reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aż wpisałam w internet i kurczę faktycznie 7kg może mieć 3 miesięczniak i lekko ponad 7 kg może mieć roczniak. 😂
Moj teraz ma prawie 1,5 roku i dobija powoli do 9kg 🙈 ale on jest z 27tc. Jest bardzo drobny, ale wysoki. Na długoąc ubiera mi rozmiar 80, a krótkie spodenki ma teraz 68/74, bo inne mu z pupy spadają 😂😂😂
wygląda na 9/10m i zawsze na sali zabaw musze zapewniac, ze na pewno skończył już rok 😂

reklama
Magda to drobinka. Na 4miesiące praaawie sięgnęła 6kg. Jest przekochaną dziewczynką, rodzeństwo też za nią przepada.
Właśnie najstarszą odstawiłam na półkolonie a średniego i malutką zabrałam na plażę. Bardzo jej się podoba. Lubi podróżować, poza domem nigdy nie marudzi

No to pięknie przybrał 😊 4,5 kg jak na 1,5 miesiąca i przy Maluchu urodzonym wcześniej to chyba bardzo dobry wynik?
Nie ma problemów jelitowych? Daje pospać w nocy? 🤔
Mój Bąbel ma 3 miesiące i waży 7 kg, także jest bardzo duży jak na swój „wiek” 😉
Na początku trochę było zawirowań z brzuchem, ale z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Ogólnie zdrowy i wesoły z niego Chłopak 👦 😀
Mój synek też tak
Ważył. Jak mial
Pół roczku ważył 10 kg. Teraz ma 7 lat i jest patyczakiem :) a bobasem był baaardzo duzym I ciezkim. Za to w ogóle nie chorował. :)

Tak, to prawda, dużo przybiera. 😂
Nie, na szczęście, odpukać nie ma problemów z brzuchem, w sensie coś czasem widzę, że jest prężenie się, ale myślę, że bez tragedii, dostaje probiotyk i tyle.
Ojeju, 7 kg! Dla mnie to jeszcze czarna magia jak to nosi się takie większe dziecko. 😄 Dobrze, że sobie radzicie z brzuchem, bo wiem, że to może wykończyć. 🥲 Ale powiem Ci, że szybko to zleciało, już 3 miesiące, no nie powiedziałbym.
Super, że u Was tak wszystko bezproblemowo 😊 a jeśli chodzi o prężenie to chyba każda Mama w mniejszym czy większym stopniu miała z tym do czynienia 😉 u nas na szczęście to była kwestia niedojrzałego układu pokarmowego, a Janek od początku miał apetyt 😉
No nosi się CIĘŻKO takiego pulpeta 😂
Plecy wysiadają, ale jakoś trzeba dać radę.
Jak nam zaczną biegać te bąble to też będzie wesoło 😂
A czas leci bardzo szybko…

Magda to drobinka. Na 4miesiące praaawie sięgnęła 6kg. Jest przekochaną dziewczynką, rodzeństwo też za nią przepada.
Właśnie najstarszą odstawiłam na półkolonie a średniego i malutką zabrałam na plażę. Bardzo jej się podoba. Lubi podróżować, poza domem nigdy nie marudzi
Fajnie, że u Was też wszysdobrze się układa 😊

Moj teraz ma prawie 1,5 roku i dobija powoli do 9kg 🙈 ale on jest z 27tc. Jest bardzo drobny, ale wysoki. Na długoąc ubiera mi rozmiar 80, a krótkie spodenki ma teraz 68/74, bo inne mu z pupy spadają 😂😂😂
wygląda na 9/10m i zawsze na sali zabaw musze zapewniac, ze na pewno skończył już rok 😂
A ja sobie nie wyobrażam jak się nosi takiej drobinki jak w przypadku Twojego Staszka 😉 każda Mama się dostosowuje do sytuacji i za to każdej należy się podziw…
U nas jest sytuacja odwrotna, każdy daje mu pół roku i jest zdziwiony jak mówię, że dopiero 3 miesiące ma 😀

A ja sobie nie wyobrażam jak się nosi takiej drobinki jak w przypadku Twojego Staszka 😉 każda Mama się dostosowuje do sytuacji i za to każdej należy się podziw…
U nas jest sytuacja odwrotna, każdy daje mu pół roku i jest zdziwiony jak mówię, że dopiero 3 miesiące ma 😀
Jak patrzę na zdjęcia sprzed roku to sama się zastanawiam 😂

reklama
Mój syn urodził się duży, 3,750 a teraz jest malutki i dają mu rok mniej(ma 4lata). Ponieważ jest dosłownie na 3cim centylu to jest pod opieką poradni endokrynologicznej. Choroby wykluczone, rtg kości pokazało że jego kości rozwijają się rok wolniej. Każde dziecko rośnie w swoim tempie, jeszcze będą z nich duże chłopaki😊

Do góry