reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

czesc Arleta. Niestety wiem o czym piszesz. Moj brzusio jest codziennie twardy, nie zaleznie czy caly dzien leze czy odrobine pochodz. Po nocy jest zazwyczaj ok a systematycznie od ok 14 do spania brzusio sie "stawia" mimo lekow... i tak dzien za dniem... jednak tak jak piszesz przy dziecku w domu nie da sie lezec (i przy szalejacej tesciowej :) Mi ogromna ulge przynosi prysznic, mogla bym brac co chwile ;-)

reklama
znaczy pod koniec kwietnia będę miałą założony :) ta to prawda,prysznic przynosi ulgę. A przy napinaniu czujecie lekki dyskomfort czy tylko jak położycie rękę to czujecie, że brzuszek jest twardy?

A u mnie mam wrażenie,że jak leże to częściej mi się spina, a jak nadchodzi noc to mnóstwo obaw mnie nachodzi i brzuch szaleje, nie potrafię się odstresować a podejrzewam,że dużo zależy od psychiki. Trzeba wrzucić na luz ale jak ...
Hope,pessar zamawiałam sama,dostałam namiar od mojej gin. Kochana ja się z tym problemem borykam od 23 tyg i marzyłam o 30, Ty też dasz rade. Innej opcji nie ma.

U mnie jeszcze wpływ ma dziecko bo jest duże, z usg w 28 tyg wychodził na 31 tydz. W 1 ciąży też to przechodziłam,ale w 29tyg dopiero się zaczęło, wyleżałam bez pessara do 37 tyg. Mały jak się urodził ważył 4520, także kolejny gigant się zapowiada :)

ooo o wlasnie moj maluch tez grubasek co mu daje +2tyg. a jesli chodzi o odstresowanie wieczorne to ja polecam krzyzowki- bo mnie nawet TV meczy, jak stara babcia doslownie ;-) a psycha tez siada bo to moja 6ciaza a szew mam od 20tv

no wlaśnie widze ze troche przeszłas :( no ale musimy byc silne dla Naszych dzieciaczków :) a ile latek ma Twoja pociecha ?
Mnie czeka przeprowadzka do Naszego wymarzonego domku,ale co tego jak tylko z kanapy na kanape . Bede patrzeć jak rodzinka mi w szafach układa. Czuję sie jak niepełnosprawna ale to na szczescie w Naszym przypadku stan przejsciowy.

reklama
Ja marze o swoim domu :) jak na razie mieszkamy z rodzicami.. Wiem, u mnie na razie minął miesiąc (w 22 tc dowiedziałam się o szyjce) i z każdego tygodnia się cieszę, oby jak najwięcej maluszek był w brzuszku. Jak mnie trzymają skurcze i twardnienie to biorę dodatkowo Scopolan (czopek) i widzę poprawę. A mój jest malutki i zawsze na USG jest tydzień do tyłu.

Do góry