reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Asia
Ja mam 27+5 czyli upłynęło mi tyle a idzie już mi 28 tydzień czyli z 28 żeby się skończył zostały mi tylko 2 dni we wtorek zacznie mi się 29 tydzień czyli upłynie mi już 28+0
Najlepiej podawaj np 27+3i każdy będzie wiedział ze juz skończyłas 27 i idzie ci 3 dni 28tc

reklama
Dzięki ziemniaczek myślę sobie dzisiaj ze pod koniec sierpnia może zacznę coś kupować chodzi mi o ubranka bo potem boję się że mogę gorzej się czuć bo przecież dzidziuś coraz większy i jak będzie naciskał na szyjke to może być nieciekawie. Choć któraś koleżanka tutaj pisała że pessar uniemożliwia dziecku nacisk na szyjke. Teraz wizytę będę miała 22 sierpnia a potem już sobie ustaliłam wizyty co 2 tyg ciekawe co na to mój lekarz bo ustalałam w rejestracji.

Asia,
Wiesz mi zawsze lekarz o.skonczonych tygodniach mowi. Czasami wpisuje np35.3,ale kiedys.tylko 31,a bylo 31+5. Wiec On liczy skonczone. Przynajmniej ja tak to widze.

Lekarze licza skonczone tygodnie jak jes np 28 i 5 dni to dla lekarzy jest to 28 tydzien, ale faktycznie rozne aplikacje odnosnie ciazy licza inaczej czyli 28 i 5 to wedlug aplikacji to 29 tydzien.

My zaczelismy kupowac po ostatniej wizycie u gina czyli po skonczonym 27 tygodniu.Bo lekarze zasugerowali ze z moim przodujacym lozyskiem, wszystko moze sie w kazdej chwili rozegrac co mnie dobilo i spanikowalisy i zaczelismy kupowac rozne rzeczy na oslep.Tym sposobem mamy juz dwie kolyski, przewijak, troche ciuchow.
Wozek kupimy na samym koncu, w kazdym razie nie predzej jak we wrzesniu jak dotrwam.
Jutro mam kolena wizyte u gina ze wzgledu na slaba wage u moich maluchow, beda je podgladac ile urosly.
Nie wiem ale wydaje mi sie, ze wizyty po 30 tygodniu powinny byc co 2 tygodnie wiec Asiek chyba twoj gin nic nie bedzie mial przeciwko temu.

Tak lekarze patrzą na skończone tygodnie tam jak ci pisałam np 27+3 to u nich jest tydzień skończony ale normalnie zaczyna się nowy tydzień. Każdy liczy jak woli.
Ja Asiu chodzę do gina od początku ciąży co 2 tyg i tam już zostanie do końca
Jutro malujemy pokój dla maluszka a resztę to gdzieś na początku października myślę że dotrwam

Dokładnie tak jak piszecie: kalkulatory internetowe pokazują który aktualnie tydzień ciąży leci, a nie skończone tygodnie! Moja gin jak mi wpisuje w kartę ciąży tydzień to bierze pod uwagę tez trochę to co pokazuje USG! Czyli ostatnio jak byłam w 31+6, a USG pokazywało 33+5 to w kartę wpisała 32 [emoji3]

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Fajnie jest mieć tak często wizytę przynajmniej człowiek wie co się dzieje a tak to 3 tyg ciągnie się jak nie wiem co. Mnie dopiero jutro minie tydzień od wizyty jeszcze 2 tyg muszę czekać

Do góry