reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc dziewczynki,jak Wam mija niedziela ?
U mnie kiepsko dzisiaj, brzuch sie spina co chwilke, pobolewa, plecy tez cos szwankuja no i leze ile sie da. Mam nadzieje,ze do srodowej wizyty dotrwam. No to posmeciłam troszke, ala nie mam komu sie wyzalic. A maz patrzy na mnie z zalem w oczach i pociesza, ze jeszcze troszke... a ja czuje sie jak k/upa. Dlaczego Nas to spotyka, ja zamiast sie cieszyc,odliczam kazdy dzien w dwupaku :(

reklama
no własnie ciezko w Naszym stanie,ja pilam wode z cytryna,miodem i imbirem. Jak czytalam to forum to dziewczyny polecały mleko z miodem i czosnkiem,moze sprobuj.
Oby jutro był lepszy dzień,dobrze ze maluszek w brzuchu szaleje,zawsze to pocieszenie:)

Cześć dziewczyny :) Moja niedziela była ciężka. Przetransportowałam się jednego domu i drugiego, a później całą noc i cały dzień bolało mnie podbrzusze. Tak jakby bolały mnie jajniki po obu stronach. Każde wstanie z łóżka, później kończy się jakimś bólem :( arleta83 też zawsze myślałam, że ciąża to cudowny okres, a teraz chciałabym już lipca. Moje maleństwo też w brzuchu szaleje. Ty już przekroczyłaś magiczną 30 :)

Hope to jaj juz sie przenioslas to teraz lez i pachnij, ja bym nawet tylke nie dala rady.
Arleta ja miodek, cytrynke i imbir tez uzywam i syrop z cebuli i czosnku robie. Gardlo opanowal tylko katar mnie meczy bo nie dosc ze ciezko z brzuszkiem oddychac i jeszcze nos zatkany i buzia oddycham. :-(

Hope, tak jak pisze Nafoczka lez i pachnij.
30 przekroczona, ale mi wcale nie jest lepiej.
Nafoczka a syrop *spam* czy jakos tak,ponoc pomaga zwalczyc infekcje.
Ja sie ogarnelam,teraz leze poki moje dziecko w szkole i korzystam :)
Milego dnia,mieciutkich brzuszkow kochane :)

Dziękujemy i wzajemnie :) jak ja miałam problem z katarem w ciąży to lekarz powiedział, żebym robiła płukanie nosa zwykłą wodą i naprawdę pomagało, lepiej mi się oddychało. To się chyba nazywa płukanie mechaniczne :) Wieczorem jadłam kromkę chleba z ogromną ilością czosnku i popijałam ciepłym mlekiem. Wyleczyłam się i polecam :) mam nadzieje, że szybko Ci to przejdzie! Ja dzisiaj pierwszy raz będę robiła zakupy spożywcze przez Internet bo nic nie mam do jedzenia.

Czesc dziewczyny :) Niestety i ja do Was dolaczam. Jestem na koncowce 26 tc. Jeszcze 5 tyg temu mialam szyjke twarda i 5 cm a tydzien temu juz 28 mm i miekka. W piatek wieczorem dostalam skurczy silnych i czestych, w koncu mnie na razie zostawili w szpitalu. Jutro mam miec badania. Zobaczymy. Jak wstaje to brzuch tez od razu jak kamien. Mam do Was pytanie - w takich sytuacjach ( jezeli to dotyczy tez skurczow) to pessar pomaga? Pozdrawiam wszystkie i zycze miekkich brzuszkow :)

Cześć dziewczyny trochę mnie nie było a tyle rzeczy do ogarnięcia było.

A wiec tak u mnie odkąd poprawili krążek twardnienia ustąpiły. Fakt zdarza się kilka razy dziennie ale to w końcu 27 tydzień skurcze braxtona maja prawo się pojawić.

Krążek na swoim miejscu ale jest infekcja biorę macmiror i dalej leżę. Fakt trochę trzeba się ruszyć coś zrobić ale staram się z umiarem.

Akcja wyprawka dla bliźniąt rozpoczęta [emoji2]
Byle do końca czerwca a0potem niech będzie co ma być.

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Malwinaa jak ja trafiłam z taką szyjką to nie zostawili mnie w szpitalu, taka sama długość ale twarda (byłam dwa razy).Niestety jeszcze nie mam krążka więc nie wiem jak to jest. Ale myślę, że jak będziesz przyjmowała taki zestaw tabletek jak my wszystkie z krótką szyjką i będziesz dużo odpoczywała to skurczy będzie coraz mniej. Daj znać co się u Ciebie dzieje na bieżąco :) patuska ja też już trochę zakupów poczyniłam :)

Do góry