reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Yvonne
Narazie przerwalam oglądanie bo mój ma urlop 2 tyg a jestem na 120 odcinku
Za tydzień jak pojedzie do pracy to zacznę dalej oglądać
Cowisnia
Ja od 12 tc chodzę co 2 tyg i za każdym razem ogląda mi szyjkę ręcznie i dopochwowo bardzo dokładnie. Bo po to chodzę co 2 tyg ze względu na nią.
Ja chodzę prywatnie może dlatego nie wiem
Iza
Ciesze się ze względu na szyjkę i trzymam kciuki za wizytę żeby z wodami było wszystko ok .
U mnie jest malowanie na jasny niebieski.
Miłego dnia życzę dziewczyny

Basiu jestem jestem :-) u mnie cisza i spokoj... W weekend staralam sie sporo ruszac, ogladalismy wozki w dwoch sklepach (wstyd sie przyznac, ale jeszcze nie mam), bylam na spacerze, po domu sporo sie ruszalam i nic. Termin mam za tydzien we czwartek i mam nadzieje do tego czasu urodzic! Cala ciaze dmuchalam na zimne, zeby nie urodzic przedwczesnie, a teraz widze, ze malej wcale sie nie spieszy, dziwne ;-) Dzisiaj mam 38+4 i za godzine zamierzam znowu zaczac sprzatac, a pozniej spacer. Boje sie tylko miedzy 9, a 17 duzo ruszac, bo siedze sama i nie wiem czy doczolgalabym sie do taxi w razie czego albo czy maz szybko by dojechal. Jedyne dolegliwosci jakie mam to bole jak igly w pachwinach (z pessarem mnie nie bolaly), ktore czasem utrudniaja chodzenie i przeciazone plecy, ale to drobiazg.

Ja mam jeszcze polipa na szyjce i nawet przed pessarem lekarze mowili, zeby go nie podrazniac i sie wstrzymac od sexu, a teraz w sobote dostalam zielone swiatlo wiec moze i tego dzisiaj wyprobujemy! Jak juz urodze to na pewno dam Wam znac.

Wiec tak jak widzicie dziewczyny, po zdjeciu i uzyskaniu bezpiecznego tygodnia mozna jeszcze troche pozyc i odetchnac, nie zawsze sie od razu rodzi. Juz niedlugo, chwila moment i Was to czeka. Ja juz powoli coraz mniej mysle o tych przykrych miesiacach w lozku :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo czesto macie te wizyty dziewczyny, ale to dobrze! Ja na przyszlosc juz bede wiedziala zeby brac gina, ktory ma tez USG i na wizycie robi komplet.

A tak z ciekawosci ile u Was kosztuje wizyta razem z badaniem i podgladem USG, taki komplet? Ja bez USG placilam kolo 160, raz za taki pelen komplet musialam dac az 350, ale w wiekszosci chodzilam za darmo do LuxMedu.

Ja za wizytę płace 130 zł i mam cały komplet 3d i 4d prawie co 2 tyg a z godzinę gdzieś siedzę j niego.
Fajnie masz blisko porodu j mnie dopiero
27+6 Ja Też jeszcze nie mam wózka i kupię dopiero jak urodze

Ziemniaczek 130 to mi sie wydaje bardzo dobra cena. Ja albo zle trafialam albo tutaj ceny Warszawskie, nie wiem.

A fotelik masz? Ja chce kupic przed zeby od razu fotelik dopasowac.

Ja płacę dziewczyny za cały komplet u lekarza 100 zł. Dordaw ja chcę kupić wózek 3w1 aby mieć też nosidełko do samochodu

Wlasnie podpytalam kolezanki, ktora tez ma taki caly komplet z USG za kazdym razem i placi 300 zl. To chyba jednak zalezy od lokalizacji, ale roznice duze..

Basia i Papercut a ile Wy placicie jesli tez macie taki komplet? Wy moje bliskie rejony.

Asiek ja tez chce 3w1, ale wszystkie te wozki wydaja mi sie takie plastikowe i tandetne, ze az szkoda mi kasy na nie. A jak juz wszystko ladnie gladko chodzi to cena zabija. Jak na razie to Anex Sport wydal mi sie porzadny, jest ultralekki.

reklama
Doraw, ja kupiłam wózek z komisu 3w1 za 850 zł po 1 dziecku serwisowany marki baby design lupo w bardzo dobrym stanie, tylko nie ma torby, ale już kupiłam w internecie inną (nie od zestawu).
0_0_productGfx_c623080a640210ca4445de55a3276836.jpg

a za lekarza płacę z USG (ale tylko poglądamy czy z małą wszystko w porządku) za 150 zł.
zwykle wizyty trwają koło 30 - 40 minut.

Do góry