha samodzielnie, to najważniejsze, Twój pokarm to tetaz dla niego lekarstwo. Moja kumpela urodzila niedawno córeczkę w 31 tyg. Mala jest super, ma teraz 12 tyg, podnosi sama główkę, jest czadowa. Lekarze mowia, ze rozwija sie prawidłowo. Ja rozumiem, ze Ty sie denerwujesz i martwisz, bo sama szalałabym z nerwów, ale musisz wierzyć, zw wszystko będzie dobrze, inaczej byc nie moze!

Kindziorek odpoczywaj na majowce:) kocyk wez zebys nie zmarzla.
Dziewczynki 2a przesylka wyslana chyba nawet jest juz w W-wie.Od razu mi lepiej, a kurier oczywiscie wczoraj nie przyjechal!
Dzis boli mnie glowa, bo sie nie wyspalam i rano musialam wstac o 7. Moze uda mi sie po poludnii zdrzemnac.
Pogoda jest masakryczna-brrr

Kindziorek odpoczywaj na majowce:) kocyk wez zebys nie zmarzla.
Dziewczynki 2a przesylka wyslana chyba nawet jest juz w W-wie.Od razu mi lepiej, a kurier oczywiscie wczoraj nie przyjechal!
Dzis boli mnie glowa, bo sie nie wyspalam i rano musialam wstac o 7. Moze uda mi sie po poludnii zdrzemnac.
Pogoda jest masakryczna-brrr
To całe szczęście. Czekaj na paczkę.
U mnie dziś w końcu nie pada i troszkę słońca jest ale nie wiem jak długo.
Musi być ciepło bo kwiaty w doniczki miałam posadzić.

A ja wracam do domku z IP. Rzeczywiście czop odchodzi cały czas ale wody się nie sączą i nie ma czynności skurczowej. I co najlepsze szyjka mi się zasklepiła jeszcze wiec juz w ogóle nie ma opcji ze coś się zaczyna. Miałam wybór czy zostać czy wracać do domu ale raczej na siłę nie chcieli mnie zostawiać a ja wolę czekać w domu niż w szpitalu bo lekarz powiedział,że możliwe ze to jeszcze z dwa tygodnie potrwa. Mała prawie 2900g. Mam wrócić jak.mi.się zaczną regularne skurcze.

reklama
A ja wracam do domku z IP. Rzeczywiście czop odchodzi cały czas ale wody się nie sączą i nie ma czynności skurczowej. I co najlepsze szyjka mi się zasklepiła jeszcze wiec juz w ogóle nie ma opcji ze coś się zaczyna. Miałam wybór czy zostać czy wracać do domu ale raczej na siłę nie chcieli mnie zostawiać a ja wolę czekać w domu niż w szpitalu bo lekarz powiedział,że możliwe ze to jeszcze z dwa tygodnie potrwa. Mała prawie 2900g. Mam wrócić jak.mi.się zaczną regularne skurcze.
Pewnie jak nie ma konieczności zostania w szpitalu to zawsze lepiej w domku.
Czop może odchodzić nawet kilka tygodni przed porodem szczególnie gdy odchodzi stopniowa.
Spokojnie czekaj na skórze. Oby wytrzymała do 8 mają[emoji4]

Do góry