reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.
To tak trochę na styk. W 20tc powinno być więcej niż 25mm.

Hej dziewczyny. Mam do was pytanie
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.

@Nursov u mnie ostatnio w 32+0 bylo 1900g a w 30tc 1450. Powolutku im dalej w las tym ladniej Bable przybieraja :-)
Moj maluch dlugo byl poprzecznie ulozony ale od 30tc czulam jak sie ukokosil lepetynka w dol i nadal tak jest :-)

@P86 wydaje misie ze za duzo czytasz internety. Glowe mialabys spokojniejsza gdybys troszke wyluzowala. Nie od razu infekcja =porod. Lecz na spokojnie i glowa do gory! Wazne ze wykryta w miare mozliwosci. Ja sie ostatnio bujalam ze 3-4tyg z e.coli w szyjce bo nie chciala mi odpuscic. Zobacz nie urodzilam jeszcze a mam dzis 33+2 :-)
No ja wiem, nawet staram się nie czytać, ale doświadczenia znajomych, koleżanek itd ... I tak potem chodzi to po głowie. Czasami sobie myślę ile kobiet nie robi posiewów i musi nawet nie wiedzieć, a lekarze leczą tylko doraźnie na oko i jest okej. Dziś 27 tydzień i myślałam, że już się uspokoję. Chyba dopiero w 32 jednak dojdę do siebie :)
W święta przeżyłam mini dramat. Mój mąż pochwalił się, że kupujemy za niedługo wózek teściom... Od razu wielka dyskusja : Po co teraz ?? Po co się spieszcie?? Urodzi się to kupicie. Używany?? To się nowe kupuje, a nie używane.
Tak jakbym przez kupno wózka wszystkie najgorsze rzeczy przyciągnęła. Nie pozwalają mi cieszyć się ciążą. Najlepiej leżeć 24 h i modlić się o każdy nowy dzień...

reklama
@Alexis124 Ty juz spij spokojnie. Zazwyczaj winowajca to cukrzyca. Zobaczysz ze jutro potwierdza Ci to :-) i wez juz nie analizuj tez bo w sobote wychodzisz na jeszcze troszke do domku 😈
Aj bo to wszystko na głowę wchodzi 😂 jak jutro nic nie powiedzą to znaczy, że jest ok. Ogólnie chyba zmniejszyli mi ilość luteiny, bo miałam 4 razy dziennie a teraz 3. Myślałam, że odstawią już w tym tygodniu… a zobaczymy co w sobotę powiedzą przy ewentualnym wypisie 🙈

Do góry