reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Laski moj mąż tak o mnie dba , że jak go poprosilam kup zel pod prysznic to kupił mi for kids [emoji23][emoji23][emoji23] haha
Mowie mu ale kochanie to , ze jestem w ciazy nie oznacza ze musze sie myc zelem dla dzieci [emoji23][emoji23][emoji23]
1491933182-aaaaaa.jpeg

reklama
Hehe mi bez różnicy było chociaż od początku nówiłam, że będzie dziewczynka, w tych poprzednich ciążach moje przeczucia się sprawdziły a jednak teraz jest psikus. U nas chyba będzie Olek ale jeszcze może mi się zmieni chociaż mąż twierdzi, że Hipolit [emoji12] a tak naprawdę nie ma się na to wpływu i co wyjdzie to będzie najważniejsze oby zdrowe
Olek ładnie [emoji4] mi się podobają takie ponadczasowe imiona... Chociaż biorę pod uwagę, że ponadczasowe dla mnie oznacza to innego niż będzie oznaczało dla moich dzieci [emoji39]
Inis, ja mam takie same uczucia jak ty do bycia w ciazy, nie cierpie tego! I oby już nigdy więcej!
Cały czas w stresie, ciagle cos mnie boli i do tego muszę leżeć, a czas przy tym jakby w miejscu stoi ...nie ma co rewelacja:)
Dokładnie! Ja już po pierwszej ciąży nie chciałam, nie teraz, jeszcze chwila, rok, dwa lata... Byle dalej. A przecież o córkę staraliśmy się ponad 2 lata, to była bardzo wyczekana ciąża.
I co? I gunwo [emoji23] bo stara dupa wpadła jak nastolatka!
No ale serio, kto normalny zachodzi w ciążę dzień po @ [emoji23] [emoji23]
Ja juz po wizycie. Szew jeszcze trzyma. Szyjka niecały centymetr i rozwarcie na półtora. Mam odstawic juz luteine. Skierowanie do szpitala dostałam na 26 kwietnia na ściągnięcie szwu. I zobaczymy co to będzie. Malutka ma 2300g.
Uff, ekstra że szew trzyma. No i waga już super! Na pocieszenie powiem Ci, że moja urodziła się 2500g a w pierwszej dobie spadła wagowo do 2340g. I ma się dobrze [emoji4]

Jak nastawienie do zdjęcia szwu?

Inis, ja po pierwszej ciazy 8 lat się wzbraniałam taka miałam cudowna ciąże :) Pierwsza ciąża to była wpadka klasyczna. Zawsze się zabezpieczyliśmy i jeden raz zapomnieliśmy i wystarczyło :) Teraz niby zaczęliśmy mowić o drugim dziecku... tyle, ze w tym cyklu gdy zaszłam w ogole się nie staralismy wiec się tego nie spodziewałam, a jedyna możliwość zajścia była grubo po owulacji...niby to niemożliwe... a jednak :)

Ja to zachodzę od razu ... Gorzej jest potem bo trzeba te 9 miesięcy przetrwać, a to już mi tak łatwo nie przychodzi;)

Gratuluję wizyt.
Witam nową mamusie.
Ja znalazłam swoją książeczkę z pierwszej ciąży. Szew miałam sciagany w 36 tyg, w 38 szyjka zgladzona i 2-3 cm rozwarcia a 5 dni przed porodem 4 cm... urodziłam w dzień terminu.

Ale się rozpisałyście;-) i witam nową koleżankę;-) ja jutro zapytam jeszcze swojego gina o jakaś porade na zgage bo rennie pomaga dopoki ssie, migdaly tez w sumie poki mam w ustach a jak tylko mi sie czknie to od razu piekło w przełyku. Do tego stopnia że już nawet nic gorącego nie mogę pić bo mnie przełyk boli.. Może to przez to że czuję małego tylko z prawej strony pod zebrami i o ile moja wiedza z bilogii jeszcze nie poszla w las, to tam jest watroba:p wiec może to przez to że mi tak watrobe obije tak mnie piecze:p chociaz slyszałam że jak ma się zgage w ciąży czesto to dziecko bedzie miało bujną czuprynę:p
Moje dzidzi zalicza czkawke srednio 2-3 razy dziennie i raczej jest to dziwne uczucie takiego podskakiwania rytmicznego w brzuchu... Co najmniej dziwne uczucie...
Co niektore dziewczyny jutro dobijamy pełny tydzień;)
@AgaBabajaga u ciebie pamietam ze licznik tez w srody przeskakuje i jeszcze u ktores dziewczyny, bo kojarze ze bylysmy trzy:blink:

reklama
Do góry