reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc dziewczynki,jak Wam mija niedziela ?
U mnie kiepsko dzisiaj, brzuch sie spina co chwilke, pobolewa, plecy tez cos szwankuja no i leze ile sie da. Mam nadzieje,ze do srodowej wizyty dotrwam. No to posmeciłam troszke, ala nie mam komu sie wyzalic. A maz patrzy na mnie z zalem w oczach i pociesza, ze jeszcze troszke... a ja czuje sie jak k/upa. Dlaczego Nas to spotyka, ja zamiast sie cieszyc,odliczam kazdy dzien w dwupaku :(

reklama
no własnie ciezko w Naszym stanie,ja pilam wode z cytryna,miodem i imbirem. Jak czytalam to forum to dziewczyny polecały mleko z miodem i czosnkiem,moze sprobuj.
Oby jutro był lepszy dzień,dobrze ze maluszek w brzuchu szaleje,zawsze to pocieszenie:)

Cześć dziewczyny :) Moja niedziela była ciężka. Przetransportowałam się jednego domu i drugiego, a później całą noc i cały dzień bolało mnie podbrzusze. Tak jakby bolały mnie jajniki po obu stronach. Każde wstanie z łóżka, później kończy się jakimś bólem :( arleta83 też zawsze myślałam, że ciąża to cudowny okres, a teraz chciałabym już lipca. Moje maleństwo też w brzuchu szaleje. Ty już przekroczyłaś magiczną 30 :)

Hope to jaj juz sie przenioslas to teraz lez i pachnij, ja bym nawet tylke nie dala rady.
Arleta ja miodek, cytrynke i imbir tez uzywam i syrop z cebuli i czosnku robie. Gardlo opanowal tylko katar mnie meczy bo nie dosc ze ciezko z brzuszkiem oddychac i jeszcze nos zatkany i buzia oddycham. :-(

Hope, tak jak pisze Nafoczka lez i pachnij.
30 przekroczona, ale mi wcale nie jest lepiej.
Nafoczka a syrop *spam* czy jakos tak,ponoc pomaga zwalczyc infekcje.
Ja sie ogarnelam,teraz leze poki moje dziecko w szkole i korzystam :)
Milego dnia,mieciutkich brzuszkow kochane :)

Dziękujemy i wzajemnie :) jak ja miałam problem z katarem w ciąży to lekarz powiedział, żebym robiła płukanie nosa zwykłą wodą i naprawdę pomagało, lepiej mi się oddychało. To się chyba nazywa płukanie mechaniczne :) Wieczorem jadłam kromkę chleba z ogromną ilością czosnku i popijałam ciepłym mlekiem. Wyleczyłam się i polecam :) mam nadzieje, że szybko Ci to przejdzie! Ja dzisiaj pierwszy raz będę robiła zakupy spożywcze przez Internet bo nic nie mam do jedzenia.

Czesc dziewczyny :) Niestety i ja do Was dolaczam. Jestem na koncowce 26 tc. Jeszcze 5 tyg temu mialam szyjke twarda i 5 cm a tydzien temu juz 28 mm i miekka. W piatek wieczorem dostalam skurczy silnych i czestych, w koncu mnie na razie zostawili w szpitalu. Jutro mam miec badania. Zobaczymy. Jak wstaje to brzuch tez od razu jak kamien. Mam do Was pytanie - w takich sytuacjach ( jezeli to dotyczy tez skurczow) to pessar pomaga? Pozdrawiam wszystkie i zycze miekkich brzuszkow :)

Cześć dziewczyny trochę mnie nie było a tyle rzeczy do ogarnięcia było.

A wiec tak u mnie odkąd poprawili krążek twardnienia ustąpiły. Fakt zdarza się kilka razy dziennie ale to w końcu 27 tydzień skurcze braxtona maja prawo się pojawić.

Krążek na swoim miejscu ale jest infekcja biorę macmiror i dalej leżę. Fakt trochę trzeba się ruszyć coś zrobić ale staram się z umiarem.

Akcja wyprawka dla bliźniąt rozpoczęta [emoji2]
Byle do końca czerwca a0potem niech będzie co ma być.

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Malwinaa jak ja trafiłam z taką szyjką to nie zostawili mnie w szpitalu, taka sama długość ale twarda (byłam dwa razy).Niestety jeszcze nie mam krążka więc nie wiem jak to jest. Ale myślę, że jak będziesz przyjmowała taki zestaw tabletek jak my wszystkie z krótką szyjką i będziesz dużo odpoczywała to skurczy będzie coraz mniej. Daj znać co się u Ciebie dzieje na bieżąco :) patuska ja też już trochę zakupów poczyniłam :)

Do góry