reklama
Pszczoła2020
Fanka BB :)
Uuu 6000stron. W sam raz do terminu masz czytanie Mnóstwo pozytywnych historii
o matko masakra… już nawet się na drugą opinię zapisałam ale to 2 tygodnie oczekiwania, nie wiem co tu na Śląsku teraz się dzieje, ale dostać się do jakiegoś przyzwoitego lekarza z doświadczeniem na szybko graniczy z cudem.. też się zdziwiłam, że mi wtedy nie założyli szwu, no ale to chyba przez tą powyżej granicznej długość szyjkiJa bym skoczyła na konsultację do kogoś innego tak profilaktycznie.
Ja mam za sobą ciążę bez szwu i ze szwem i tylko i wyłącznie szew sprawił, że mam żywe dziecko. W obu przypadkach mialam lejek i w obu przypadkach jak dziecko się obrociło głowa w dół i docisnęło ten lejek, to juz nie było co zbierać.
Asiaxz
Hejka u mnie też obserwowali. Najpierw próbowali luteinę ale jak szyjka poleciała do 16 mm to założyli mi szew. Ja miałam też rozwarcie zewnętrzne i wewnętrzneo matko masakra… już nawet się na drugą opinię zapisałam ale to 2 tygodnie oczekiwania, nie wiem co tu na Śląsku teraz się dzieje, ale dostać się do jakiegoś przyzwoitego lekarza z doświadczeniem na szybko graniczy z cudem.. też się zdziwiłam, że mi wtedy nie założyli szwu, no ale to chyba przez tą powyżej granicznej długość szyjki
Lady Loka
Jak dasz radę podjechac do Krakowa to dzwon do Centrum Mama i proś o konsultację z prof. Hurasem. Powiedz, że pilne, powinni Ci znaleźć termin. To wojewódzki konsultant.o matko masakra… już nawet się na drugą opinię zapisałam ale to 2 tygodnie oczekiwania, nie wiem co tu na Śląsku teraz się dzieje, ale dostać się do jakiegoś przyzwoitego lekarza z doświadczeniem na szybko graniczy z cudem.. też się zdziwiłam, że mi wtedy nie założyli szwu, no ale to chyba przez tą powyżej granicznej długość szyjki
P86
Cześć dziewczyny, ja skromnie chyba witam się ponownie. Sytuacja nie jest dramatyczna jednak dość dziwna. Ogólnie to w 15 tc - 41 mm, 18 tc szyjka 43 mm, 20 tc 38 mm, a dziś prawie 22 tc i 35 mm.
Lekarka nie panikuje, jednak zastanawia mnie czemu praktycznie do 18 tc miała 45-40 mm , a teraz spadek formy. Aż się boję co będzie za 2 tygodnie.
Lekarka nie panikuje, jednak zastanawia mnie czemu praktycznie do 18 tc miała 45-40 mm , a teraz spadek formy. Aż się boję co będzie za 2 tygodnie.
Asiaxz
Hejka lekarz nie zalecił profilaktycznie pessara albo szwu? Ile już ma Twoja pierwsza dzidzia?Cześć dziewczyny, ja skromnie chyba witam się ponownie. Sytuacja nie jest dramatyczna jednak dość dziwna. Ogólnie to w 15 tc - 41 mm, 18 tc szyjka 43 mm, 20 tc 38 mm, a dziś prawie 22 tc i 35 mm.
P86
Maly ma 15 miesięcy . Wtedy już w 11 tc miałam 32 mm, a w 15 tc 26 mm. Teraz zaczynałam startowo z dłuższą i na tą chwilę dlugosciowo dla lekarki jest jeszcze ok. Wizyty co 2 tyg , więc będziemy kontrolować. Nic profilaktycznie nie zalecali, bo stwierdzili, że druga nie musi wyglądać jak kolejna i potwierdzila to druga, młodsza lekarka. Nie wiem co myśleć. Ze szwem czułam się bezpieczniej jednak, wtedy nie miałam malucha w domu.Hejka lekarz nie zalecił profilaktycznie pessara albo szwu? Ile już ma Twoja pierwsza dzidzia?
Asiaxz
Z reguły jak jest niewydolność to się powtarza w ciąży. Dobrze że masz tak często wizyty to wszystko jest pod kontrolą. Super będzie druga dzidzia dawaj znać co tam u WasMaly ma 15 miesięcy . Wtedy już w 11 tc miałam 32 mm, a w 15 tc 26 mm. Teraz zaczynałam startowo z dłuższą i na tą chwilę dlugosciowo dla lekarki jest jeszcze ok. Wizyty co 2 tyg , więc będziemy kontrolować. Nic profilaktycznie nie zalecali, bo stwierdzili, że druga nie musi wyglądać jak kolejna i potwierdzila to druga, młodsza lekarka. Nie wiem co myśleć. Ze szwem czułam się bezpieczniej jednak, wtedy nie miałam malucha w domu.
reklama
Podziel się: