Justyna33.84
Fanka BB :)
Cudenko do schrupania!!!a proszę Marcysia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudenko do schrupania!!!a proszę Marcysia
Dziekuje za wyjasnienie, to moze cos z szyjka. Znow zmartwienieJustyna 33.84
Moja ma codziennie czkawkę
Skurcze to nie są ukłucia. Jeśli brzuch jest miękki to nie ma skurczy. W momencie skurczu brzuch robi sie twardy jak kamień i jest uczucie ciężkości w brzuchu, uczucie kamienia, zwykle to nie boli tylko jest nieprzyjemne, choć może czasem bolec.
Mnie tez czasem kłuje, nie wiem dlaczego...
Justys glowa do gory. Pozytywne naatawienie jest bardzo wazne!Wcześniej miałam dwie straty 21 tc i 17 tc to 3 lata temu było. Po wielu badaniach nie udało się ustalić czemu tak się stało i że najprawdopodobniej to niewydolność szyjki. Jak się dowiedzialam o tej ciąży lekarz od samego początku kazał prowadzić oszczędny tryb życia, od samego początku jestem ba zwolnieniu a i trochę miałam plamień ( raczej to była brązowa wydzielina niż krew)po zwiększeniu dawki duphasonu się skończyły. I tak sobie poleguję do łazienki wstaję ewentualnie jak nie ma męża zrobić sobie coś do jedzenia albo picie wziąć. A jeszcze dzisiaj byłam na badaniu i się okazało, że szyjka trzyma i jest ok ale z jednej strony szew sie trochę zsunął i lekarz chce poprawić go.
Mi się nie obniżył, a przynajmniej ani lekarz ani ja sama tego nie widziałam (a patrzyłam bo wszyscy o tym mówili!). Tak samo jak nie odeszły mi wody jak w filmach, tylko już na koniec porodu [emoji6]A ja mam takie pytanie do tych, ktore juz zrodziły, bo mnie to zastanawia ciagle. Czy przed porodem sie zawsze obniza brzuch? Ciagle mnie te ginekolog strasza, ze porod tuz tuz, a ja mam jeszcze brzuch wysoko.
Witaj, ja też 18 tc [emoji4] i też ciąża leżąca, z resztą jak wszystkie tutaj jesteśmy szyjkowe [emoji2] u mnie szyjka długa ale z rozwarciem, dla odmiany hehe.Cześć dziewczyny, jestem tu nowa całego wątku nie przeczytałam bo jest tego duuuużo Leże odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży a teraz jestem w 18 tc a 2 tygodnie temu miałam założony szew na szyjkę macicy, jest któraś z Was w podobnej sutuacji co ja??[emoji5]