P86
Fanka BB :)
Właśnie co do nospy mi przepisali spasmoline . Nie wiem czy się to czymś różni czy działanie podobne. Ostatnio na wizycie posiew z szyjki I znów pisze, że znaleziono we florze bakterie dodatnie I ujemne , "może to być zanieczyszczenie z okolic krocza", ale nie byly okreslone konkretnie jakie to bakterie, więc chyba nie jest źle. Szyjka nadal 3.8 cm. Dziś 23+2 według USG prenatalnego, a 22+1 według daty miesiączki. Nie wiem na którą datę patrzeć, a lekarze nic szczególnego nie mówili. Gdy brałam progesteron dopochwowo do PH miałam nawet w okolicach 6.5... Kilka dni brałam doustnie progesteron i PH od razu 4.0-4.5. Dziś znów wzięłam dopochwowo bo skończyły mi się doustne , a ph znów nawet w okolicach 7....
Pytałam o pessar - moja lekarka powiedziała, że nie bo napędza infekcje, jest ciałem obcym i nie będziemy go zapobiegawczo dawać, więc żyje z nadzieją, że będzie okej. Że sytuacja z tamtej ciazy się nie powtórzy....
Pytałam o pessar - moja lekarka powiedziała, że nie bo napędza infekcje, jest ciałem obcym i nie będziemy go zapobiegawczo dawać, więc żyje z nadzieją, że będzie okej. Że sytuacja z tamtej ciazy się nie powtórzy....