reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzien dobry wszystkim [emoji16][emoji16]
Dosc ze sie nie wyspalam to doszlo mi zmartwienie. Swedzi mnie brzuch i nogi . Okropnie. Jejku nakrecam sie ze to choleostaza . [emoji23] mam do lekarza 10 kwietnia. Mam nadzieje ze dotrwam i sie nie zadrapie . [emoji23][emoji23]

Spróbuj napić się wapna i wit c może to jakies uczulenie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spróbuj napić się wapna i wit c może to jakies uczulenie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie nic nie mam. Żadnych zmian skornych. Tylko juz cala czerwona jestem od drapania. Staram sie tego nie robic . Ale wieczorem jest najgorzej. [emoji23] poczekam do tego 10. Bede obserwowac. Wypije wapno jak mowisz i najwyzej wykapie sie w mace ziemniaczanej czy cos . [emoji23]

Witam się w niedziele:) piękna pogoda sie zapowiada, wczoraj bylo 23 C wiec dziś pewnie podobnie. Ale bym na spacer poszła:( u mnie noc względnie spokojna, tylko 3 pobudki i skurcze tylko przy wstawaniu. Kimi90 to u ciebie już końcówka, super:) Ja po pierwszej trudnej i leżącej ciazy przez ponad 8 lat nie chciałam słyszeć o kolejnej ciazy, tez się ciesze ze teraz to już drugie bo tym razem ciąże mam jeszcze gorsza niż za pierwszym razem. I się naprawdę zastanawiam czy mnie na koniec nie zamkną w psychiatryku przez te wszystkie jazdy, które mam ;)
Czesc dziewczyny. Tak, to juz koncowka i dziekuje Bogu bo jestem zmeczona fizycznie i psychicznie. Od 13 tc twardnienie brzucha + skracanie sie szyjki. 2 pobyty na patologii ciazy. W 31 tc sterydy na pluca bo mialam juz regularne skurcze. Ehh :) Teraz chce doczekac do piatku, kiedy ciaaza bedzie donoszona. Potem bede chciala do kolejnej wyzyty 12 kwietnia, a potem do 19 kiedy mam sie stawic w szpitalu. Male cele sobie wyznaczam. A Ty ktory tydzien? Bo przepraszsm ale cofanie sie w tym ogromie wiadomosci to wyzwanie. :) milego i slonecznego dnia dla wszystkich ! :)

hej Dziewczyny, u mnie noc jakos w miarę, wstawałam kilka razy, ale skurcze meczyly wlasnie przy wstawaniu. Ale na wieczór Młody sie tak uaktywnił, ze ryczałam z bolu, tak mnie bolal kręgosłup, bo kopal mi w ten nerw nieszczęsny. Brzuch juz mam ogromny, ledwo go nosze. No i zebra po nocy, bo to jednak ciężar straszny. Wstałam o 7, troche sie pokręciłam po domu, wykapalam i juz musze poleżeć, bo sie nie da, tak wszystko boli... Mimo to, staram sie jak najwięcej teraz ruszac, choc bardzo boli.

@AgaBabajaga zaraz wysle Ci wiadomość na priv ;)

Cześć Dziewczynki w ten piękny niedzielny poranek. Synkek dał czadu w nocy, sporo nie spałam. Głowa mnie boli. Zjem śniadanie i na leżaczek idę. Przez 2dni leżenia buzka mi się zarumienila, a byłam taka blada, że szok. Uwielbiam się opalać, więc dobrze, że na początku czerwca termin to lato jeszcze będzie moje. Oczywiście jak synuś pozwoli :-)
Wczoraj na urodzinach bylismy 2 godz.wiecej przelezalam, ale fajnie bylo wyjsc do ludzi i kochanych dzieciaczkow.
W czwartek ma być 9stopni w Warszawie więc korzystajmy ile sie da. Dzis zaczynam 31tydz. Milego dnia ☺

A w Szczecinie rano przywitała nas burza ale już się rozpogodziło. Jednak zostaje jeszcze w szpitalu bo niby coś z tym pulsem małej jeszcze pikło. A później przyszła położna i mówi że ktg ok ale nikt nie chce wypisywać w niedziele. Wariacja co? Mi na rękę bo wolę poczekać na lekarzy jutro i mieć pewność, że jest ok. A poza tym mój najmłodszy jest chory i w domku też nie do końca bezpiecznie.
Życzę Wam pięknej niedzieli i jak najmniej dolegliwości bo widzę, że łatwo nie jest. Ale jesteście mega dzielne kobietki!!!

O, Agata to Ty z moich okolic! [emoji4] który szpital?
Fajne powietrze jest po burzy, znów się gorąco robi - teraz 13 stopni już [emoji364]

Ciężko mi się wbić w tematy, bo dopiero dziś mi puścił ból głowy (migrena), nadal mam katar i czuję się jak wrak.
Żeby było do kompletu to Małej idą zęby trzonowe i jest zupełny hardcore [emoji2]
Ale jestem z Wami, podczytuje jak mam siłę i mocno mocno trzymam kciuki za każdą! [emoji8]

Która może to polecam posiedzieć chociaż na balkonie, przywitać się ze sloneczkiem. Mi to bardzo pomaga na nastrój i ponure myśli [emoji4]

reklama
Do góry