reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mam pytanie . Te ktore maja pessar. Bede robic posiew z pochwy. Powiedzcie mi jak wam pobieraja ? Wsadzaja wziernik normalnie ? Boje sie tego wziernika

Marcysia, ja tez miałam mieć super ciąże. Od samego początku byłam pewna, że tak będzie. Myślałam sobie, ze skoro pierwsza ciąża była zagrożona i leżąca to druga juz na pewno będzie ok. A tymczasem jest jeszcze gorzej niż było wtedy:(
Marcysia, jutro masz wizytę, trzymam kciuki żeby gin przekazał ci dobre wiadomości i żeby ci się humor poprawił :) Mi się wtedy tez poprawi, w końcu jedziemy na tym samym wózku :)

Justyna, to jeszxze troszkę i juz będziesz miała bobaska na zewnątrz. Ehh mi się czas dluzy. Miałam mieć super ciaze a tu lipa :(
Mi to zlecialo szybko. Pod koniec lutego ta szyjka mi sie skrocila, ale moze to o dobrze, ze nie wiedzialam, ze przy takiej krotkiej trzeba lezec, bo o miesiac mniej lezenia mialam przez to. Teraz mam przez swieta lezec i potem moge rodzic :)

Marcysia, na pewno wytrzyma !!! Gdyby bylo ryzyko to przeciez obydwie już dawno byłybysmy w szpitalu. Ja się trzymam wersji, ze będzie wszystko dobrze, bo tak mi dwóch moim lekarzy mówi i tak twój lekarz mówi tobie. Razem trzech. Nie mogą sie mylić :)
Rizmyslasz bo jutro wizyta, zobaczysz, ze wyjdziesz zadowolona !!!

A ja mam takie pytanie do tych, ktore juz zrodziły, bo mnie to zastanawia ciagle. Czy przed porodem sie zawsze obniza brzuch? Ciagle mnie te ginekolog strasza, ze porod tuz tuz, a ja mam jeszcze brzuch wysoko.

Justyna, ja nie zauważyłam żeby mi się brzuch przed porodem obniżył, żadnej zmiany nie było jeśli chodzi o wygląd brzucha. Może nie każda tak ma...

Mam pytanie . Te ktore maja pessar. Bede robic posiew z pochwy. Powiedzcie mi jak wam pobieraja ? Wsadzaja wziernik normalnie ? Boje sie tego wziernika
Tak, normalnie jak bez pessara tylko bardziej ostroznie zeby niczego nie naruszyc.
Ja przy pessarze juz mialam trzy razy robiony i bylo ok. Kurcze jutro wizyta... W nocy to spac nie bede...

reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa całego wątku nie przeczytałam bo jest tego duuuużo Leże odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży a teraz jestem w 18 tc a 2 tygodnie temu miałam założony szew na szyjkę macicy, jest któraś z Was w podobnej sutuacji co ja??☺

Do góry