reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej :) w Katowicach tez slonecznie :)
Noc w miare, chociaz regularne pobudki na toalete byly. Leze grzecznie w rogalu :)

@Agata1010 to niebezpieczne, ze szyjka moze sie tak szybko skrocic... ja mam skurcze jak na razie bezbolesne, ale nie wiem jak tam moja szyjka. Mam wizyte u ginekolog 11.04. Musze dotrwac jakos ;)

reklama
Cześć Dziewczęta!U mnie dzisiaj skończył się 39 tydzień, a synkowi już się przestało spieszyć do wyjścia Przez 3 miesiące męczyły mnie skurcze, a teraz cisza, nic się nie dzieje- bez pessara, leków, szyjki plus rozwarcie.Zaczęłam normalnie funkcjonować- chodzę, gotuję, więcej czasu poświęcam mojemu 2 latkowi, więc podejrzewam, że ten tydzień będzie decydujący. Ostatnio żartowałam sobie, że jeszcze będą mi wywoływać poród, a teraz już nie jest to dla mnie takie zabawne

U nas 23 stopnie i piękna pogoda, naprawdę żal mi mocno, ze gnije w domu:( i tak się sama pocieszam tylko, ze jeszcze na kawałek lata się załapie przeciez;) może nawet uda się gdzies wyjechać jak wszystko z dzieckiem będzie ok.

@inis i @Agata1010 zazdroszczę Wam Szczecina, bo tam chyba macie ta prywatna klinikę Mamma co? Chcialam tam rodzic, ale jak w swojej obecnej sytuacji mam jechac na kwalifikacje, a potem jeszcze raz, to raczej nie dałabym rady :(
Mamy klinikę, prawda. Osobiście nie znam nikogo kto by tam rodzil ani nie słyszałam żadnych opinii o niej. Dwa razy widziałam plakat, jeszcze w poprzedniej ciąży a poza tym jakoś cicho o niej. Być może nie potrzebują reklamy, nie wiem.
Pamietam że jak patrzyłam ceny ile tam kosztuje poród to myślałam że mnie z butów wywali z wrażenia [emoji23] ale potem doczytalam, że wizyty ciążowe i usg są w tej cenie, opieka przez całą ciążę, badania... I z mężem stwierdziliśmy że ten koszt wcale nie jest taki z księżyca. A jakie warunki!
Ale i tak będę rodzic państwowo [emoji4] przy córce szpital z odpowiednim zapleczem lekarsko - sprzętowym uratował jej życie, a do ostatnich chwil w brzuchu miała super wyniki i tętno. Nie oddam tego za żaden hotel! [emoji6]

Kasiah - często słyszę, że tak się zdarza... Kobieta walczy o każdy dzień a potem tylko każdy pyta "dlugo jeszcze?" [emoji23]

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Tak, to juz koncowka i dziekuje Bogu bo jestem zmeczona fizycznie i psychicznie. Od 13 tc twardnienie brzucha + skracanie sie szyjki. 2 pobyty na patologii ciazy. W 31 tc sterydy na pluca bo mialam juz regularne skurcze. Ehh :) Teraz chce doczekac do piatku, kiedy ciaaza bedzie donoszona. Potem bede chciala do kolejnej wyzyty 12 kwietnia, a potem do 19 kiedy mam sie stawic w szpitalu. Male cele sobie wyznaczam. A Ty ktory tydzien? Bo przepraszsm ale cofanie sie w tym ogromie wiadomosci to wyzwanie. :) milego i slonecznego dnia dla wszystkich ! :)
To pięknie Kimi! Gratuluję ☺ ja na razie cieszę się każdym dniem. Choć mam.takie marzenie żeby wytrwać do świąt chociaż. Namawiam małą w brzuszku na współpracę. Może posłucha mamusi.

O, Agata to Ty z moich okolic! [emoji4] który szpital?
Fajne powietrze jest po burzy, znów się gorąco robi - teraz 13 stopni już [emoji364]
Inis ja mieszkam 40 km od Szczecina. A jestem teraz na Pomorzanach. I jak leżę w szpitalu to wolę te 13 a nie 23 stopnie. Łatwiej wytrzymać ☺

@inis i @Agata1010 zazdroszczę Wam Szczecina, bo tam chyba macie ta prywatna klinikę Mamma co? Chcialam tam rodzic, ale jak w swojej obecnej sytuacji mam jechac na kwalifikacje, a potem jeszcze raz, to raczej nie dałabym rady :(
Agulaa1 klinika prywatna jest i owszem ale jak ma się komplikacje w ciąży to tam się nikt nie podejmie. Poza tym mnie jednak.nie stać na poród za 6/7 tysięcy. Wiadomo, że jest komfort i dobra opieka ale mimo wszystko...

Hej :) w Katowicach tez slonecznie :)
Noc w miare, chociaz regularne pobudki na toalete byly. Leze grzecznie w rogalu :)

@Agata1010 to niebezpieczne, ze szyjka moze sie tak szybko skrocic... ja mam skurcze jak na razie bezbolesne, ale nie wiem jak tam moja szyjka. Mam wizyte u ginekolog 11.04. Musze dotrwac jakos ;)
Justynka mnie to też zdziwiło,że przy braku skurczy i lezeniu w ciągu 2 dni tak się skróciła. Nic jednak nie poradzę juz i wiecej sie zrobic nie da.I nie ma co panikować. Tylko niech mi jasno powiedzą co i jak. Ufam ze będzie ok.

reklama
Cześć Dziewczęta!U mnie dzisiaj skończył się 39 tydzień, a synkowi już się przestało spieszyć do wyjścia Przez 3 miesiące męczyły mnie skurcze, a teraz cisza, nic się nie dzieje- bez pessara, leków, szyjki plus rozwarcie.Zaczęłam normalnie funkcjonować- chodzę, gotuję, więcej czasu poświęcam mojemu 2 latkowi, więc podejrzewam, że ten tydzień będzie decydujący. Ostatnio żartowałam sobie, że jeszcze będą mi wywoływać poród, a teraz już nie jest to dla mnie takie zabawne
Kasia a ja już myślałam, że jesteś po i się nie odzywasz z braku czasu ☺ będzie ok. Wywoływany poród to nic wesołego ale może jeszcze przy Twojej aktywności teraz synek jednak się zacznie pchać. Trzymam kciuki!!!

Do góry